Předseda odvolacího senátu Městského soudu v Praze Luboš Vlasák rozhodnutí nejen důkladně odůvodnil, ale také vynadal státnímu zástupci, ze kterého si dělal vyloženě legraci.
"Pane státní zástupče, já vůbec nechápu, proč jste žalovali policistu za dopravní nehodu, když šlo jednoznačně o služební zákrok. A také nechápu, proč jste toho motorkáře obvinili jen z maření výkonu úředního rozhodnutí za jízdu bez řidičáku. Měl být obviněn z obecného ohrožení. Pražskými ulicemi se zcela bezohledně řítil rychlostí 145 kilometrů v hodině a ohrožoval lidské životy," řekl soudce Vlasák.
1 min.
Soud osvobodil policistu, který zastavil piráta silnic. Osudový okamžik promítl v soudní síni
10. 10. 2018
Státnímu zástupci soudce vyčetl, že postupoval alibisticky, když navíc zpochybňoval, zda byl Vaic vůbec pro podobný zákrok řádně proškolen.
"Představte si situaci, že je policista třeba mimo službu ve frontě v bance a tu banku přepadnou lupiči. On má pistoli, mohl by pachatele zneškodnit, ale nemůže zasáhnout jen proto, že neabsolvoval školení. To je přece absurdní," řekl soudce Luboš Vlasák státnímu zástupci Michalu Muravskému.
"Policie není mateřská školka, pane státní zástupče," dodal Vlasák.
právě jsem to dočetl a jsem rád, že zdravej rozum zvítězil...
Aspoň si to příště každej ujížděč snad rozmyslí... když ví, že ho můžou ZASTAVIT!!!
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
mmch ten statni zastupce po nem teda jde...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Dle mého názoru správné rozhodnutí soudu. Jen škoda, že ten policajt si musel vytrpět své. Upřimně příště si asi rozmyslí další podobný zákrok, když ví co ho opět může čekat. Proto se nedivme, že policie mnohdy radši pozoruje zpovzdálí
Pánové proberte se! Ten policajt mu nedal vůbec šanci! Jasný pokus o zabití. Takhle se nezastavují ani auta, natož motorky. Nemohl tam to druhý policejní auto vůbec čekat a hodil mi to hned před motoorku. Podívejte na ten videozáznam, jasně vidíte panické brždění. https://www.youtube.com/v/uHMe-QYGFk8
BTW Soudy už odsoudily mnoho řidičů za daleko menší prasárnu na dlouhé roky (třeba Trpišovský 7let atp). Proberte se! Až vám tohle udělá policajt, budete psát jinak (pokud to přežijete). Už se těším na příspěvky, že vám se to nestane, že vy jezdíte slušně, podle předpisů atp.......
Moja999 napsal:
Pánové proberte se! Ten policajt mu nedal vůbec šanci! Jasný pokus o zabití. Takhle se nezastavují ani auta, natož motorky. Nemohl tam to druhý policejní auto vůbec čekat a hodil mi to hned před motoorku. Podívejte na ten videozáznam, jasně vidíte panické brždění. https://www.youtube.com/v/uHMe-QYGFk8
BTW Soudy už odsoudily mnoho řidičů za daleko menší prasárnu na dlouhé roky (třeba Trpišovský 7let atp). Proberte se! Až vám tohle udělá policajt, budete psát jinak (pokud to přežijete). Už se těším na příspěvky, že vám se to nestane, že vy jezdíte slušně, podle předpisů atp.......
tak jestli jezdíš nalitej se zákazem řízení po městě 140, tak se nedivím, že se takového policisty obáváš
nemít GS, stojím tam ještě dnes https://www.motor...uid=344094
walda napsal:
tak jestli jezdíš nalitej se zákazem řízení po městě 140, tak se nedivím, že se takového policisty obáváš
policajtum se proste NEujizdi. Ac se mi zasah toho policajta moc nelibi, tak na soud ani zadny kazensky postih to ROZHODNE NENI.
Proste ujizdeni policajtovi by prochazet nemelo.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Za mě je tohle hodně rozporuplné řešení nastalé situace Pomáhačem a Chráničem. Nechtěl bych být soudcem tohoto případu. A když budeme přemýšlet i trochu jinak než že nám mohl zabít člena rodiny či kohokoli z nás, určitě by to nechtěl udělat cíleně(vědomě). Jenže dotyčný policista ho svým manévrem šel v podstatě zabít a to si myslím není správné řešení. Nezastávám se toho dementa na motorce, ale přijde mi teto zákrok neadekvátní. Navíc teď tento případ bude brán jako precedens pro další harakiri našich orgánů, místo toho aby hledali jiné řešení.
Četl jsem někde, že policie měla upouštět od bezhlavého pronásledování už s ohledem na ostatní účastníky provozu, nevím kde - samozřejmě ne u nás.
U nás si tihle soudruzi od Policie umí jen najít lukrativní místa kde mohou vybírat a pod. Pokud někde nastane problém s dopravou a že jich je požehnaně díky našim borcům z ŘSD tak tam policajta nenajdeš. Ale to už jsme někde jinde.
Upravil Pekelnik dne 16.01.2019 07:49
Od 8.2.2019 www.german-sh.it
Společenská nebezpečnost motorkáře bez papírů se naplno projeví, až ho soudruzi začnou honit... potom je skutečně reálné nebezpečí, že někoho srazí. Do té doby je riziko poměrně nízké.
Jinak bych rád viděl hrdinské počínání toho pana policisty, kdyby ten "zločinec" ujížděl v Liazce...
pod trvalým dohledem
Na vyblitek Moji999 snad nema cenu ani reagovat
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Me se libi, jak vetsina plive na PCR. Co jste to za zhrzeny ubozaky?
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Nemíchám PČR s ŘSD jen píšu, že když dojde k problému s dopravou, tak dopraváka(příslušníka dopravní policie) nenajdeš tam kde by měl být.
Je to má chyba do tohoto vlákna to samo nepatří. Ostatně jsem to na konci zmínil.
Pekelnik napsal:
Nemíchám PČR s ŘSD jen píšu, že když dojde k problému s dopravou, tak dopraváka(příslušníka dopravní policie) nenajdeš tam kde by měl být.
Je to má chyba do tohoto vlákna to samo nepatří. Ostatně jsem to na konci zmínil.
V zasade ti rozumim, jen jsem proste nepochopil proc by nekde mela byt dopravka, kdyz to domr.dala RSD. Ostatne jako vsechny projekty. Kdyby byli co k cemu, a delalo se vse poradne, myslim i znaceni atp.tak by to tady vypadalo jinak, ale... To se zase dostavame o kousek dal od tematu.
A proč plivu na PČR - a tobě se líbí co dělají. Tam kde je potřebuješ je nenajdeš a jediné co umí je vybírat. A za tím si stojím. Když mě ukradli auto a mě se (ne osobně) ho podařilo najít, stálo několik hodin v Přerově na hodně frekventovaném místě, ještě zastavili a chtěli mi dát pokutu za to že stojím na kruháči když jsem u auta čekal až dojedou jiní s klíčem který jsem jim předal po krádeži. Takže asi tak s policií.
Chtěl bych jěště přidat, že jsem byl jejich zbojnictví ušetřen a doufám že se mi v tom bude nadále dařit.
Upravil Pekelnik dne 16.01.2019 08:40
Pekelnik: chapu... Ja s nima mel zatim jen dobre zkusenosti... 100 lidi, 100 nazoru.
Dodatek: ono je to totiz u nich stejny, jako kdekoliv jinde. Na kok.ota narazis vzdycky a vsude
Upravil Kubrt dne 16.01.2019 08:36