Už tady bylo přetřásáno,že Ultraseal má víceméně kladný vliv na oddolnost pneumatiky(bezdušové) vůči propíchnutí a taky na její životnost. Máte někdo zkušenosti s Ultrasealem v pneu s duší ?
Upravil bluesbery dne 06.03.2009 14:29
Nevím ja Ultraseal, ale já dal teď na doporučení tohle. http://motoweb.sw...defekt.htm Je to hodně podobný a levnější. Prej to funguje i v duši a není problém použít tu duši s další gumou.
Čas ukáže.
Jo OKO tam mam taky.Jestli jsem nekdy pichnul nevim,kazdopadne mi mitasky bez duse neutekli ani pres zimu! Od Ultrasealu me odrazuje zkusenost kamarada,kterej pichnul(dirka max.3mm,ani tam nesel narvat knot)a kazde rano mel 0,5bar.A ten ultraseal z toho neustale pomalinku vytejkal a nebyl schopnej to ucpat.Mel ho tam danej z toho velkeho levnejsiho baleni co maj v servisech.V minulejch gumach mel to male baleni na jednu sadu gum a tehdy mu fungoval bez problemu.Ale treba to je nahoda.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
bluesbery napsal:
Už tady bylo přetřásáno,že Ultraseal má víceméně kladný vliv na oddolnost pneumatiky(bezdušové) vůči propíchnutí a taky na její životnost. Máte někdo zkušenosti s Ultrasealem v pneu s duší ?
uvedomujes si riziko, ze ti bude hazet pneumatika?
Uz se to tu pretrasalo.. pri intenzivnim brzdeni se ultraseal shrne a vyvazeni v haji.
Nekomu to vyhovuje, ale dost lidem ne.
Do terenu na pomalou jizdu ok, ale jestli si v italii budes stezovat ze se na tom neda vydrzet tak te s Morabem predhodime sneznymu lefhartovi
btW: ja mam ultraseal na fichtlu...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
To Hicks : pokud se U. při prudkým brždění nahrne dopředu, tak by se měl pak zase při jízdě rovnoměrně rozlít a vyvážit pneu, ne ? Pokud ho do Itálie nepoužiju,budete mi případný defekt s Morabem spravovat sami,jinak si lefhart smlsne i s mláďaty..
Upravil bluesbery dne 06.03.2009 16:07
bluesbery napsal:
To Hicks : pokud se U. při prudkým brždění nahrne dopředu, tak by se měl pak zase při jízdě rovnoměrně rozlít a vyvážit pneu, ne ? Pokud ho do Itálie nepoužiju,budete mi případný defekt s Morabem spravovat sami,jinak si lefhart smlsne i s mláďaty..
proste je riziko ze ti to bude hazet... protoze jsou lidi, co jim kolo hazi.
Alespon budes mit argument az ti zase ujedu
ad. defekt... ja ti to klidne spravim, ale jen doufam, ze uz nemas moto v zaruce...
17 cm
Jde mi o to,jestli má někdo vyzkoušený,jestli se díra v duši po propíchnutí nerozšíří (neroztáhne) a U. ji dokáže utěsnit stejně jako pneu. Výrobci U i OKO jen suše konstatují, že jejich výrobky jsou určeny i pro pneu s duší,ale nějak extra to nerozebírají a ani v jejich testech o tom není zmínka. Tak abych to tam nelil na ho...vno
ANO, já to mám otestované. Měl jsem Ultraseal v crossové duši na crossce. Ta je hodně tlustá, má cca 1,5mm tloušťky. Funguje to! Nalezena jedna zalepená díra.
Advik napsal:
ANO, já to mám otestované. Měl jsem Ultraseal v crossové duši na crossce. Ta je hodně tlustá, má cca 1,5mm tloušťky. Funguje to! Nalezena jedna zalepená díra.
hicks nepis kraviny prosm ta ultraseal som mal a co je fakt ze po aplikacii sa gumy spravaju ako nevyvasene cca 200-300 metrov.. potom mozes brzdit a pridavat kolko len chces bez vplyvu na jazdne vlastnosti
hicks nepis kraviny prosm ta ultraseal som mal a co je fakt ze po aplikacii sa gumy spravaju ako nevyvasene cca 200-300 metrov.. potom mozes brzdit a pridavat kolko len chces bez vplyvu na jazdne vlastnosti
ultraseal pokial viem sa do dusi pouzivat nema..
no tak informace mam od pana Hamouze -- coz ne motorkar s velkym M, alespon pro mne a z for.
Fakt je ten, ze okolo ultrasealu JE diskuze (nekomu to hazi, nekomu ne) a ze to ne vsem vyhovuje. Presne takhle mi to rekli v Kladne... nekteri zakaznici, zvlast na silnicich, si to nechavaji vymejvat.
Jinak si zamysli co vsechno vyvozujes ze sve VLASTNI (a JEDINE?) zkusenosti s ulrasealem...? to je nejak statisticky prukazne?
Navic ty nebudes muset poslouchat bluesberryho brblani az se mi rozklepe motorka nad 100 km/h
Upravil hicks dne 06.03.2009 18:13
17 cm
bluesbery napsal:
Jak poznám tlustější duši,je nějak zvlášť značená ?
V pneuservise budou vědět, je to prostě duše, která má silnější materiál. Se ujal název motocrossová duše. Ty duše jsou už samy od sebe hodně odolné. V případě proražení, pokud tedy k nim dojde, nedochází k roztržení duše.
Jestli jsi někdy viděl automobilovou/traktorovou duši, tak takhle podobně vypadá, jen jiný rozměr, to je jasný.
Upravil bmwdriver dne 06.03.2009 18:41
ja jsem psal o riziku,ale uznavam, ze asi ne uplne zretelne.
Mozna proto, ze mam dojem ze jsem to uz Bluesberrymu vysvetlit
17 cm
jedna sa ireverzibilne naviaze na vnutorny povrch plasta a druha ostava tekuta
(aj to je jeden z dovodov preco ne neodporuca ultraseal "vylyzickovavat" pri prezuvani pneumatik a davat ho zo starej do novej lebo uz tam chyba jedna zlozka)
mozem ti zodpovedne povedat ze ultraseal som mal a ani pri intenzivnom brzdeni z vysokych rychlosti nic nehadzalo a ver tomu ze ak by hadzalo tak by som bol prvy co by to napisa l
raptor napsal:
mozem ti zodpovedne povedat ze ultraseal som mal a ani pri intenzivnom brzdeni z vysokych rychlosti nic nehadzalo a ver tomu ze ak by hadzalo tak by som bol prvy co by to napisa l
a to nie som ziaden predajca ani importer
svetu mier
Raptore fakt je, ze pomerne dost lidem to hazi a nachaji si ho vymejvat.
Takze... ja jsem rad, ze to ZROVNA TOBE nehazi..
Upravil hicks dne 06.03.2009 19:00
17 cm
kdysi sem měl jamahu XJR,dal sem tam ultrasel a žádné nevyvážení nebylo cítit a už vůbec ne to že by se mi při brždění někde nahrnulvětší blbost sem neslyšel a nezažil,v balení byl i leták,kolik se toho do daného rozměru má dát,jestli tam někdo dal celou flašku a ještě litr destilky pro sichr,tak pak možná.
nicméně,že by to prodloužilo životnost gumy se mi nezdá,vždy záleží především na stylu jízdy,nepíchl sem,ale když sem to měl pak v servisu na přezutí,vrazil sem do kola šroubovák a kolo ušlo jako nicdruhou půlku sem dal otci,víc sem to nepoužíval a nekupoval,za ty prachyrozhodně děkuji nechci,mě to nefungovalo
když sem píchl bezdušák,tak knoty fungují na 100%,to mám vyzkoušené
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz