zrovna jsem otevřel obálku od Hasičské vzájemné pojišťovny a jsem zklamaný tím, že povinné ručení neplatí v řadě států (zrovna mě hodně zajímá Maroko a Bělorusko).
Není někde seznam pojišťoven a k nim seznam států, kde dané ručení platí? Je sice pěkné, že ušetřím pár stovek u jedné pojišťovny, ale pak zacvakám mnohem víc za doplňkové pojištění u “nestandardního státu”.
Pokud máte zkušenosti s nějakou pojišťovnou, která nemá u kolonek států zelené karty nic přeškrtnutého, budu rád za info.
Tak to jo, to dává smysl. Nicméně proč to je oddělené? Jaký má smysl oddělovat státy na ty v eu a ty mimo? Policajt přece není tak tupý, aby nedočetl do konce.
Nahdar_Vebb napsal:
Tak to jo, to dává smysl. Nicméně proč to je oddělené? Jaký má smysl oddělovat státy na ty v eu a ty mimo? Policajt přece není tak tupý, aby nedočetl do konce.
Protoze to tak vznikalo - ty staty nahore jsou EHP (ne EU), a dole pak pribyvaji postupne jak se uzaviraji smlouvy s dalsima zememi. Potazmo se asi i lip skrtaji, pokud tvoje zeme jeste nema smlouvu s partnerem v te cilove.
Nazdar Peacemakere! ... mám kooperativu a taky nemám nic přeškrtnutý. Ovšem to, jestli má smysl to řešit je potřeba dobře zvážit. Nevím kolik jsi ušetřil u tý pojišťovny, kolikrát do toho Maroka pojedeš, ale "dopojištění" si pak uděláš třeba jen na potřebnej měsíc, vyjde tě to na pár stovek a pokud s tou pojišťovnou trvale pár stovek ušetříš, tak se to možná vyplatí zaplatit jednorázově, než tu "možnost" jet do Maroka platit trvale.
Zeptal bych se jich, kolik za to chtějí (dopojištění na konkrétní zemi) a porovnal trochu celkový ceny.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Čau jmenovče, díky za info, píšu si další pojišťovnu. Roční na RTčko mám za 1135 Kč. Ještě mám v paměti chudáka celníka Romana z Moldávie, kterej nám pomáhal vyřídit strachovku - a nebyla vůbec levná, tuším 500 Kč na týden, max dva týdny. Tak bych tomu chtěl předejít.
Teďka nejvíc hrozí to Bělorusko, ale mám tam přeškrtnutých fakt hafo států. Nechci naráz zjistit na nějakých hranicích, že se budu zdržovat sháněním pojištění. Uvidíme, jestli koupím i nějaký GS, pak to budu určitě řešit.
Peacemaker napsal:
... mám tam přeškrtnutých fakt hafo států...
Tak to jo. Já myslel, že tě "ošidili" jen o státy mimo Evropu, kterých tam stejně moc není. Takhle to je otrava, to je jasný.
Ahoj Allianz má navíc cca za 1000 ročně asistenci bez omezení plnění a vztahuje se i na defekty pneu... Vím o případu kde proplatili odtah totálky z Portugalska cca za 130 000,-
HonzaGS-SV napsal:
Ahoj Allianz má navíc cca za 1000 ročně asistenci bez omezení plnění a vztahuje se i na defekty pneu... Vím o případu kde proplatili odtah totálky z Portugalska cca za 130 000,-
HonzaGS-SV napsal:
130 koliku ?
To slo letecky,ne?
Ne, vem si že je to z ČR do Portugalska a zpět do ČR cca 6000km, místy např. ve francii je mýto/dálnice dražší než spotřebované palivo, diety, a jedeš to s tou odtahovovkou třeba týden atd...
Mě odešel v alpách Hall a Allianz mi nabídla (vzhledem k tomu, že byl víkend, že mi to dovezou do nejbližšího autorizáku, který stejně byl 100km nebo kam si řeknu, klidně domu).
Mám také Alianz + asistenčku Plus Maxi. Podmínkou je samozřejmě povinné ručení u Alianz a nelze sjednat jen na určitou dobu - je celoroční. A ta tisícovka není zase tolik.
Někde to tu je, ale tady máš ještě jednou odkaz na tabulku porovnání pojišťoven http://www.kolama...a-motorku/ .
Přemýšlel jsem o Motocare, leč recenze na ně byly hrůzostrašné takže raději ne.
Od 8.2.2019 www.german-sh.it
HonzaGS-SV napsal:
130 koliku ?
To slo letecky,ne?
Ne, vem si že je to z ČR do Portugalska a zpět do ČR cca 6000km, místy např. ve francii je mýto/dálnice dražší než spotřebované palivo, diety, a jedeš to s tou odtahovovkou třeba týden atd...
Hlavně je na tom krásně vidět, jak je většina limitů plnění úplně k ničemu. Si vem, že budeš u nějaký pojišťovny platit limit plnění do 50tis a pak ti řeknou, že zbylých 80 si zabrečíš ze svýho To je uplně jasný, že si to ve výsledku zařídíš sám (sice 5x levněj, ale sám) a pojištění jim cáluješ léta zbytečně a postěžovat si můžeš tak akorát tady
Ta tabulka z Kolamadolů je hoodně zavádějící, tím, že bere v potaz jen samostatnou asistenci. Většina pojišťoven asistenci nabízí pro "své" pojištěnce, tzn, mít od nich alespoň pov. ručení.
Motocare v poměru cena/ výkon je jedno z nejhorších. Jejich limit 35 000Kč je tak na Rakousko. Platí se cesta odtahovky tam i zpět a komeřční odtahovka určitě nepojede pod 20 Kč/km.
Pro Motocare tuto službu dělá Europ assitance (zajišťuje ji i pro Českou pojišťovnu ) a dost často jsou negativní ohlasy na Motocare jen z neznalosti lidí, že se dožadují něceho na co nemají ani nárok, případně odmítnou nabídku od asistence = porušení podmínek. Je potřeba pořádně přečíst podmínky asistence a případně je vyžadovat, někdy i trochu důrazněji.