Tak Vás zdravím, BMW nám trochu zatopilo a rozhodlo se že naší doménu v každém případě chce. Jsme nuceni se přestěhovat na naši novou doménu a to http://www.road-adventure.cz/ budeme rádi když to nasdílíte a řeknete kamošum, kamoškám. Zatím funguje i starší doména, ale to brzo již nebude. Mějte se a kolama dolů.
PS: bohužel dojde asi i na tyto stránky,tedy nejen tyto, jak nám bylo zděleno.
tom3
Slavek-xxx napsal:
To trochu nechapu. Jakym mechanismem (krom odkupu od drzitele) muze BMW nucene prevzit domenu?
Je to složitější, dostal jsem dopis a s podkladama že GS vlastí oni měli zaregistrovaný dříve atd atd.. Po ruzných konzultacích jsem se rozhodl ustoupit, jelikož vyhrožovali soudy atd. Chtějí jí darovat, převest (což je dost nestandartní) a dál se mnou nemíní bavit. Nejsem první, ale tuto doménu chtějí převzít. Jiné chtěli jen zrušit co vím od jiných kde už to proběhlo.
Upravil tomaspelant dne 16.08.2017 10:07
tom3
Vitej v korpokracii. Sice chapu, ze clovek kterej ma takovej web jako konicek se nechce poustet do krizku s pravnikama od BMW, ale desne by me zajimal prubeh a vysledek soudu (ikdyz o stavu soudnictvi si nedelam zadny iluze). Asi si priste koupim Yamahu (cekam na novou Tenere), tam zatim takovy vlny nedelaji a marketing manazeri z Bavorska nebo dovozce v CR (bez jmenovani konkretni osoby) mi muzou polibit brusel...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Nojo...tak nejak se musel premenovat i bmwkrotil na autokrotil... po dvaceti letech to zaclo nekemu vadit..
Upravil Bohumil dne 16.08.2017 10:29
Kupredu spatki ni krok...
Slavek-xxx napsal:
To trochu nechapu. Jakym mechanismem (krom odkupu od drzitele) muze BMW nucene prevzit domenu?
Je na to zákon... zákon kterej měl předcházet takovým vysírkům, kteří si jako " rukojmí" bookovali domény existujících firem a pak je chtěli vlastníkům prodat, nebo jinak zneužít a zpeněžit.
Pro příklad... vznikla alza.cz a ty by sis klidně mohl registrovat doménu alza.com ... alza.eu ... atd. a pak bys mohl zneužít jejich jména a začít na těch doménách budovat svůj web shop s elektronikou anebo bys je mohl vydírat a chtít po nich neadekvátní částky za prodej domény.
Před pár lety se přímo tady řešila zrovna taková "kauza"
Tento zákon tomu měl předejít, ale opět se to otáčí proti normálním lidem, kteří si založili podobnou doménu nezištně.
Nemyslím si, že Tomáš vybudoval cestovku díky písmenům GS v názvu stránek, ale v BMW se toho chytli a teď to řeší plošně.
Stejně tak si nemyslím, že Miloš závratně bohatne na těchto stránkách díky názvu.
Navíc nevím, jak jinak by se tyhle stránky vůbec měli jmenovat, aby to plnilo smysl a odpovídalo obsahu? Ale prostě už se kácí les, tak lítají třísky V BMW nějakej nedoceněnej kancelářník přišel na to, jak se vyšvihnout
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
hicks> jakoze treba subarufanclub by se mel prejmenovat na "fanclubjaponskeznackysboxermotory"? Nebo yamaha-tdm na "japonskemotorkysladickouveznaku-paralelnitwin"? Tak tomu rikam ochrana znacky jak noha. Pro mne osobne by takovej pristup znamenal jediny - od takovy firmy si uz nekoupit ani sroubek. Ikdyz lidem co prodavaji nebo kupujou novy motorky v hodnote pul mice a vic jsou podobny zajmovy kluby u brusele. Teda do doby nez se jim zacnou kazit a hledaji informace a pomoc...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Mr GS> ano, takovej zakon existuje a souhlasim s tvym zaverem. Ale pripady ucelovych registraci domen by se mely resit individualne, ale ne takto ****ne plosne. Jestli se bude Milos soudit, tak uz z principu ho drobym financnim prispevkem podporim.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek: víceméně jak píše Mr.GS - subarufanclub.cz by problém z pohledu konfliktu s ochrannou známkou pravděpodobně nebyl (i když nevěřím, že zrovna Subaru by tohle řešilo), subaru-outback.cz už jo.
Každopádně bmwgs.cz je bohužel podle mě beznadějný, pokud se do toho někdo v bmw pustí...
Řešilo se už dávno třeba ohledně domén ceskapojistovna.cz, kaufland.cz apod. (i když tam to byli vyloženě spekulanti).
lukast> jojo, chapu to. Nejakej moudrej Marketing manager (jiste s MBA) v BMW si udela carku jak je uspesnej a za dva roky bude pracovat u Peugeotu... A vsichni budou spokojeny...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
hicks napsal:
ze si chrani brand chapu, nicmene tu domenu si muzes nechat zrusit, pokud vim.
obrat se na sveho providera..
Ano můžu si jí nechat zrušit to vím, ale to oni nechtějí chtějí ji na rozdíl od jinejch domén které chtějí jen zrušit. Každopádně asi každej tuší že je to boj nevyhratelný se s nima soudít.
Celkově je mi spíše na blítí kam se to dostáváme, a co bude za pár let.
Rozhodně mě to nenapdlo když jsem si to registroval v roce 2011, oni to měli o čtyři roky dříve :-(, je to fuk jdou po každém..nebo pujdou. Nejvíc mě štve že mi dali vyběhovou lhutu měsíc a půl.
tom3
jak ti někdo může nařídit aby s zrušil svojí doménu která má v názvu zkratku GS - gastronomické sny ?? To že zprostředkováváš cesty za gastronomickými zážitky na motocyklech mimo jiné i BMW ti nikdo snad nemůže zakázat.. To je jako kdybych si nehal zaregistrovat písmeno "i" a pak nehal zrušit všechny domény související s nakousnutým jablkem.. člověk by se z toho poblil....
Upravil petrs990 dne 16.08.2017 11:14
BMW - když musíš tak musíš..
jakou doménu?? at si tomáš zaregistruje národní ochrannou známku a pak je to doména místní ochranné známky kterou může podložit oficiálním dokumentem.. ochrannou známku na GS ADVENTURE nikdo u nás nemá.. a jako mezinárodní ochrannou známku jsem to také nenašel.. na rozdíl od písmen GS kterých je tam 6 půlek... mimo jiné není tam ani kombinace bmw-gs..
upřímně - úplně bez boje bych to nevzdával, i když je pravda, že to je takové "české"... sednout si na zadek před každym kdo pošle dobře napsanej dopis kde je dole podpis nějakýho JUDr. nebo jinýho trotla...
Upravil petrs990 dne 16.08.2017 11:34
BMW - když musíš tak musíš..
Ja teda nevim jakou skodu jim to zpusobuje ale na druhou stranku jim ty fandovske stranky taky prinaseji preci zisk...cim vic fandu tim vic potencionalnich kupcu motorek ne ?
Kupredu spatki ni krok...