Mám pro spolujezdce asi 4 roky jednotku F4XT, donedávna bez problémů funkční, baterie vydržela minimálně 5-6 hodin. Teď funguje normálně tak 5-15 minut po nabití, resp. zahájení komunikace, pak se ozve 3x pípnutí (tato verze nemá hlasové ovládání), propojení dál funguje, nepřetržitě svítí červená kontrolka na jednotce, pípání se opakuje dál asi každé 2-3 minuty - manželka to vydržela skoro hodinu, tak nevěřím, že je to slabou baterií. Zkoušel jsem znovu spárovat, vypnout/zapnout, použít jednotku s jinou přilbou, pořád stejný.
Jestli někdo víte, kde je problém, pak předem díky.
Nejdřív mě napadlo, že je baterie kaput, tj. pípaní nahrazuje oblíbenou hlášku baterie je skoro vybitá ... Ale ona ta jednotka přesto dál funguje skoro hodinu, což je divný. Přehrát SW jednotky asi jde, někdo tady nedávno zmiňoval aplikaci, kde se snad dá Interphone připojit k počítači cca jako navigace.
Zkusím to. Na stránkách Interphone vidím jen možnost update firmware a nějaký nástroj pro další nastavení (Control panel), který mi po instalaci stejně nefunguje.
ja mam komunikator FM5, na komunikator porad chodi aktualizace, takze by to mohlo jit i u Tebe. Co se batetky tyce, tu jsem si uz menil, prepajel jsem konektor a dal jsem tam baterku s vyssi kapacitou...Aliexpres...U Interphone je silene draha a kapacita mala..
Drzim palce....
Lítám pomalu a nízko..
ja mam komunikator FM5, na komunikator porad chodi aktualizace, takze by to mohlo jit i u Tebe. Co se batetky tyce, tu jsem si uz menil, prepajel jsem konektor a dal jsem tam baterku s vyssi kapacitou...Aliexpres...U Interphone je silene draha a kapacita mala..
Drzim palce....
Našel bys odkaz, kde koupit tu baterii? Originál stojí tuším 800,-Kč a kapacita je opravdu docela malá.
Kdyz jsem jeste pouzival stary F4, taky ke konci zacla zlobit baterka. Takhle v pohotovosti treba vydrzela "normalne", ale pri spojeni intercomu sla vydrz rychle dolu. Pak to zaclo co chvili pipat (vybita baterka) a to vydrzelo asi tak tu hodinu, nez to zdechlo. Ted uz to nejde ani nabit, muzu to mit na nabijecce cely a den a ledka porad sviti cervene.
Drzim palce....
Drzim palce....
Ta baterka z Aliexpressu, na kterou odkazuješ, pasuje přesně do Interphone F4, u Tvého by bylo lepší jej otevřít a podívat se.
Teď jsem si objednal z Ali pack těchto akku (3kusy v balení), dohromady za 16 USD vč. poštovného. Tak kdyby měl někdo zájem, jedna baterie bude volná - sám potřebuji pouze dvě (chci zprovoznit na prodej 2x F4-ky, které jsem před časem nahradil Toury). Baterky v nich jsou sice zatím OK, ale už mají něco za sebou, tak ať bez problémů novému majiteli dlouho poslouží.
Ruda přiložený následující obrázek:
[13.88Kb]
Upravil Ruda dne 08.06.2019 10:06
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Teď jsem na webu našel, že do F4XT by měla být baterie o 1mm slabší, tj. 402060, viz. obrázek.
EDIT: na stránkách http://www.kymco-...855dc258bb tenhle F4XT rozebrali a byl v něm od výrobce 502060 (viz. můj příspěvek výše), takže F4XT a stará F4 mají stejný akku. Akorát podle dalších komentářů není v F4XT akku připojena přes konektor, ale přímo naletována na desku. V F4 je na konektor.
Ruda přiložený následující obrázek:
[16.88Kb]
Upravil Ruda dne 08.06.2019 09:45
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Ok. Akku je tedy zamluvená - počítej ale s cca 1 měsícem, než ji budu mít u sebe. Pak se ozvu.
Jak píše Kuba89, rozmyslel bych si, jestli nezainvestovat do manželky a pořídit ji novější verzi interkomu, pokud již máš Tour. Vždyť to nemusí být zrovna Tour, ale pořiď něco levnějšího, např. Urban nebo Sport. Tahle modelová řada má již Bluetooth 4.2, takže výrazná úspora energie (včetně regulace výkonu v závislosti na síle signálu, atd.). Trochu si přihřeji polívčičku - budu prodávat svého Toura, hned jak seženu Avant, takže to bude starší jednotka a úplně nové příslušenství (Tour a Avant používají stejné).