Ahoj přátelé motorkáři.
Zdravim vás jako nový člen fóra.
Pořídil jsem si 1150 gs a rád bych ho oblékl do nových šatiček. Rozkoukávám se, tápu, proto se optám moudrých a zkušených. Chci si pořidit hlinikove kufry, ale nevím, které. Rozdíly v nich moc nevidím. Jde mi o kufry českych výrobců, které jsem našel po brouzdání na netu. Prosím o radu, které by byly vhodné a splnily cestovatelský učel. Pokud někdo pustí čas a utrousí radi budu rád.
Děkuji. Tomáš
cus, vyrobcu je hafec, napriklad bighusky, begr, alumilanek, marselus atd.
Rekl bych ze principielne se nelisi, mozna o par stovek v cene. Kazdy ti doporuci to, co ma. Asi nikdo, rekl bych, nebo hodne malo lidi tu ma zkusenosti s vice nez dvema znackama.
Ja osobne jezdim s Big Husky a spokojenost. Za rok uz jsem je lehce osoupal a pomackal, ale porad drzi
Maji vykrojeni na vyfuk, takze nemusis mit asymetricke (mensi a vetsi) a nebo dva stejne, ale dal od ramu na prave strane.
Ramy ti na ne udela Bartus (nick tady na foru).
Preju dobre rozhodovani
vojta přiložený následující obrázek:
Mrkni jeste na Rambler. Nabizi velkou skalu barevneho provedeni a ma trochu jinak resene panty apod. Nemam je - jen se o nich uvazoval. Jinak vzhledove mi na 1150 pasujou nejvic Big Husky a pak original hlinik, ale ty nesezenes a kdyz uz tak stoji ranec...
Upravil pavlos84 dne 02.09.2017 07:34
Mustang, Kyvačka 250, Suzuki VS600 Intruder, Suzuki VS800 Intruder, BMW R1150GS, Yamaha TDM900, BMW R1150GSA[/i]
Jak pisou kluci, na 650 a 1150 jsem mel kufry od milanka a spokojenost vcetne servisu padlyho kufru. Ted mam kufry od huskyho a zatim spokojenost, zpracovani bych řek o chlup lepsi jak od milanka ale taky o neco drazsi... zalezi spis co se ti libi a jak mas naditou prkenici
In pivo veritas!
Doporucuji Big Husky, velmi dobre zpracovani, hodne pevne, vodotesne. Nevyhoda jsou zamky, ktere jsou mene odolne, a dasli neprijemnou veci jsou ostre, neobrousene, hrany jak uvnitr kufru tak na zamykacich mechanismech, o ktere se da pekne poskrabat i porezat, pripadne poskodit obsah kufru. Mam jak Big Husky tak SW Motech Trax Adventure, takze mohu porovnat. BH stoji pulku, je opravdu hodne pevny, tedy praktictejsi na off, a i kdyz s nim spadnete na sutr tak se nic nedeje. SW super design, zpracovani, zamykani uplne nekde jinde, mnohem lepsi - vse jde jednou rukou a snadno zavrit i zamcit, rychle nasazeni i sundani z moto bez pouziti naradi, ale jsou mekke. Ten rozdil v sile materialu mezi 2mm u BH a 1,5mm u SW je fakt znat. Zavrel jsem v topu prilbu, kde jsem mel otevrene horni, vysuvne, plastove vetrani, ktere se po zavreni vika nezavrelo ani neposkodilo, ale do vika se prolisovalo... Na bocnich kufrech jsme vzdy po sundani sedeli, a je to videt, jsou vydute, coz se u BH nestane. A v neposledni rade, na BH date spoustu prislusenstvi napr. drzaky kanystru, lahvi atd.na zadni stenu. U SW motech lze jen dopredu, z duvodu zamykani kufru k ramu, ale tam je mozne pouzit jen na solo jizdu, protoze se spolujezdcem uz neni mozne, aby si dal nohy na stupacky. Abych to shrnul, sel bych do Big Husky, ktere bych si opet doma dodelal, pokud uz to Roman nedotahl k uplne dokonalosti, coz by bylo super. Jen jeste poznamka, objednej si v predstihu.
To děkuji za vyčerpávajíci odpověď, radu. Vypadá to, že se mi to už rýsuje, díky příspěvkům od váš členů fóra. Veškeré info, rady, podněty si promyslím a rozhodnu se. Děkuji
S zadnejma domácí výroby neudelas chybu. Vyber co se ti líbí a podle jednání prodávajícího. Ono větší skoda na kufrech muže znamenat po padu menší škodu na motorce.
říkám si hurikán
Ahoj,
mám zkušenost s topcase Begr. Jelikož je svařovaný, nemá uvnitř ani zvenku téměř žádné ostré výstupky a hrany. Hlavně lem na těsnění víka je minimální a nezmenšuje průřez hrdla.
Dá se na něm jak stát tak i sedět, což se hodí na cesty.
Ja mam od milanka a muzu jedine doporucit. Prezili uz nekolik padu. Minuly rok jednou na silnici v maly rychlosti ve skotsku. Letos v rumunsku jsem na ne 3x padnul na velkejch kamenech, kdyz jsem vyjizdel sjezdovku.
Tak se tu je z toho anketa kdo jake ma. Ja mam begry a krome par padu zazili i naraz begr vs Zega (timto zdravim Radovanta). Zhrnu to, na Begrovi dulek neresen do dnes, zega ohla a zatekalo do nej. Snazili jsme se srovnat, ale stale do zegy teklo.
Jak pise kole vyse, vyhody begra vidim v celosvareni bez nytu, male vstupni hrane, takze tam jde naslapat pohodlne i plna vnitrni taska.
Sundavani mam na klic, coz muze byt pro nekoho nevyhoda, ale ja behem dovo nesundavam, tak mi to nevadi.
Jinak bych souhlasil s Vojtou, ze u proverenych ceskych vyrobcu neslapnes vedle. Splněný sen moje 1100GS
Jencek: hehe, jojooo italie 2013 a porad tecou. Ja bych dnes asi taky begry. Panty na zegach stejne nepouzivam a jelikoz mam prvni verzi 'pro' tak ma jeste mensi cep mezi vikem a zbytkem, tedy po testu pevnosti porad resim jak ty bedny utesnit.