v pondeli to zacnu resit s Mitas a s Bestdrive ... ale chtel jsem se podelit o zkusenost.
Pred 2 tydny jsem v Bestdrive prezul 2 pneu na cestu do Rumunska (na GS 800, 2014):
Dopredu jsem dal Conti70 F 90/90 - 21 54T.
Na ceste: vyborna. V terenu - absolutne spatna, nevede, staci aby lehce zaprselo a motorka pada. Na trave mi to pripomnelo pocit, kdyz jsme kdysi jezdili po snehu, abychom objeli severni cast hory.
Pruser je v Mitasce, kterou jsem dal dozadu:
E-09 DAKAR 150/70-17 69 R.
Pneu po zhruba 1100 km NAPROSTO odesla. Komplet. Viz fotky. Jeste jsem to neresil ani s Bestdrive, ani s Mitas, ale toto bych od Dakarky devitky necekal.
Totalne me to dostalo, v Rumunsku se nedala sehnat nahradni guma, musel jsem se kvuli tomu vratit po 2 dnech na nejakem 3 handu, ktery jsme tam sehnali : ((( Vsichni kvuli me meli zasek na den, no a ja muzu byt rad, ze tam byl plast, protoze bez toho bych skoncil asi hur : (
Par udaju:
- pred cestou vse udelano v bestdrive
- tlak pneu na 2.7
- cesta pouze po okrskach atd, zadna dalnice apod., kufry a ja
- stari pneu pri predani od bestdrive (oni to koupili, 2.5 roku
No viz fota ... : (((
Jak byste toto resili? Ja se v pondeli obratim na bestdrive, ze chci minimalne novou pneu dozadu. Pro Mitas to toto horsi reklama -- ja jim fandim, ale oni take mohou fandit tomu, ze se konecne (s 3 detma to neni tak lehke) dostanu ven a pak se to takhle podela ...
Michal
Nova Pneu:
https://1drv.ms/u/s!Arzw2RBwJFmZjPos3JX35XiEwbj5qA
zkousel jsem jinou kombinaci, chtel jsem mit silnejsi zadek. Naprosto narovinu -- i kdyby ta Mitaska neselhala, tak jsem zvolil spatnou kombinaci. Conti je super, ale pri zatizeni zadku (s kuframa atd.) to nestihala vest ...a ackoliv jsem byl vzdy advokatem 800ek kvuli tomu mit tihu veprostred / spise vzadu, zacina mi chybet zatizenej predek ...
Upravil michalky dne 01.06.2018 13:30
A teď pravdu. Kolik jsi s tím jel. To je vyhořený jak sviňa. Podívej se na to černé plátno. Normál je bílé. Jsou kluci kteří s tím jezdí 8 tkm plně naloženi a nic. Pokud dáš takhle vysokou figuru, tak to chce trošku z rozumem. Podle sjetí pneu až do hrany jsi se s tím nemazlil.
Upravil joe dne 01.06.2018 15:40
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
No jen můj názor (nikdy jsem obutou 09 neměl ale podle mně je to guma na poměr tak cca 80% lehčí a střední terén (za sucha) a 20% přejezdy po silnici dobrá ,ale naložit moto a jet po ose až do Rumunska na to podle mně není určená anebo hodně ohleduplně jak píše Ruda navíc ten jízdní komfort na drápech na silnici ... Já tedˇzkusil E07 + a jízdně dobrá ale než se zaoblí nájezdové hrany tak je cítit ve stupačkách (nejen) jak to ,,vrní" ta pneu (E 07 to nedělala nebo zanedbatelně) Na těch drápech to musí hrčet jak sviňa
Upravil kim dne 01.06.2018 16:46
joe: takže by bylo nejlepší si tu gumu koupit a nechat si jí doma ve skříni, aby se neojela. A když už si jí nazout, tak nejezdit do zatáček a jezdit pomalu
michalky: nám cca před 3 lety taky mitasky kazily dovolenou. Neustále ucházely. Další sady naštěstí už držely
už pár lety jezdím jen mitasky. e10 v předu-e09 zadek a sem celkem spokojenej
hlavně, že je pivo ftlamě
Ja to rikam porad dokola.. Mitas by se nemel vubec vyrabet.. guma bez jakykoli stability vyroby.. ale lidi maji porad stejnej argument - je to levny... takze: setrite? Tak se nedivte.. mitas je shit kterej bych si na motorku nikdy nedal..
Teda kecam - jednou jsem tam mitas mel. Pouze na XL Rallye - ostrou C-02. Najela 180 km a sla do popelnice. Fungovala super - 2/3 zavodu.. ale jak pise Ruda. Nesmi se na tom jezdit aby se neposkodila... od te doby NIKDY vice...
@joe: urcite sam vis, ze jsem nemohl jet vice jak 140 (delsi dobu).. proste na te 800vce (tohle je moje druha), se citis (aspon ja) bezpecne tak pri 130 kdyz vyjedes z vesnice. Znova. Dal jsem si cestu mimo dalnice, abych si to uzil, pri terenech uz jsem vylozene jen spolehal aby to vydrzelo, a po 2 dnech jsme to vymenovali : (((
Najjeto tisic km .. toto je velke zklamani.
Celkova cisla: vesnice 50 km / h, zhruba 40% cesty, mimo 40% cesty (max 130), teren zbyvajici 20% cesty (na nic kvuli me spatne volbe prednich pneu plus fail te zadni : ( )
Upravil michalky dne 01.06.2018 17:42
no cisla budu mit asi podobne tak doufam ze budu mit vic stesti, prijde mi to dost extrem protože mitasek jsem mel uz docela dost sad e09 i e10 a s timhle jsem se ještě nesetkal
jack96 napsal:
Hod jeate nejake cisla. Tohle je obrazek ale nenapises jak rychle a kde si s tim jezsil.
Ja bral ted v bestdrivu e10 a dodali mi gumu ze zacatku roku 2016 tak nevim co od toho cekat po shlednuti techto fotek.
Ale zas ja nejezdim pilu a asfaltove prejezdy mac okolo kila deset.
A tak by mne zajimalo zda jsi jezdil takhle a nebo lital stosedesat.
Podle mne by to bylo jak jit hrat v kolikach fotbal na asfalt.
Tak dej vedet jakou to melo peci at tu mame jasne info.
Dikes
O tomto problému je tady toho spousta jen je potřeba hledat a nejen tady. Teď je krásný dvojdílný článek o pneumatikách sice silničních, ale zásady jsou stejné na motorkářích
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Tak ja teda nevim co s tema gumam delate, ja mam na F800GS odjeto asi 5 kusu a tohle se mi jeste nestalo a to ji cekem nesetrim.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
E09 vzadu jezdím a úplně v pohodě,na spalkovou gumu.Jo E10 to je jiná,ta proste na těch těžkých motorkách nevydrží,pilovej kotouč jak prase.
Dum spiro,spero.
Ahoj, jsme prave na sesti moto v Albanii z toho 4 moto maji obuto 09 dakar vzadu a tri z toho na 8kilech. Presun po dalnici do Benatek pak trajekt. Gumy bez problemu max cestovni rychlost 120.
Mam velice spatne zkusenosti s rokem 2015 ten toto co je na foto dokázal udelat pri rychlostech 110-120 pri jizde ve skupine a se spravnym tlakem. Byl jsem u toho a vim jak se jelo. Pravdou je ze to strasne na...ere kdyz to nekdo ve fabrice posere ale jak se to muze stat to nevim. Proste tam hodili o lopatu mene.
Ale je pravda, ze na fungl novou to chce opatrne. Figura je vysoka a spalky nejsou moc velke. Ja ji mam rad a tady makaji na 1 sutry skala bahno.
BMW F800GS Adventure
machcomp napsal:
Pravdou je ze to strasne na...ere kdyz to nekdo ve fabrice posere ale jak se to muze stat to nevim.
a teď si představ, jak by tě nas.ralo, kdybys měl fabriku na pneumatiky, rozuměl tomu, věděl, že každej vzorek (každá pneu) má svoje určení a populace ****ů si musí koupit drsnou pneu, aby vypadali drsně a pak si to drsně se.rou 120km/h, 1500km po dálnici na špuntech, který jsou do terénu... a ty dobře víš, že jsou do terénu, každýmu to pořád omíláš, až tě bolí panty a vybrujou prsty z klávesnice, ale každej rok se najde slušná bandička analfabetů, kteří viděli na motorce černou pneumatiku, tak tam zase nějakou černou dají a ono to přece musí být v pořádku bez ohledu na to jak, na čem, s čím a kam jedu.... a pak si za tebou chodí stěžovat, žes to udělal blbě, protože 1,5cm vysoký špunty ti na dálnici shořely.
Tak se na to jednoho krásnýho dne vys.ereš, přestaneš dělat pořádný špunty v rozměrech na GS, jako kolegové v Metzeleru a zase budeš poslouchat blbý pindy, že neděláš špunty do terénu...
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
musí koupit drsnou pneu, aby vypadali drsně a pak si to drsně se.rou 120km/h, 1500km po dálnici na špuntech, který jsou do terénu... a ty dobře víš, že jsou do terénu, každýmu to pořád omíláš, až tě bolí panty a vybrujou
mozna to Mitas jenom trochu hur komunikuje? Guma je homologovana do 150 (priklad), ale nad 90km v nalozi na horky dalnici rapidne klesa zivotnost...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Sorry, ale ze 09ka je jen do terenu jsou kecy. Ta pneu ma rychlostni index T, coz je 190kmh. Pak je chyba vyrobce, ze ji takto homologuje, nikoliv uzivatele.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Sorry, ale ze 09ka je jen do terenu jsou kecy. Ta pneu ma rychlostni index T, coz je 190kmh. Pak je chyba vyrobce, ze ji takto homologuje, nikoliv uzivatele.
Ono zalezi i na jak dlouho je ta norma, pokud to je v minutach tak na presunu to dostane vic zabrat. Tourancky jsem mel na okruhu fialovy a to 4× 10 min v zaprahu a rychlostech daleko pod limit vetsinu casu, jen rovinka par sekund maximalne 180km/h. Meli to tak vsechny pneu krome sportovnecestovni az zavodni.
Takze vetsinou se sejde vic veci z obou stran.
Upravil madmike83 dne 02.06.2018 11:58
Honda XL600R
KTM 790R
BMW GS