Najde se tady nějaký gurmán který se vyzná v Metaxách?
Co přineseš, to vychlastám :-) Dostatečná kvalifikace?
Obecně u Metaxy platí, čím starší, tím lepší no a od těch 5 hvězd, jak je zmíněno víše, už chybu neuděláš. A v Řecku je to na stejnou debatu, jako na Moravě o slivovici :-)
To jsem poradil co?
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Najde se tady nějaký gurmán který se vyzná v Metaxách?
Co přineseš, to vychlastám :-) Dostatečná kvalifikace?
Obecně u Metaxy platí, čím starší, tím lepší no a od těch 5 hvězd, jak je zmíněno víše, už chybu neuděláš. A v Řecku je to na stejnou debatu, jako na Moravě o slivovici :-)
To jsem poradil co?
Chci kamaradovi koupit k narozeninam nejakou dobrou Metaxu. Myslel jsem na takovou v hezké porcelánové pomalované lahvi. Jmenuje se myslim Metaxa Fine. A pravě u teto Metaxi jsem nekde cetl ze je 12 hvezdickova, tak by me zajimalo od nekoho kdo se v tom vyzna jestli obsah teto pomalovane porcelanove Metaxi Fine neni jedno a to samý jako je "klasicka" 12 hvezdickova Metaxa v normalni skleněný lahvi.
počet hvězdiček = počet let v sudu
https://www.hnvino.cz/metaxa-12-grand-fine-07-l-recka-brandy
evidentně má 12 let
bude to vypadat pěkně, rozdíl nepozná nikdo
Bohumile kdybys měl nějakou vydechlou rád koupím, měl jsem dvacetiletou a nic tak dobrýho jsem nepil ale takové kusy asi moc nenatrefíš...
pod trvalým dohledem
Nooo, slivovica dyz je dobra tak ju mozes lemtat hned v palenici.dyz se nepodari tak moze met kolik roku chce a dobra nebude nigdy.leda tak na orechovku...
Kupredu spatki ni krok...
ze zkušenosti je slivovica, kerá má víc jak 10let většinou oničem
prostě to vydechne, už nevoní tajak má a chuť se taky ztratí
ale to je jen můj názor a zkušenost ze západoasijského výbježku
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
jak píše Bohumil, já mám rád už ten první kósek v pálenici, jak je to z trnek a neosere to člověk je to vono, hovnovica se věkem nezlepší;-)
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
jo Metaxa - je to jak u hotelu
čím víc hvězd, tím lepčí...
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Co to je za pití ta "Metaxa"? Znám jen slivovici a rum. K rychlému "umrtvení" bohatě stačí obojí (za málo peněz)
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Miguel napsal:
Že někdo vystačí s Honzíkovou cestou neznamená, že je Vojna a mír zbytečná knížka
Otazka zni co je ta vojna a mir
Jako maly kluk jsem obdivoval u strejdy lahev 7x metaxy asi cca 5l. Uz nevim presne. Mel ji pro syna na svatbu. Jako mlady jsem metaxu rad pil a strejda mi ji do ted kupuje. Vzdycky 5x . Slivovice mi nechutnala.
Ted mam rad slivovici a pripadne svou jabkovici. Metaxy od strejdy se mi hromadi ve spajzu ale uz je nepiju.
Takze asi tak.
Kdo chce at nahani hvezdicky. Za me neni nad kvalitu z proste cire flasky s rukou popsanou etiketou s rokem a procenry. Starsi jak 2-3 roky se nenajde.
Pája