a tady je video je ve spalnesltine (pro me i lepsi )
YouTube Video
No, bych to koupil protoze vypada mnohokrat lepsi na to co mame, problem je ze nevim jestli by se dalo potom delat homologaci svetlometu tu, jsem videl ze v posledni dobe Policie dost to resi tady u Cechach...
Jsem se koukal na svletlomet a tam je napsano to: PL E4 20 00RL 00WCR-DS 50R-00 16102, to je nejaka certifikace ale nevim jestli to znamena ze se muze pouzivat legalne tu...
Stejne jsem zavolal na jeden STK tady v Praze a vubec nevi o homologaci svetlometu
Nekdo tady mel zkusesnosti s tym? jak jste to resili?
LED kompletni Svetlomet na 1200GS (Vzduchac) Homologace?
Přidané 25.07.2018 20:56
To vypadá jako platná homologační značka světla s plastovým rozptylovým sklem (PL) schválené v Nizozemí (E4) pro denní svícení (RL) a potkávací i dálkové světlo třídy C - LED moduly (WCR-DS ).
Je otázné, jestli existuje schvalovací protokol č. 16102 a pokud ne, jestli to zjistí policajt či technik STK...
Přidané 25.07.2018 21:26
Díky moc Suky, no jsem neviděl co znamenalo ty kódy RL PL a dal... No budu potřebovat nějak se zjistit jestli je možné, protože vypadají dost dobře....
Přidané 26.07.2018 06:56
len nevieme, čo na to povie elektroinštalácia, alternátor a regulátor napätia. Kvôli LED svieteniu na jednom Goldwingu vznikla škoda za 3000 .- euro. Toto je síce alternátor á lá auto, ale aj tak by sa mal k tomu vyjadriť dobrý elektromechanik, ktorý rozumie svojej práci ...
Přidané 26.07.2018 07:07
Nevím, může to být jen špatně natočené, ale např. vodník prakticky neoslňuje a přitom svítí bombově... tohle dle videa svítí přesně tak jak dodělávané Xenony či LEDky atd, za která dávám bez milosti dálkové vyškolení...
Přidané 26.07.2018 14:42
lexus is 250 napsal:
len nevieme, čo na to povie elektroinštalácia, alternátor a regulátor napätia. Kvôli LED svieteniu na jednom Goldwingu vznikla škoda za 3000 .- euro. Toto je síce alternátor á lá auto, ale aj tak by sa mal k tomu vyjadriť dobrý elektromechanik, ktorý rozumie svojej práci ...
No to mi mrzi; ale nerozumim jak to se stalo... Goldwing nema pojistky na svetla? mi zajima ktere LEDy jsi pouzival, meli samou spotrebu nez ty originalni svetla?
Ten svletomet co jsem hledal, ma ten samy vykon jako Origos aby CANBUS nemysleli ze neco se stalo s zarovkou.
Přidané 26.07.2018 17:08
carcuevas napsal:
lexus is 250 napsal:
No to mi mrzi; ale nerozumim jak to se stalo... Goldwing nema pojistky na svetla? mi zajima ktere LEDy jsi pouzival, meli samou spotrebu nez ty originalni svetla?
Ten svletomet co jsem hledal, ma ten samy vykon jako Origos aby CANBUS nemysleli ze neco se stalo s zarovkou.
Nebol to môj GW, ale kamarátov. LED svetlá mali podstatne nižší odber, alternátor nebol zaťažený, ako by mal byť, zhorel, vypadali z neho nejaké kovové komponenty, tie sa dostali do prevodovky a bolo vystarané. Oprava prevodovky a ostatného stála cez 3000.- euro. Prapríčinou boli teda lacné LED svetlá, určite nehomologované.
Přidané 26.07.2018 17:34
lexus is 250 napsal:
Nebol to môj GW, ale kamarátov. LED svetlá mali podstatne nižší odber, alternátor nebol zaťažený, ako by mal byť, zhorel, vypadali z neho nejaké kovové komponenty, tie sa dostali do prevodovky a bolo vystarané. Oprava prevodovky a ostatného stála cez 3000.- euro. Prapríčinou boli teda lacné LED svetlá, určite nehomologované.
uff 3000 EURO, no to je strasna vec... radsi se koupit trosku drazsi dily...
No stejne jsem komunikoval s Inzenyrem z DEKRY o "Kontrola náhradních dílů vozidla pro jejich zapsání do technického průkazu" a on mi rekl prave:
Ta naše služba se týká vydávání vyjímek ze zákona pro vozidla dovezená zejména z USA.
S Vaším problémem vůbec nesouvisí.
Vy si na motocykl musíte dát díl homologovaný pro vaše vozidlo.
To Vám garantuje ten,kdo Vám ho prodává.
Pozor na padělky z Číny.
Takze vypada ze se neda nic nedelat. To co neni homologovane na BMW R1200GSA se neda legalizovat???i. Uhmm tomu moc nerozumim, protoze napriklad jestli pouzivam kufry GIVI misto BMW nemam to homologovane? To je divna vec, nebo musime vzdycky verit co rekne vyrobce dilu?
Upravil carcuevas dne 26.07.2018 17:35
Přidané 26.07.2018 23:22
carcuevas napsal:
lexus is 250 napsal:
uff 3000 EURO, no to je strasna vec... radsi se koupit trosku drazsi dily...
No stejne jsem komunikoval s Inzenyrem z DEKRY o "Kontrola náhradních dílů vozidla pro jejich zapsání do technického průkazu" a on mi rekl prave:
Ta naše služba se týká vydávání vyjímek ze zákona pro vozidla dovezená zejména z USA.
S Vaším problémem vůbec nesouvisí.
Vy si na motocykl musíte dát díl homologovaný pro vaše vozidlo.
To Vám garantuje ten,kdo Vám ho prodává.
Pozor na padělky z Číny.
Takze vypada ze se neda nic nedelat. To co neni homologovane na BMW R1200GSA se neda legalizovat???i. Uhmm tomu moc nerozumim, protoze napriklad jestli pouzivam kufry GIVI misto BMW nemam to homologovane? To je divna vec, nebo musime vzdycky verit co rekne vyrobce dilu?
Výrobca síce môže vydať k doplnku na moto certifikát, ale je to málo platné. Potrebný je homologačný list, kde je uvedené že napr. kufor s výrobným číslom xyz sa môže použiť na moto zn. XYZ, niekedy je tam uvedené aj číslo motorky VIN. Vtedy je to v poriadku. Toto žiadny GIVI, KAPPA, SW-motech nevydáva. Podobne je to aj s padacími rámami, rôznymi držiakmi, výfukmi a pod. No a na základe homologačných listov by mali byť všetky doplnky zapísané vo veľkom TP. Aspon v SK je to tak. Takže v podstate nikto z nás nespĺňa nič z toho, možno s výnomkou Akrapoviča (nie čiňák z poľského obchodu, alebo aliexpresu), ktorý homologačné listy dodáva.
Přidané 27.07.2018 09:24
ono na STK to vyslovene zavisi od toho na koho natrafíš - mna uz chceli otocit aj koli original BWM LED pridavnym svetlam lebo som nemal ako dokazat ze to nie je cina
co sa tyka toho LED svetla.. nikde nevidim chladic, co hodnotim ako big problem z hladiska zivotnosti...
naproti tomu original LED svetlo na vodnikovi chladic ma... tak neviem ci sudruhovia z ciny su natolko pokrocili ze tie LEDky chladit skratka nepotrebuju alebo sa na to iba klasicky vysrali
Upravil raptor dne 27.07.2018 09:28
live fast, die young be wild, have fun
Přidané 27.07.2018 14:45
raptor napsal:
ono na STK to vyslovene zavisi od toho na koho natrafíš - mna uz chceli otocit aj koli original BWM LED pridavnym svetlam lebo som nemal ako dokazat ze to nie je cina
co sa tyka toho LED svetla.. nikde nevidim chladic, co hodnotim ako big problem z hladiska zivotnosti...
naproti tomu original LED svetlo na vodnikovi chladic ma... tak neviem ci sudruhovia z ciny su natolko pokrocili ze tie LEDky chladit skratka nepotrebuju alebo sa na to iba klasicky vysrali
No prave, se myslim ze nejak to se necha na interpretaci technika, co neni dobre... ale to je nechteli vyhodit motorku kvuli origos LED svetlomet
No, o clhadice uhmm, to asi zalezi jak to udelali vnitr, ale urcite vymysleli na to, to neni zadny levny svetlomet, mluvime o 400USD... No co nevim jeste co budu delat, protoze dost se mi libi
Přidané 27.07.2018 17:22
lexus is 250 napsal:
carcuevas napsal:
lexus is 250 napsal:
To zní dost nepravděpodobně. Alternátor přeci neshoří ,když nemá odběr. To je kravina,Protože regulátor je tam od toho aby V případě malého odběru snížil budící proud a tím snížil výkon alternátoru. Takže spíš se uvolnil šroub uvnitř alternátoru,který drží vinutí a dostal se dál do motoru. To už jsem taky viděl. Protože je v oleji a ve společné skříni. U BMW tohle nehrozí,protože je na motoru z venku.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Přidané 27.07.2018 17:26
raptor napsal:
Vypadá to,že je střední díl z nějaký kovový slitiny. Tak to možná plní i funkci chladiče.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Přidané 27.07.2018 19:38
na technický je zajímá to aby to mělo ty písmenka správně jak to vysvětluje SUKY...
číslo homologačního listu nikdo asi nebude zkoumat....
Když jsem byl na dovozovce s K1200R tak mi technik řekl, že všechno fajn, ale musím si přidělat dozadu odrazku!!!!
Po chvilce povídání, kdy jsem mu vysvětlil, že je to original světlo a soudruzi v raichu to musejí mít nějak vymyšlený, ať si nedělá srandu, začal zkoumat právě tyhle písmenka a povídá: Jo tak je tam odrazka uvnitř světla...
Spíš bych měl strach při havárce, kdyby v tom někdo začal šťourat a motorka šla ke znalci na posudek, tam by mohl určitě nastat problém, a to ať že pojišťovnovna nebude plnit a nebo by mohl šikovnej právník protistrany na tomto postavit obhajobu a troufnu si tvrdit, že úspěšnou...
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
Přidané 28.07.2018 10:08
Kamarad byl ted na Dekre se svou stavbou kvuli zapsani jinych kol. Na v-stromu ma vidle a kola z hayabusy, svetlo z triumpha a zadek z gsxr. Kola mu zapsali a na dotaz ohledne svetla,vyfuku atd mu bylo receno ze pokud to ma homologaci tak je to ok a nic se nikam nezapisuje. Pochopoil jsem z toho ze to je schvaleny k uzivani a neresi se ze to musi byt na urcity motorce.
R1250GSA HP
Přidané 31.07.2018 10:44
roman325e napsal:
Kamarad byl ted na Dekre se svou stavbou kvuli zapsani jinych kol. Na v-stromu ma vidle a kola z hayabusy, svetlo z triumpha a zadek z gsxr. Kola mu zapsali a na dotaz ohledne svetla,vyfuku atd mu bylo receno ze pokud to ma homologaci tak je to ok a nic se nikam nezapisuje. Pochopoil jsem z toho ze to je schvaleny k uzivani a neresi se ze to musi byt na urcity motorce.
No uvidime jak to bude, asi budu delat Kontrola driv nez dam svetlomet stejne, protoze jeste jsem neobjednal a asi bude trvat mesic.... a za 2 roky uvidime jak to bude ale aspon nebudu potrebovat zmenit zarovky kazdy rok potrebuji aspon 2krat