Tak jsem navštívil tu slavnou výstavu M.09 no řekl bych stále stený číňani maj největší stánky a možná i jedny z nejhezčích holek co se po těch strojích válijou . no ale abch se vrátil k tématu stavím se samozřejmě na stánku BMW kde se setkám s člověkem co mi prodával motorku ho díme řeč a taky si domlovám jak jsou na tom s časem - potřebuju servis (10000km) no a když dojde na to jak jsem spokojen tak říkám o problémech s EWS a přístupem BMW asistence to už jsem skousl ale připravuju ho na to že mi zrovna začal z motoru týct olej a to tak že nechává loužičky na zemi v garáži . popisuju místo - přední hliníkovej kryt před olejoznakem (jelikoš to pak stíká na něj myslel jem že teče on ale po umití vto spíš vypadá na ten kryt ještě budu přesně testovat od oleje je celý levý spodek bloku )
v tom se tam ukáže takovej týpek už od pohledu velmi nad věcí a když promluvil bylo jasno po otázkách cocococ co se děje oč jde mu kolega popsal co jsem říkal a tak jse dostal sprchu " vy jste přelil olej!! to je jasný " musíte si počkat až vám klesne hladina to trvá každý tam hned nalije protože si myslí že má málo a ono to pak přetlakuje a vyteče přes gufera ven ...... no ale to jsem se neovládl a zvýšeným hlasem mu říkám " Cooooo to snad není pravda už mám těch vašich arogantních výstupů plný zuby mě nebuduet učit jak mám dolívat olej zásadně mám vždy 3/4 okýnka a když už někdo přelije olej tak to bude třeba o deci a to mi budete tvrdít že to okamžitě vystřelí ven jo !!!!!!!!!!!!!!!! " pak chvíle ticha s otevřenou usty. pak ze sebe vypustil no "ja myslel že to pteče pod tím plastem vepředu no však to dovezte to my si zjistíme čí to bylo způsobeno" , ale to už pomalu odcházel .
tak jsem šel dál a bylo po náladě v TT jsem se ještě stavil mrknout na ty nový kufry ani tady mě nepotěšily ještě nejsou tak že na spravení nálady pořádná klobása pak nějaký dodavatlé dílů a pneu a hurá dom.
Tak ted přemýšlím jestli mám tu prahu vubec řešit nebo dát více za servis ve vídní a neposlouchat tyhle kecy a nebo se na záruku vys... a sám dát motorce to co potřebuje a když k něčemu dojde tak to pak zkusím reklamovat někde v zahraničí když jsem měl problém s tím EWS taky nikdo neřešil servisku ( na první garančce jsem byl v brně v renocaru a to všude slýchám jak oni nemají oprávnění dělat tento servis , každopádně v klagenfurtu to nikomu nevadilo .
z BMW GS vedou 2 cesty bud to to zabalit a nebo KTM , tak sem to NEZABALIL !!!
Bohužel origo BMW servisy v ČR jsou jen banda hloupejch lidí.....už několik známejch si nekoupilo auto právě od BMW, jen kvůli chování lidí v servisech.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
A co řešíš? Do Vídně to máš, že bys tam doflusnul. Motorka v záruce a i placený věci tam zase tak drahý nejsou. Ale hlavně, vše bude vyřešeno k dennímu pořádku. Taky je hrozně příjemný otevřít dveře u značkového zařízení BMW a stát se "Zákazníkem".
BMW v Liberci je lahudka, normalni lidi, normalni chovani, uroven.. ale bohuzel nedelaji motorky.
Ale nejaka myslenka tam prej je, tak uvidime, rikal jsem ze by to asi tak pulka republiky uvitala
Hrabe_X napsal:
Bohužel origo BMW servisy v ČR jsou jen banda hloupejch lidí.....už několik známejch si nekoupilo auto právě od BMW, jen kvůli chování lidí v servisech.
na druhou stranu je tu nemalo lidi vcetne mne, kteri jsou s ochotou a servisem v Autecu (stodulky) maximalne spokojeni...
...nevim s kym jsi mluvil, ale s panem Horskym za mne vse ok... spokojenost zatim max, nechci zakriknout.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Alda napsal:
BMW v Liberci je lahudka, normalni lidi, normalni chovani, uroven.. ale bohuzel nedelaji motorky.
Ale nejaka myslenka tam prej je, tak uvidime, rikal jsem ze by to asi tak pulka republiky uvitala
No o já vím tak tahle myšlenka BMW Liberec pronásleduje už snad od jho založení... nicméně pokud dojde k rozšíření prostor jak jsem slyšel tak snad svitla naděje... ale já zůstávám u Žlábka... zatim max. spokojenost....
Jizvy dokazují, že se minulost stala....
Já provedl jeden trapný pokus, jen tak cvičně, při 1tkm. Skoro sem se na motorce pak zabil, když mi vytekl olej na zadní kolo, nedotáhli hlavu, synchra nechali tak jak byli, nic nekontrolovali etc. Proto dlabu na záruku, koupil sem vyvažovák na kolo, Carbtune, diagnostiku a dělám si sám. Servis nikdy. Za prachy, co bych jim pořád cpal a oni se učili na mý motorce, jsem koupil vybavení na servis. Navíc je jistota, že vše je OK a jako bonus fakt, že mi to mega baví. Notabéne, servis a údržba R 11/12 GS je těžce primitivní.
Za další významný argument považuji to, že si servis provede člověk KDY chce. Nemusí telefonovat, objednávat, čekat na volné termíny, jezdit tam a zpět,
kontrolovat jejich práci a rozčilovat se.....
Je sobota , zima a venku prší? Tak šupity dupity do garáže a za dopoledne je motorka připravená na dalších 10tkm.
Upravil W dne 18.03.2009 12:25
Souhlasím. Ventily se dají naučit z Repromu nebo dílenskýho manuálu na CD. Ukázal jsem to 2 lidem s novýma GS , žádní kutilové, a už si to taky dělají sami. Prý netušili, že je to tak snadné. Ta diagnostika vyšla na 270 Euro, to se vrátí po první větší prohlídce. Nehledé na fakt, že lze pomoci i kamarádúm.
Wing napsal:
Já provedl jeden trapný pokus, jen tak cvičně, při 1tkm. Skoro sem se na motorce pak zabil, když mi vytekl olej na zadní kolo, nedotáhli hlavu, synchra nechali tak jak byli, nic nekontrolovali etc. Proto dlabu na záruku, koupil sem vyvažovák na kolo, Carbtune, diagnostiku a dělám si sám. Servis nikdy. Za prachy, co bych jim pořád cpal a oni se učili na mý motorce, jsem koupil vybavení na servis. Navíc je jistota, že vše je OK a jako bonus fakt, že mi to mega baví. Notabéne, servis a údržba R 11/12 GS je těžce primitivní.
Za další významný argument považuji to, že si servis provede člověk KDY chce. Nemusí telefonovat, objednávat, čekat na volné termíny, jezdit tam a zpět,
Je sobota , zima a venku prší? Tak šupity dupity do garáže a za dopoledne je motorka připravená na dalších 10tkm.
no víš ja taky fakt nemám problém se servisem včetně chybové diagnostiky
[/img]
[/img]
[/img]
[/img]
a to jsem vrazil do vybavení to co by se nezaplatilo ani kdybych GS prodal natož při jednom servisu
jen su asi najivní a řeším princip
MILAN napsal:
a to jsem vrazil do vybavení to co by se nezaplatilo ani kdybych GS prodal natož při jednom servisu
jen su asi najivní a řeším princip
operacni sal taky mas? A co rodit, umis?
Jeste by se hodil zubni laser...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tý jo ! Ty si teda vybavenej ! Dílna i vercajk super ! No nevim, rozhodni se sám, já mít tohle doma tak mi jinej servis ani nenapadne... a poslouchat tam jejich pindy a doma mít tohle.
Wing napsal:
Odkud seš že bych k tobě jezdil na servis.Prachy dám raději tomu kdo se umí pořádně postarat.
Já jen potřeboval něco zjistit v AUTECU , volal jsem tam neměli čas že se mi ozvou a už jsem o nich neslyšel. To je zájem o zákazníka.
Upravil tomi dne 18.03.2009 13:25
Máš PM s nabídkou abys přijel ke mě na jeden den a jednou Ti před Tebou sjedu všechno, budeš koukat pod ruce co a jak, napíšeš si seznam věcí co budeš potřebovat a následně budeš dělat doma sám. Za peníze motorky nedělám. Ostatní v PM.
Wing napsal:
Tý jo ! Ty si teda vybavenej ! Dílna i vercajk super ! No nevim, rozhodni se sám, já mít tohle doma tak mi jinej servis ani nenapadne... a poslouchat tam jejich pindy a doma mít tohle.
no popravdě když jsem měl první novou moto - suzuki tak jsem ji kopil tam kde se dalo domluvit hned při koupi jsem řekl že si to budu opravovat sám a tak jsem jen nakoupil origo filtry jednou i olej at to maj podložený a k tomu jsem dostal razítko a žádnej problém když mě vytekli zad tlumiče taksem měl nejblíž brno tam mě odkopli že si mám jít tam kde jsem koupi ( bylo to o 100 km dál ) poslal jsemje do .... pak mě volali zpět že to teda udělají ale chcou moto na 14 dní na servis tak jsem řešil kde jsem koupil zavolal až přišli tlumiče tak jsem dovezl vadný a vyřešeno .
u bmw jsem byl v renocaru taky jsem jim naznačil at udělaj olej a nejnutnější že to stejně doma rozdělám že jde jen o razítko . doma sem udělal ventily , přetahl hlavu olej v kardanu synchonizaci klapek atd to jsem ještě myslel že vše na BMW je na věky ted už vím.......jde o to že představa že se vysre něco za nemalej peníz a ja nato nebudu mít mě trochu děsí
Jo přesně jak píšeš z tou Suzou, to dělám tak stále ať u Hondy asi 3 motorky, R1, Buzna.... no nikdy se nic nevykakalo, vše drželo nejen po dobu záruky ale i potom, tak takový obavy nemám. Co je mi známo, tak na 12tce je problematický akorát EWS, tak pro jistotu vozím rezervní a mám to vymyšleno tak že se stroj dá zpojízdnit na cestě. Tak mu dúvěřuji . Nevím, jestli Tě někdy Báwo nechalo ve štychu a nedojel si do cíle do cesty. Jestliže ano, pak chápu obavy. Nebo si měl jinou závadu?
A s tím razítkem...... všude pracujou jenom lidi ne a dá se domluvit....
No jestliže ty obavy jsou nepřekonatelné, tak jak kolega Ivo psal nahoře, skoč do Vídně. Udělaj Ti prohlídku na 10tkm a 20tkm a pak Ti stejné skončí záruka / nevím kolik toho najezdíš /. Tak dvě prohlídky se daj vydržet a pak normálně zase doma....
Mám známýho co to řešil u dovezené Ducati tak, že si nechal udělat razítko prodejce někde tuším ve Španělsku... to nenavádím, jen konstatuji.
Pánové mám 1200Gs r.v 2006 dovoz Německo. Zajímalo by mne , záruka je na počet ujetých kilometrů nebo 2 roky od nákupu. A vztahuje se záruka i na druhého majitele?
razítko nic neřeší servisku stejně nevozím sebou je to v databázi co kde se s moto dělo a nechalo mě stát to EWS a ted ten olej a jak tak čtu kolem nebo co jsem slyšel třeba od Tondy co si užil s jeho ADV 08 su dost nervozní opravit jde vše ale když ti to pokazí dovolenou je to na prd , no uvidím to už je na mě
každopádně jsem chtěl opět poukázat na to chování asi si budu muset příště ještě připlatit jako to je u Toshiby ( připlatíš si litr a máš předplaceno upřednostnění na servisní práce dokonce když koupíš přimo u nich je toto předplatné již v ceně PC a kupodivu to funguje )
Tomi napsal:
Pánové mám 1200Gs r.v 2006 dovoz Německo. Zajímalo by mne , záruka je na počet ujetých kilometrů nebo 2 roky od nákupu. A vztahuje se záruka i na druhého majitele?
2 roky od nákupu bez omezení km a počtu majitelů.
Jo a jinak je v servisce jasně uvedeno, výrobce BMW doporučuje značkové BMW servisy, protože jsou prý nejlepší na světě. Všimněte slova "doporučuje", není to jako třeba u Hondy, kde je v servisce uvedeno "pouze značkové servisy Honda". I přesto není problém reklamovat cokoliv i když máš v servisce u Hondy třeba razítko neznačkového servisu. Je na výrobci prokázat, že závada byla způsobena neodborným zásahem tj. nesprávným servisem atd.. To jen tak na okraj.
Dneska jsem se vrátil ze servisu Allan Jefferies v Bradfordu, Anglie.
byl jsem tam potřetí a vždycky perfektní zacházení, super přístup, se všim poradili, servis rychlý, cenově přibližně stejně jako v ČR, dostal jsem kávičku zadarmo a ještě jsem si tam pokecal se sekretářkou.
Mam z toho vždycky tak dobrý pocit, že si tam musim něco koupit, tak jsem si tam při tý příležitosti nechal namontovat topcase, a koupil si nové rukavice.
Je smutný že tohle v čechách nefunguje
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.