Ahoj, po jednom padu dneska mi praskl drzak ramu na prevodovce viz foto.
to je jen ram k sedlu? da se na tom jezdit nebo mam predpokladat ze se mi moto rozsype pod zadkem? napada vas pripadne nejaka oprava? jsem ted v gruzii a myslim ze moznost zavarit to neni realna.
Re4DeR přiložený následující obrázek:
Zlá situace, no můžeš si za ni sám.
Diskuzí k výztuze převodovky tu najdeš fůru, já už bych nikam do řitě bez toho nejel.
Asi nejlepší bude skurtovat to a opatrně dojet dom, pak obrousit, navařit materiál, svrtat, vyřezat závit, zbroušením upravit na požadovaný tvar, koupit výztuhy převodovky L+P a poskládat.
Sám si odpověz zda tohle zvládneš s někým udělat v Ge.
Přeju hodně štěstí a pevné nervy.
Předpokládám, že ten kousek někde ulétl a tudíž ho nemáš. Pokusil bych se vyrobit z kusu pásovinky objímku a za cenu dalšího zmrzačení úchytu jí zatáhl ten šroub ve zbytku uchycení. Ještě to postahoval kurtou nejen nahoru a dolu , ale i dopředu dozadu a opatrně po dálnicích se s tím vrátil vyhýbaje se nerovnostem, jak to půjde. Tady už to nějak pořešíš.
Základem je najít nějakou vybavenou dílnu. Spíš zámečnickou, než autodílnu, ale tam kde jsi, nic neznám. Bastlil jsem na koleně ulomené táhlo spojky u převodovky v Černé hoře v jednom autoservisu a byla to bída s utrpením, bo moje dílna, která je spíš nevybavená je proti zázemí toho servisu jako autorizovaný servis BMW v poměru s potulným dráteníkem. Dílna s dobrým vybavením je základ. Hledej.
Taky je varianta povolat odvoz, zaplatit raketu a v mezičase ožat tlamu.
No, nezávidím ti to, ale všechno je řešitelné, jen to nese určitá omezení.
Zatím jsem, kromě jediné vyjímky a tou byla prasklá předlohovka v Plzni, vžycky s tím dlabaným ingotem dojel, byť s omezením a nějakým bastlem.
Držím palce
Upravil Medik dne 17.07.2018 08:13
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Protikus mam, ale je otazka jestli je k necemu. Jj dilny tu jsou taky vybaveny naprosot suprove :-D. Jj taky jsem si rikal ze pri nejhorsim to prikurtuju a zamirim zpet :-)
Urcite moznost je jak pise Medik, ber to tak, ze tohle je ta lepsi varianta nez nekde lezet se zlomenou nohou nebo necim horsim, ted jde jeste vo ho.no
Vsak jo, beru to v klidu. Spis resim co z toho pak muze plynout dal. Jestli nepretizim nejaky druhy drzak a nezlomim i ten nebo tak. Nasli jsme tu nejakou dilnu tak ji pujdem zkusit
A čo tak vyrobiť z hrubého plechu zvarenec ala vystuha a ukotviť tým podsedlovy ram k nosníku stupačky ? Riešil som opačný problém keď som v RO pádom do skál urval stupačku aj s nosníkom. Dojazdil som cely tyzden vlastne so stupackou iba na vystuži prevodovky, čo bolo síce trochu “gumenne”, ale šlo to. Ak by to bolo z hrubšieho materiálu, alebo malo výstuž krížom , tak úplne OK.
Upravil patol dne 17.07.2018 10:14
Tak nasli jsme nejakou dilnu kde se do toho statecne pustili. Tak uvidime. Celej ram sel dolu, zavareny ze vsech stran a ted se motka sklada. Svar vypada bytelne. Tak snad pojede :-). Na cestu dom by to mohlo stacit.
Upravil Re4DeR dne 17.07.2018 14:50
No, doma se nudit nebudeš :-)
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Nekde se tu psalo ze TT uz se nedela, ale ze se to da koupit od nekoho v druhovyrobe. Nejake polsko, nebo tak neco. Pohledej primo v tom topiku o ulamanych nosnikach
myslím se to řešilo o vlákno vedle. Tady je odkaz na výztuhu: https://boxer-par...5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven