Ahoj. Chci si především z důvodů plateb v cizině (a lepšího kurzu než má moje banka), nákupu na zahraničních webech a vůbec všem případům, kdy je potřeba zadávat na webu platební kartu (např. rezervace) zřídit kreditku. Líbí se mě Cetelem - Hallo bank. Má někdo nějakou zkušenost? Nebo tip? Díky.
Upravil mahomaho dne 06.12.2017 21:58
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Já tohle řešil v květnu/červnu. Po zvážení nabídek jsem šel do Monety. Bez doložení příjmů 30 tis, bez poplatku za vedení když se používá. A já ji na cestách používal. Žádné bonusy a programy jsem k tomu nehledal. Jinak v RB mi slíbili na kreditku limit 60 tis a nakonec nabídli jen 10 tis, takže nepoužitelné.
Upřímnost nadevše
Pockej... bavime se o kreditni nebo debetni karte? Protoze s debetni kartou ti neporadim - ja si dovolene, vanoce a jine pozemske radosti na dluh neuzivam... ale co se tyce kreditni - platebni karty tak myslim ze staci pouzit kartu banky kde mas ucet. Co se tyce platby tak ten kurz neni nejak zasadne nevyhodny a banky se mezi seboi budou lisit v halerich. Horsi je vyber z bankomatu v zahranici - to uz te banka oskube. Ja treba pokud nemusim tak v zahranici nevybiram - vezu si cash v cizi mene s sebou z domova. Idealne eura nebo mimo evropu USD - to se da dobre vymenit vsude. A co jde platim kartou. Pri platbe takovy nejaky stred v kurzu, zadne poplatky za platbu. To same pri rezervacich, platbach na ebay, ali, paypal atd...
Upravil bmwgsa dne 07.12.2017 06:37
BMWGSA: myslím že si to prohodil debetka je propojená s tvým účtem, kreditka je ta "úvěrová" :-)
Já v zahraničí občas vyberu (klasickou debetkou), nicméně bankomat se tě zeptá zda chceš s kurzem XYZ vybrat a když dáš ne, tak ti dá výhodnější... a většinou ty online platby v dolarech atd tam je rozdíl 1-2 procenta což většinou u mě znamená centy/desítky centů...
i na Amazonu mi to nabízí zaplatit v EURech nebo rovnou v korunách. Nicméně když dám v EUR tak platím praktiky vždy méně...
Upravil HonzaGS-SV dne 07.12.2017 06:44
přesně jak píšou bojs. mám KB debetku která mi všude po světě zatím bohatě stačila. platím pokud možno kartou, bo kurz mám vždycky lepší než tady v naší směnárně a výběr byl taky vždy v klidu, to samé používání na internetové platby atp.
kreditku mi nacpali u hypotéky, rok jsem ju "musel mít" kvůli x desetinám úroku důle, no nepoužil jsem ani raz a vrátil s díky;-)
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Založ si účet u AirBank, vedení i karta zdarma, a měj jí jen na tyhle účely. Mají rychlé převody mezi bankami (proti KB kde jsou dva dny standard, tady ráno odešlu odpoledne to u cizí banky je).
Máš to oddělené od svých peněz, když by ti to někdo vyluxoval:-) Výběr z bankomatu v zahraničí máš u jedné banky horší kurz, jinde ti účtují třeba 100 za výběr v zahraničí a zjistíš že je to šul/nul a na ty 3-4 případy za rok ten výsledný rozdíl cca 50-100Kč asi řešit nemusíš Jediný důvod je mít to oddělené od svých peněz právě pro online transakce...
Mám kreditku od mbank, právě na nakupování po internetu. Přímo se i tak nějak jmenuje kreditka e-shop nebo tak nějak výhoda je jak už bylo psáno, že není spojena s normálním účtem a když ji někdo "vyluxuje" tak by si to všechno měla vyřešit banka.
Upravil street-dog dne 07.12.2017 07:39
BMW R 1100 GS
Mam RB
- limit kreditni karty mam 60tis
- vyber ve vsech bankomatech vc. zahranici zdarma s debetni kartou
- ucet vedeny v CZK, USD, EUR a GBP (mozno zvolit az 8 men)
Kdyz jedu do zahranici koupim cizi menu za dobry kurz a ulozim ji na ucet. Potom vybiram potrebnou hotovost dle potreby debetni kartou zdarma. Hotovost nevozim. Jenom malou castku. Pri vyberu se bankomat zepta na kurzovni prepocet. Zadam stejnou menu jakou vybiram. Vybrana hotovost se automaticky odecita do limitu zahr. meny kterou mam na ucte. Zdarma a 1:1. Po prekroceni limitu se vybrana zahr.mena odecita bank.kurzem z uctu v CZK. Vyber kreditkou je spoplatnen a je vzdy odecten z uctu v CZK s kurzovnim prepoctem. Pokud platim kartou v zahranici tak pouze kreditni. Ta je totiz jistena bankou. Pokud zaplatim debetni kartou a neco nebude v poradku mam s velkou pravdepodobnosti smulu. Penize jsou v okamziku platby vyplaceny na ucet prijemce. U kreditky banka plati za me do vyse limitu kreditky (uveru) a v dobe splatnosti penize bance vratim bez poplatku nebu uroku. Pokud nezaplatim ve splatnosti naskacou uroky. Kdyz podam reklamaci na platbu kreditkou do doby splatnosti, banka ji musi resit. Do doby splatnosti jsou to jeji vyplacene penize a ne moje. Slevu za nákup kreditkou mám 2% ze zaplacené částky.
Upravil Ivanhoe dne 07.12.2017 08:46
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Cetelem je velmi dobrá (bezkonkurenční) volba, má kurz asociace, takže ušetříš 2-5% oproti ostatním bankám.
Navíc má bonusový program, já mám třeba 4% slevu na palivo...
Pokud splatíš před koncem zúčtovacího období je zdarma, jinak tuším 59 Kč/měsíc.
Ale je i co-brand, tuším EON, který má vedení zdarma a ostatní výhod zachovány.
Osobně ji používám (doma i venku) na palivo, ale i další výdaje, v kombinací s debetkou UCB, která má také kurzy asociace (je-li přifařena k Euro účtu) a má výběry z bankomatu v celém světě zdarma.
bmwgsa napsal:
Pockej... bavime se o kreditni nebo debetni karte? Protoze s debetni kartou ti neporadim - ja si dovolene, vanoce a jine pozemske radosti na dluh neuzivam... ale co se tyce kreditni - platebni karty tak myslim ze staci pouzit kartu banky kde mas ucet. Co se tyce platby tak ten kurz neni nejak zasadne nevyhodny a banky se mezi seboi budou lisit v halerich. Horsi je vyber z bankomatu v zahranici - to uz te banka oskube. Ja treba pokud nemusim tak v zahranici nevybiram - vezu si cash v cizi mene s sebou z domova. Idealne eura nebo mimo evropu USD - to se da dobre vymenit vsude. A co jde platim kartou. Pri platbe takovy nejaky stred v kurzu, zadne poplatky za
platbu. To same pri rezervacich, platbach na ebay, ali, paypal atd...
Takže pěkně obráceného kreditní karta je uverova
Debetní je k vlastnímu účtu kde máš svoje peníze a muže byt zřízen kontokorent ze můžeš jít do mínusu
street-dog napsal:
Mám kreditku od mbank, právě na nakupování po internetu. Přímo se i tak nějak jmenuje kreditka e-shop nebo tak nějak výhoda je jak už bylo psáno, že není spojena s normálním účtem a když ji někdo "vyluxuje" tak by si to všechno měla vyřešit banka.
když ti někdo vyluxuje debetní kartu, je to totéž... je to pojištěné, peníze ti vrátí.
kreditní karta je 3.14vina... když chceš mít jistotu, udělej si virtuální platební kartu pro platbu na internety
pod trvalým dohledem
když ti někdo vyluxuje debetní kartu, je to totéž... je to pojištěné, peníze ti vrátí.
kreditní karta je 3.14vina... když chceš mít jistotu, udělej si virtuální platební kartu pro platbu na internety
Tak úplně totéž to není. Pokud ti vyluxuje přes debetku tvůj účet, tak si bez svých peněz a čekáš na pojistné plnění. Peníze ti asi i vrátí, ale kdoví kdy. Když ti vyluxuje kreditku, tak to vyluxoval peníze bance, a ty tvoje jsou stále v bezpečí a je ti vlastně jedno jak dlouho potrvá jejich vrácení
Ano omlouvam se. Spletl jsem to je to obracene. Nicmene u me plati - na pujcky si nehraju. Na co mam to si zaplatim.. proto používám jen karty ktere jsou pouze na platby toho co mam na ucte.. bez moznosti jit do minusu.. ale chapu ze nekdo ma zivotni styl ze se pohybuje stale okolo nuloveho zustatku a pri zivote z ruky do huby se muze moznost jit do minusu hodit..
bmwgsa napsal:
Ano omlouvam se. Spletl jsem to je to obracene. Nicmene u me plati - na pujcky si nehraju. Na co mam to si zaplatim.. proto používám jen karty ktere jsou pouze na platby toho co mam na ucte.. bez moznosti jit do minusu.. ale chapu ze nekdo ma zivotni styl ze se pohybuje stale okolo nuloveho zustatku a pri zivote z ruky do huby se muze moznost jit do minusu hodit..
A co má styl žití v mínusu společnýho s tím, že nechceš přijít o svoje peníze? Když jdeš někde v zahraničí zaplatit benzín kartou, a obsluha tě požádá o pin, což třeba v Bosně není úplně nenormální, tak uděláš co? Dáš mu ho sklidem a s důvěrou, že ti nezmizí tvoje peníze a nebo mu dáš radši pin od karty, na který žádný peníze nejsou?
Pumpař si v týdnu, co seš pryč bude utrácet za tvoje a úplně tě vidím, jak vysvětluješ v bance, žes to neutratil.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Tvl dát někomu pin k jakékoli kartě je prostě samo o sobě ****ita. Nevím teda kde si tankoval ,ale nikdy a nikde jsem se nesetkal ,že by po mě kdokoli chtěl pin ke kartě a i kdyby chtěl tak mu ho nedám nejsem magor. Na to se totiž nevstahuje žádná reklamace a ani není šance na vrácení z důvodu neoprávněné transakce.
Upravil GSPETR dne 07.12.2017 12:28
Taky jsem si zridil kreditku, ani né proto abych mohl používat úvěrové peníze,ale prave kvůli zahraničí, když někde neakceptují debetni karty a vyžadují jen kreditni. Protože za Tebe ručí banka. Můžeš mít na svém účtě kolik chceš a nezájem, prostě chtějí kreditku... Ani cash... Jen kreditku... Většinou se to stává v autopujcovnach na zaplacení vratné kauce...
Leta jsem mival Citi, ted jsem po jeji koupi holt majitelem kreditky od RB. Pekne seskrtali bonusy, ale to bohuzel udelali uz vsichni;(
Upravil awe_cz dne 07.12.2017 13:09
bmwgsa napsal:
A co má styl žití v mínusu společnýho s tím, že nechceš přijít o svoje peníze? Když jdeš někde v zahraničí zaplatit benzín kartou, a obsluha tě požádá o pin, což třeba v Bosně není úplně nenormální, tak uděláš co? Dáš mu ho sklidem a s důvěrou, že ti nezmizí tvoje peníze a nebo mu dáš radši pin od karty, na který žádný peníze nejsou?
Pumpař si v týdnu, co seš pryč bude utrácet za tvoje a úplně tě vidím, jak vysvětluješ v bance, žes to neutratil.
Dať niekomu PIN je neznalosť a chyba majiteľa karty. Robím v tejto sfére a nie je transakcie ani úkonu kde by bolo potrebné niekomu prezradiť PIN. A to ani pri transakciách manualne zadavanych. Keby to niekto odo mna pozadoval nezaplatil by som
Upravil PEPOBMW dne 07.12.2017 13:27
BMW R1150GS 2002 white/blue
GSPETR napsal:
Tvl dát někomu pin k jakékoli kartě je prostě samo o sobě ****ita. Nevím teda kde si tankoval ,ale nikdy a nikde jsem se nesetkal ,že by po mě kdokoli chtěl pin ke kartě a i kdyby chtěl tak mu ho nedám nejsem magor. Na to se totiž nevstahuje žádná reklamace a ani není šance na vrácení z důvodu neoprávněné transakce.
Uplně běžná situace v rusku...tam dáš kartu do zamřížovaného okénka, pak se tě zeptají na PIN a když jim ho neřekneš, tak nezaplatíš...a jiná pumpa nikde není desítky km....bankomat také ne...takže si vyber....
Upravil progranit dne 07.12.2017 13:32