Ahoj, pořídil jsem si Bmw 1100gs na cestování s převodovkou,která pomalu selhává.Škube to při 2 a 3 převodovém stupni, kov v oleji...Zháním někoho, kdo to dokáže zrepasovat, opravit. Nebo někoho, kdo mě zde poradí ze zkušenosti. Jestli je oprava reálná, nebo je lepší vyměnit kus za kus.? Servis mě řekl, že mám sehnat celou převodovku a že to vymění -opravu nedělají.Tak zháním jinej servis a každou radu.
Upravil JANMZ dne 09.12.2017 13:51
Opravyt jde všechno, výplň si profil a pak se určitě někdo v okolí kdo to dá dohromady najde
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
No, už tam má město - Vyškov.
Takže Tonda (Oslavany) Bohumil (Svatobořice) Cechi (Pitín), Cyrilmoto (Držovice/Prostějov)
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Díky za radu ohledně servisu. Už jsem tady našel co bylo potřeba, většina toho byla napsaná v tématech s r 1150 gs. Takže jsem to přehlížel.Tak nějak už vím o co jde.
Jediné co bych potřeboval vědět jestli by pasovala ta novější převodovka, myslim že se značí M97(ročník 98 a výš) na motorku ročník 1995(M94). Nebo jestli by šli dát ty hřídel s toho novějšího typu převodovky na ten starší typ.Mám ročník 1995.
Jinak nevím proč se servisum nechce do opravy. Ale co sem se díval tak jenom origo vstupní hřídel stojí snad 17000kč .Tak si říkám že bych koupil nějakou jetou ten novější typ převodovky a nějak to spravil. Nemá náhodou někdo doma převodovku na prodej?
Jde všechno, nejjednodušší je sehnat novější převodovku projistotu přeloziskovat, ale jdou i hřídele přeházet jen se pak musí dávat velký pozor na vymezení vůlí ložisek
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Nejde mě povolit těchto 5 šroubů na skříní spojky má s tím někdo zkušenosti.??Chtěl jsem se pod to podívat když už to mám rozdělaný jestli tama může téct olej.Ale prostě nejde povolit.
JANMZ přiložený následující obrázek:
Prvně bych koukl do servisního manuálu jestli se to při skládání lepí vysokopevnostním Loctite. Pokud ano, tak by mohlo pomoci ohřátí, což by si v tom manuálu taky měl najít.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Mám manuál Heynes a tam sem vyčetl , že se šrouby před nasazením mažou olejem.Pak se to dotahuje momentovým klíčem a ještě se tam měří snad nějaký úhel. Ještě na to mrknu.Jestli to nebudu muset nakonec nějak zmrazit.Ty šrouby mají docela malou hlavičku a nejde tam pořádně nasadit gola.
Zajistil jsem to šroubkem v levém horním rohu. Ale je to zatraceně dorvaný nechal jsem tam všecku sílu.Zkusím zítra teda koupit ten přípravek na zaaretovaní a ubrousit golu jinak nevim.
Já aretací vyřešil jednoduše tím, že jsem do cca 0,5 m pásoviny vyvrtal dvě díry, přišroubovali na kotouč a zapřel třeba o špalek (motor byl namontovaný na moto). Pak to šlo povolit celkem v pohodě.
Upravil Miho dne 04.01.2018 20:41
Metz - zajistíš si setrvák přípravkem. Je potřeba ořech s rovným čelem (odsoustružit) - klasický ořech se ti bude na malé hlavě "žvýkat". Buď budeš potřebovat prodlouženou ráčnu nebo nastavit kusem trubky. Nebo použít el. nebo vzd. "povolovák". Při zpětné montáži tyto šrouby vždy použít NOVÉ!!!!! a lehce naolejovat. Inicializační utahovací moment je 40Nm, poté dotáhnout o 32°. Dodrž kvůli vyvážení seskládání spojky po 120° - jsou tam značky (setrvák, přítlačák, víko).
Vše je v manuálu.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Díky za rady a zkušenosti.Nakonec se zadařilo koupil jsem dlouhou teleskopickou ráčnu ubrousil flexou 17 ořech a povolil 3 šrouby. 2 mě vůbec nešly tak jsem si v obchodě s nářadím zapůjčil elektrický rázový utahovák na 330Nm. Jeden šroub trval 5s.
Vipadá to, že to tama ten olej pouští.
Zdravím. Má dotaz ohledně hřídele z převodovky M97. Někde jsem zaslechl, že tahle hřídel dělá nákou neplechu a je lepší tam dát hřídel z převodovky m94 a vyměnit ložisko a gufero, ale nemám podrobnější informace, z jakýho důvodu atd.Zajímá mě jestli tady o tom někdo něco ví, popřípadně jak se to řeší a jestli ty hřídele lze vyměni nebo se mění je nějaké části.Budu ted tu m97 repasovat a mám i převodovku m94.Chci být trochu v obraze než se to rozdělá.Takže prosím nějakého odborníka o radu.
Díky