Ahoj, zvažuji koupi nových kalhot BMW rallye.. Ale váhám s funkčností nepromokavé vložky.. Vím že někdo kombinuje oblečení rallye s nepromoken ale ten se mě nechce tahat.. Takže by mě zajímalo jak se vám co používáte pouze originální nepromokavou vložku jezdí ve větším dešti? Není v kalhotech potom moc zima? A jak dlouho cca po dešti schnou?
Další varianta je vzít kalhoty buď rockway NANO a nebo Klim.. Ale je jasné že nejvíc by ladil komplet BMW
mne ten vnitrni goretex vzdycky strasne vobtezoval, takze jsme koupili ty BMW nepromoky, verze "atombordel"
https://www.ebay....367213518417 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ja mam uz cca 5 let OJ-Desert a max spokojenost.... Je teda fakt že jsem ho tenkrát koupil za půlku co stojí ted.... Třívrstvý systém v létě k nezaplacení a v d dešti membrána zatím drží...
Ten má pevnou membránu, v létě v tom bude na chcípnutí...
A taky se v tom moc nedá pohnout
já jen že se ptal jestli mu nebude zima...
každopádně mě překvapilo, že ten komplet vyšel levněji, než Rallyčko...
pod trvalým dohledem
Díky kluci. Já už mám koupenou bundu Rallye takže by jsem nejspíš bral i kalhoty ale netuším jak praktická bude ta vnitřní vložka.. Klasické membráňe se chci vyhnout protože mnohem víc času najezdim v hezkém počasí takže se bojím že se budu zbytečně pařit.. I když třeba Klim vypadá slušně odvětranej
per aspera ad astra
Mám Rallye 2. V dešti vždycky kalhoty s vložkou promokly skrz rozkrok, bunda byla OK. Takže já jezdím v Rallye raději bez vložek s nepromoky.
BMW GS = stroj na radost
Z vlastní zkušenosti, všechny membrány, vložky atd... vždycky ležely v garáži nepoužitý. Není nad nepromok v kufru. Ovšem bunda RALLYE 2018 to má vychytaný, kdy vložku můžeš dát přes bundu jako nemok a i dobře vypadá. Ovšem jak to je s RALLYE 2018 kalhotami, tak to nemám páru.
Upravil Taborak dne 12.05.2018 14:38
Moje zkušenost z Ralye poslední model tudíž už bez Goretexu s nějakou jinou membránou. Tří hodinový opravdu ceďák v Montenegru. Teplota cca 16°C. Jak už bylo napsáno v rozkroku mokro, na zadku taky a v bundě vlhko. Zřejmě to hůř dýchá. Celkově zima.Štěstí bylo ,že jsem si vložky nandal včas. Liják přišel pomalu z modrého nebe a kdybych měl ty vložky vkládat tak jsem mohl jet rovnou v plavkách. Následovala návštěva restaurace za učelem ohřátí a schování před deštěm. Kámoši co měli nepromoky byli v pohodě. Já měl na sobě snad o 20kg víc a když jsme po hodině odcházeli tak ze mě pořád tekla voda. Byl jsem jak vodník. Kdybych si sedl do polstrovanýho křesla tak ho suší ještě dnes.Jinak pocitově hnus a zima. Další trip jsem nechal vložky doma a přibalil Scotta a pohodička.
Nakonec jsem to prodal. Vyzkoušel jsem těch hadrů dost a cena 36 za komplet je úlet. Když připočtu 5 za Scotta jsem na ceně Badlandsu Pro.
Upravil GSPETR dne 12.05.2018 15:07
Ona ta membrána funguje na Rallye 2 skvěle (je to Gore Tex, takže by měla), ale mají nějak blbě vyřešené ty kalhoty, takže do nich zateče.
Mimo Rallye 2 mám také Rukku od Luise s pevnou membránou (taky Gore Tex) a bez větracích otvorů. Bral jsem to jako oblečení především do chladnějších období, ale kupodivu kromě deště zvládá celkem dobře i letní horka. Takže membrána může být i funkční, ale asi ne z obyčejného šusťáku.
Oblečení s membránou má ale jednou velkou nevýhodu - přestože vevnitř je sucho, z venku (nad membránou) je bunda mokrá. Po dešti ze mě vždycky teče jako z vodníka, takže pokud to vypadá na delší cestu v dešti, stejně beru nepromok, alespoň na bundu.
BMW GS = stroj na radost
buboGS napsal:
Oblečení s membránou má ale jednou velkou nevýhodu - přestože vevnitř je sucho, z venku (nad membránou) je bunda mokrá. Po dešti ze mě vždycky teče jako z vodníka, takže pokud to vypadá na delší cestu v dešti, stejně beru nepromok, alespoň na bundu.
Dovolím si nesouhlasit.Mám Klim a voda ze mě neteče ,je to pouze vlhký. A suchý je to během chvilky Možná by stálo za použití TX.DIRECT NIKWAX po vyprání.
buboGS napsal:
Dovolím si nesouhlasit.Mám Klim a voda ze mě neteče ,je to pouze vlhký. A suchý je to během chvilky Možná by stálo za použití TX.DIRECT NIKWAX po vyprání.
Souhlasím s Petrem. Když dobře naimpregnuješ, tak voda po hadrech steče. Nikwax je dobrá volba. Já to dám při praní místo aviváže a když uschnou, tak ještě natříkám a rozetřu hadrem.
Nesouhlasit klidně můžeš, já jen popisuju svoje zkušenosti :-)
Není ten KLIM náhodou trilaminát? Moje Rallye 2 i Rukka jsou z Cordury, která vodu nenasákne, ale pouze jí nechá protékat. Tím, že membrána není přímo spojena s vrchní vrstvou, tak je ta vrstva prostě mokrá.
Impregnace by asi nebyla na škodu, to je fakt.
BMW GS = stroj na radost
buboGS napsal:
Není ten KLIM náhodou trilaminát? Moje Rallye 2 i Rukka jsou z Cordury, která vodu nenasákne, ale pouze jí nechá protékat. Tím, že membrána není přímo spojena s vrchní vrstvou, tak je ta vrstva prostě mokrá.
Koupil jsem si opět Rally 3 tý poslední a nic jiného bych si nekoupil
Jak se tady píše vyzkoušel jsem plno věcí a vždy jsem si stejně vratil k Rally
A teď to udelali skvěle že tu vlozku pretahnu přes bundu a nemusím vozit
nepromok kalhoty jsem naipregnoval a nemám jediny problém
Pro mě vysokého prodloužena délka a skvělý
rstd napsal:
Koupil jsem si opět Rally 3 tý poslední a nic jiného bych si nekoupil
Jak se tady píše vyzkoušel jsem plno věcí a vždy jsem si stejně vratil k Rally
A teď to udelali skvěle že tu vlozku pretahnu přes bundu a nemusím vozit
nepromok kalhoty jsem naipregnoval a nemám jediny problém
Pro mě vysokého prodloužena délka a skvělý
Čau, tuhle bundu mám taky. A díky té pláštěnce jsem ji vlastně bral.. Už jsi v těch kalhotech někde víc zmokl? Je mě jasné že to není Gore ale zase výhoda oproti trilaminátu je že se nebudeš tak pařit.
Pak je ještě možnost toho rockway NANO.. Koukal jsem na to a vedro v tom až takové nebude a zároveň je to nepromokavé.. Jediné co tak si nejsem jistý jak na tom bude s bezpečnosti oproti rally..
per aspera ad astra
buboGS napsal:
Omlouvám se pochopil jsem ,že máš Rukku Goretex trilaminát. V tom případě samozřejmě souhlasím a vím o čem mluvíš
Vratil jsem se ze Španělská Francie pršelo že nebylo vidět přes bundu jsem dal
vlozku a sucho
Kalhoty mám nastrikane a taky v pohodě nepromok nevozim
Za týden jedem Řecko a nepromok nebudu brát je to zbytečné aspoň pro mě
Není proč se omlouvat, nic jsi mi neprovedl
Proběhla pouze klidná výměna názorů a zkušeností ku prospěchu tohoto fóra
Ještě k tématu - vozil jsem dlouho k Rallye 2 nepromok od Beringu, kalhoty jen jako nouzovku z pracovních oděvů (měl jsem je za 5 let na sobě tak 2-3x). Pak jsem začal víc vozit Rukku a tam jsem používal z nepromoků pouze bundu - kalhoty nikdy nebyly tak strašně mokrý a nechtělo se mi do nich soukat. Loni jsem ale zase vytáhl po delší době ze skříně rallye a tak nepromoky opět přijdou ke slovu. Takže jsem koupil u Viktora Scotty a uvidím, jak se osvědčí.
V létě vidím Rallye ideální z hlediska větrání a ochrany, v případě chladu něco teplého pod to a v dešti navrch nepromoky
Stejně se mi nikdy nechtělo někde pod mostem oblíkat ty kalhotový vložky
Upravil buboGS dne 12.05.2018 19:55
BMW GS = stroj na radost