Zdravím, je mi jasné, že už to tu bylo, ale při vyhledávání to hodí miliony výsledků a nemůžu nic najít.
Budu asi zase přezouvat a přemýšlím, že bych zkusil něco jiného, než znám doteď.
Jezdil jsem Mitas E07, E09 a Metzeler Tourance. Letos bych chtěl obout asi zase něco spíš silničního. Poradíte něco jiného než ty Tourancky?
Díky moc.
robert_zl napsal:
Zdravím, je mi jasné, že už to tu bylo, ale při vyhledávání to hodí miliony výsledků a nemůžu nic najít.
Budu asi zase přezouvat a přemýšlím, že bych zkusil něco jiného, než znám doteď.
Jezdil jsem Mitas E07, E09 a Metzeler Tourance. Letos bych chtěl obout asi zase něco spíš silničního. Poradíte něco jiného než ty Tourancky?
Díky moc.
TerraForce
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Shinko E705 Máme to momentálně doma na dvou GSech a naprosto bez problémů,žádný uniky tlaku a podobně a na silnici drží parádně. Nájezd bude u zadní někde na hranici 10 000km a předek asi dá dvojnásob.
Dovolím si malinko oponovat. Shinko 705 nejsou sice špatný, ale za deště na nich ztrácím jistotu. Zadek jsem ohobloval za 7000 km a dost často jsem se zadkem driftoval. Předek vydrží asi 2x tolik. Předek bych řekl, že drží na vodě líp.
Jezdím ale každý den a vodě se nevyhnu, proto jsem jako univerzálku zvolil Anakee 2 a max spokojenost. Měl jsem je při koupi i na 650 gs a taky spokojenost. Dojezd si netroufám hádat. Suché šotolinky s přehledem, jen na písku už trochu plavou, ale to se dá očekávat. O víkendu jsem na nich jel ostřeji a není problém je ohoblovat až ke kraji, což jsem u Shinko neměl.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Mám Pireli Škopiny dvojky, najeto necelých 6 tisíc a super. Když už jsme u těch cestovních gum, jsou super i Pireli Angel GT, měl jsem je a možná se k nim vrátím...
Lítám pomalu a nízko..
vsezved napsal:
Dovolím si malinko oponovat. Shinko 705 nejsou sice špatný, ale za deště na nich ztrácím jistotu. Zadek jsem ohobloval za 7000 km a dost často jsem se zadkem driftoval. Předek vydrží asi 2x tolik. Předek bych řekl, že drží na vodě líp.
Jezdím ale každý den a vodě se nevyhnu, proto jsem jako univerzálku zvolil Anakee 2 a max spokojenost. Měl jsem je při koupi i na 650 gs a taky spokojenost. Dojezd si netroufám hádat. Suché šotolinky s přehledem, jen na písku už trochu plavou, ale to se dá očekávat. O víkendu jsem na nich jel ostřeji a není problém je ohoblovat až ke kraji, což jsem u Shinko neměl.
Já ty šinka do kraje jedu. Já sem GSA na Anakýčkách tenkrát koupil a někde ve druhé polovině životnosti to na nich začalo jaksi divně plavat,ale gumy to byly dobrý.
Díky za rady, moc chytrý z toho nejsem. Ale pochopil jsem, že dnešní silniční gumy už vypadají jako slicky a asi budou opravdu dobré na silnici. TerraForce vypadají trochu líp, stejně jako Michelin Anakee 2, Anakee 3 už jsou zase slicky na okruh
Otázkou je, co ty "slicky" udělají na šotolině, kamení... prostě na takové běžné ukrajinské nebo ruské silnici.
Řeším ty gumy právě proto, že jedu do Ruska.
tyhle cetovi slicky vcetne mych Trail Attacku jsou na silnici super a vsude jinde na pycu... ..staci plivnout do travy a lezis .. na suchu je to jeste ok i sotolinka se da... ale jak navlhne.....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Takže mě z toho všeho, co jste mi poradili a co jsem kde přečetl vychází nejlíp Michelin Anakee 2 nebo starý dobrý Metzeler Tourance.
Úplně silniční slicky nechci, čekám, že v Rusku a na Ukrajině mě šotolina nemine, nájezd to taky nemusí mít bůhvíjaký, stejně přezouvám každý rok :-) Shinka neznám, nejel jsem na nich ani za sucha ni za deště, tak to nebudu pokoušet.
Díky moc za rady, vyberu jednu z těch dvou.
Upravil robert_zl dne 13.07.2018 12:03
HonzaGS-SV napsal:
Nevymýšlej vymyšlené a dej tam Tourancky
Že jo :-) Jenom jsem myslel, že třeba existuje už něco modernějšího, z čeho jsou všichni nadšení, jenom já jsem usnul ve středověku :-)
Hele, já jsem v tom středověku furt a žiju :-) Jenom do Albošky jsem nazul špunty a kromě cca 40km šotolin za vlhka jsem na nich akorát trpěl a brzdil ostatní. Takže je lepší trpět 40km na touanckách než 4000 na špuntech a nebo nejakém verglu.
No a mitasy E 07, když přetrpíš ty první dva litry co kloužou, tak tě taky dovezou na kraj světa a zpátky. Jo a přes zimu zase osliznou a první litr musíš bejt opatrnej i druhej rok. tedy za mokra, jinak OK.
A jasně, slicky to nejsou, takže kolínko bych nechal v pohodlnější poloze
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
Takže je lepší trpět 40km na touanckách než 4000 na špuntech a nebo nejakém verglu.
No přesně to si myslím i já. Původně jsem tam chtěl dát špunty nebo aspoň nějaký "univerzál" (E-07), ale na špuntech bych se trápil a univerzál neexistuje
No... já mám první sadu z Číny a kmitají mi řídítka. To nikdy dřív nedělalo, dokonce ani na mitaskách ne.
Pravda, nevím určitě, jestli je to gumou, to se dozvím snad brzo v servisu.
Upravil robert_zl dne 13.07.2018 14:09