Právníci najatí firmou BMW se chtějí zmocnit tohoto Milošova webu.
Vymysleli jsme zatím tyto možnosti:
A. Hromadny dopis do BMW.
B. Hromady BMW cetek pred BMW prodejny.
C. Nabizet hluboko pod cenou nase motorky(neprodavat) a tim srazit skokove cenu ojetych a tim snad i novych BMW. To vse do vyreseni sporu.
D. Sbirka na pravnika a jit do sporu s tezkymi profiky.
E. Prejmenovat web a jede se dal. Puvodni domenu umrtvit ale nepustit. Za me SGWMB.cz.
F. Převést doménu na 3 osobu(somálský pirát)
G. Vyprava aspon 50 moto s medialni podporou do Mnichova do BMW.
H. Spojit se s BMW ceska rep. S Petrem Krajcou a vyjednavat.
Vymyslejte dalsi napady jak na ne potlacit.
2.2.2019 Mám rád od dětství motorky BMW.
Motor boxer je technický unikát vyvzdorovaný proti směru, kterým se motory motocyklů desítky let ubíraly. Udrželi ho při životě technici v továrně v západním Berlíně obklopeni komunistickým blokem. Nejspíš to byla hlavně z nouze ctnost, ale dávalo jim to sílu ho neustále vylepšovat a držet krok s konkurencí. Dělali vše pro to, aby si udrželi obživu.
Potom přišel paralever, konec komunismu a velké nadechnutí všech v továrně.
Výsledkem byl telelever a hlavně nová řada R 1100GS.
Do té doby se vyráběly spousty cestovních endur, ale dle mého názoru tenhle model prolomil cestu k masovému rozšíření.
Pro mě je cestovní enduro o životním postoji a svobodě, což historie motocyklů BMW jen podtrhuje.
Milošův web BMWGS.cz
Je to unikát, který vytvořil Miloš svou moudrostí a tím, že nechává maximální možnou svobodu diskusím na tomto webu. Sice to umožňuje, že se kolikrát vzájemně urážíme, osočujeme se a zesměšňujeme. Ale na druhou stranu tím dává prostor komunikovat obrovské skupině skvělých lidí, kteří svou synergií vzájemně pomáhají sobě i značce BMW. Díky tomuto webu jsem poznal spoustu velkých osobností, kterých si vážím za to co všechno dělají, co znají a co dokázali.
Můj pohled na svobodu
Svoboda je pro mě jedna z klíčových věcí pro lidský život. Je to daleko důležitější hodnota než jakýkoliv stroj třeba sebe-obdivuhodnější. Miluji motorky od dětství, jsou můj život, ale nikdy nebudou nad svobodou.
Musíme bojovat proti všemu co svobodu potlačuje.
Pokud kdokoliv třeba s využitím práva a zákonů jakkoliv potlačuje svobodu v jakékoliv formě, tak se proti němu vždy vymezím. Nemůžu používat a podporovat značku BMW pokud ta zneužije svou velikost a sílu a začne potlačovat dle mého názoru přirozené seskupení lidí kolem tohoto webu a web samotný z jakýchkoliv zištných důvodů.
Naopak bych musel začít dělat vše proto, aby taková firma nesílila, ale naopak oslabila.
Upravil paja1 dne 05.02.2019 04:23
Pája
ja samozrejme uznavam (kdo ne?) naroky BMW AG k jejich dusevnimu vlastnictvi a ochrannym znamkam.
Ale aby po 12ti letech provozu (ke znacce zcela loajalni) fan-page, ze ktere naprosto jasne popsatelnym zpusobem take profitovali (propagace a budovani povedomi o brandu, techicky support zacatecnikum), NA MILOSE A NAS POSILALI AROGANTNI PRAVNICKE BILE LIMECKY co do deseti(!!!) dnu pozaduji prevod domeny, na to mam jedine sdeleni:
YouTube Video
Upravil hicks dne 02.02.2019 06:06
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
A jaké se tedy navrhuje řešení? Shodit motorku ze skály? Udělat letákovou kampaň? Jít před budovu dealera demonstrovat? Nebo jim jít hromadně ukázat chlupatou zadnici?
Za mě to určitě není varianta A. Mám ji i přes veškeré nedostatky rád. K ostatnímu jsem nakloněn.
aktualni plan je zkusit se s nimi dohodnout po dobrem.
17 cm
Nahdar_Vebb napsal:
A jaké se tedy navrhuje řešení? Shodit motorku ze skály? Udělat letákovou kampaň? Jít před budovu dealera demonstrovat? Nebo jim jít hromadně ukázat chlupatou zadnici?
Za mě to určitě není varianta A. Mám ji i přes veškeré nedostatky rád. K ostatnímu jsem nakloněn.
No ryba smrdí od hlavy, takže bych se zamyslel proč to dělají a co se asi nebude hodit do kariéry tomuhle týpkovi: https://www.linke...a-77505b91
A. Můžeme psát hromadné dopisy a stížnosti, pokud jsou v BMW moudří tak pochopí, že potlačují reklamu, kterou mají zadarmo.
B. můžeme jim nadělat hromady BMW cetek před zastoupeníma a tím ukázat, že se děje něco, co se zákazníkům nelíbí. nejspíš by to na ně neudělalo velký dojem.
C. Pak mám nápad, který by bohužel uškodil Bobovi kterého si vážím. Ten nápad zní srazit ceny ojetých BMW na trhu a tím i snížit prodeje nových BMW motorek u nás. jak toho dosáhnout?
Pokud bude BMW dál tlačit na Miloše tak každý z nás zveřejní inzerát na motorkářích a na dalších inzertních webech na prodej svého BMW za nesmyslně nižší cenu. například BMW R1200GS za 100 tis a méně. Řekněme za 50% tržní ceny. Musí těch inzerátů být hodně. Pochopitelně motorku za ty peníze neprodáme.
Co se ale možná bude dít?
Nikdo si nekoupí ojeté GS za 200 tis, když je na netu spousta inzerátů za 100 tis. Bude chaos a nikdo nebude tušit jaká je správná cena ojetiny. Spadnou uměle ceny ojetých BMW. Majitelé zánovních motorek neprodají svou moto a budou váhat koupit novou. Pokud by tohle nastalo tak to prosákne i mimo komunitu BMW a s panem Krajčem se začne vrtět židle pod jeho vzácnou Motorrad zadnicí.
Bobe sorry, ten nápad je šílený a uškodí také tobě. Snad by jsme našli způsob jak ti to kompenzovat. A taky to nemusí vůbec fungovat, nebo vymyslíme něco úplně jiného
Pája
Mam.jeden dotaz co vlastne pozaduji. Zruseni webu a prevod domeny na ne? Kdyz by se web zastiti nekterou z prodejen BMW by nepomohlo? Vzdyt Renocar tu ma reklamu porad. A co bmwmotoclub to jim nevadi ?
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
hicks napsal:
aktualni plan je zkusit se s nimi dohodnout po dobrem.
To zní dobře.
Hicksi, Miloši
Budu věřit, že vůči BMW nabízíte férové řešení, které umožní aby nechali tenhle web žít svým životem.
provozovatelem webu je Milos, u nas to jen bezi. Tedy zasadni rozhodnuti jsou na nem... nicmene myslim, ze s tim Milos nedela a nebude delat tajnosti... akorat bychom to asi nemeli probirat UPLNE verejne.
Jsem si temer jist, ze to tu nekdo cte.. muze i nemusi to byt kamarad, muze byt na vazkach
Co povazuji za tvrde a nesportovni chovani je termin (10 dni, z toho pouze SEST pracovnich!!!) ktery na prevod domeny Dr. Pravnik-Bily-Limecek urcil. To se mi vubec, ale vubec nelibi. Ani se mi nelibi, ze BMW AG navazalo spolupraci s timto subjektem, ktery se k jejich fanouskum a zakaznikum (a to my jsme!) chova hur nez PR.ASE.
Takovehle chovani jsme si opravdu nezaslouzili a ja se s nim odmitam smirovat.
Upravil hicks dne 02.02.2019 09:43
17 cm
Myslím,že tento web je pro určitou značku motorek jednoznačně prospěšný. Nicméně nemuselo by to být vždy tak. Když jsem se rozhodoval mezi 660Z a Dakarem,tak mi to tu hodně dalo. Kdo schání moto,určitě sem dřív,nebo později zavítá. Představte si tu odezvu,kdyby se tady psalo,jak je super Yamaha,Honda nebo třeba Triumph. Pánové by si toho měli spíš vážit (popř. i vypomoct) a né dělat problémy. Možná to tu ani nikdy nečetli.
Mohl by nekdo vysvetlit o co jde?Vadi jim domena bmwgs nebo maji problem s celym obsahem techto stranek?
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
cechi napsal:
Mohl by nekdo vysvetlit o co jde?Vadi jim domena bmwgs nebo maji problem s celym obsahem techto stranek?
domena...
mmch ukGSer.com furt jede... a ma GS v domene..
Upravil hicks dne 02.02.2019 09:51
17 cm
schrek napsal:
Mam.jeden dotaz co vlastne pozaduji. Zruseni webu a prevod domeny na ne? Kdyz by se web zastiti nekterou z prodejen BMW by nepomohlo? Vzdyt Renocar tu ma reklamu porad. A co bmwmotoclub to jim nevadi ?
Ahoj Šreku,
BMW MOTOCLUB CZ je nezávislou právnickou osobou, která užívá ochranné známky BMW se souhlasem jejich vlastníka. BMW MOTOCLUB CZ byl založen pro podporu značky BMW a jeho činnost je ze strany BMW AG od začátku akceptována viz. Podpora BMW Group: http://www.bmwmot...z/kontakt/
Každopádně držím Milošovi palce, ať je dohoda s BMW úspěšná.
Klasika, poprvé to zkoušejí takto, kdo ustoupí a postoupí domenu. Nevím zda-li vůbec na to mají nárok. Je to svinarna
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
schrek napsal:
Ahoj Šreku,
BMW MOTOCLUB CZ je nezávislou právnickou osobou, která užívá ochranné známky BMW se souhlasem jejich vlastníka. BMW MOTOCLUB CZ byl založen pro podporu značky BMW a jeho činnost je ze strany BMW AG od začátku akceptována viz. Podpora BMW Group: http://www.bmwmot...z/kontakt/
Každopádně držím Milošovi palce, ať je dohoda s BMW úspěšná.
Akorat na nas misto "letter of support" vypustili pravnika. Snad jim to pujde vysvetlit... nakonec zadna vetsi fan-group nez BMWGS.cz v CZ neni.
17 cm
www.gs.cz a www.gsklub.cz jim nevadí?
Budou žalovat Suzuki, že prodávala model GS a nezeptala se jich zda smějí?
Ať jde celý moderní BMW do hayzlu. Německo, EU a s tím i jejich tradiční výrobky se pomalu v p*del obrací.
Pýcha předchází pád! To je asi vše, co k dnešnímu BMW mám. H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Tohle mě tak strašně štve. Prostě příjít k hotovému a z pozice síly si něco vynucovat.
Nemám asi jak pomoct, kromě vyjádření podpory. Kluci, nenechte se otrávit a udržte web v chodu, byť pod jinou doménou.
Co třeba zkusit napsat dopis na ústředí BMW a vynechat ty místní šašky? Přeci jenom ta komunita tady má prakticky stejně čldnů jako oficiální CZ Facebook profil BMW-M.
Ja tedy nejsem klasicky zakaznik BMW a uz vubec ne fan znacky. Dle meho u masin to s prechodem na vodnika stoji za hovno u aut to u me skoncilo u E30....nicmene mam rad spoustu lidi tady a mam moc rad svoji jednovacku.... jednu z poslednich co vyrobili a nerad vidim jak se nekdo snazi jit pres mrtvoly... Drzim nam vsem palce at zvitezi zdravej rozum. Jediny o co prosim BMW je at delaji dlouho ND na tu moji starenku .... se zbytkem za me muzou jit k certu.
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
No nejsem si jistej zda ma nekdo narok na domemu kterou si zaregistrujes. Na me to zkousela jedna nemecka spolecnost taky. Ze jima mam prevest domenu ze je to jejich nazev. Jedine co jsem udelal bylo to ze jsem si zaregistroval jinou a stale sem vlastnik te puvodni. Nikto te podle me nemuze prinuti odevzdat co sis koupil za co platis a navic uz tak dlouho
Takze za me zaregistrovat novou domenu a tuhle zatim uspat a rozhodne nikomu neprevadet.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček