Prosím poraďte. Nejde mi otevrit bezklicove víčko nádrže. Vždy to slo bezproblémově a pak na jedné vyjížďce nic. Pak dikybohu se otevřelo a mohl sem dojet dom, ale zase nejde. Mám bmw r 1200 gs, 2016.
Jaká je správný postup otevření nádrže? Předpokládám, že když dojedu na čerpačku, vypnu motor červeným tlačítkem na pravé straně řídítek, pak vypnu tlačítkem motorku a můžu otevřít. Když motorka stojí a je zamknutá a není nastartovaná, tak jí zapnu, nemusím startovat a otevírám nádrž, nebo musím hned i vypnout a pak otevřu nádrž? Sorry jestli se ptám jak ****, ale chci vyzkoušet vše než to potáhnu na diagnostiku.
Díky
Mně se za dva roky stalo asi dvakrát, že to nešlo, ať jsem dělal, co jsem dělal. Naštěstí ani v jednom případě jsem nemusel tankovat nutně a do další zastávky se motorka pokaždé umoudřila.
normálne vypnem tlačítkom a otvorím nadrz ale zapaľovanie musím mat zapnuté keď otvorím nadrz až potom vypnem zapaľovanie inač nefunguje na bezklucovej verzii..
Mne se to u předchozí furt sralo, vyměnili na záruku. Pro jistotu to neslo zamknout, jel jsem domu a žbryndal benzin. Zlatý klíč... i na startovani.
pod trvalým dohledem
Chtělo by to trošku pročistit. Máš tam prach :-). Vyfoukat vzduchem a pak WD40 :-). Projel jsem Pamír a stalo se mi to 2x že nešlo otevřít. Jednou stačilo profuknout pusou, podruhé WD40 :-)
Děkuji všem za rady. Nakonec asi stačí trochu při otevírání přitlačit na víčko a otevře se. Nicméně byla tam i špína, takže jsem vyfoukl a stříkl WD40. Otevřu pouze po vypnutí černým tlačítkem. Ještě jednou díky všem!
Koukám, ze nejsem jedinej, kdo s tím po....nym víčkem bojuje. Mám novýho advika. Poprvé mi odešlo po nějakých 2000km, vyměněno v záruce. Dnes mám najeto 5200km a víčko už mi zase nefunguje. Jak na svinu na ty samy benzínce. Takže zase tankuju se šroubovákem v ruce, jak kdybych to ukradl. Kdyby vás to někdy potkalo, stačí povolit ty 2 torxy v predni casti víčka a to se pak otevře. Za ty chechtaky bych ale čekal dotaženou motorku. Co je mi platný, ze zbytek funguje, když to pak kazí takováhle pitomost. Takže zítra zase volat do Stratosu, doufám, ze nebudu zas čekat měsíc na termín jako minule.
oreleagle napsal:
Koukám, ze nejsem jedinej, kdo s tím po....nym víčkem bojuje. Mám novýho advika. Poprvé mi odešlo po nějakých 2000km, vyměněno v záruce. Dnes mám najeto 5200km a víčko už mi zase nefunguje. Jak na svinu na ty samy benzínce. Takže zase tankuju se šroubovákem v ruce, jak kdybych to ukradl. Kdyby vás to někdy potkalo, stačí povolit ty 2 torxy v predni casti víčka a to se pak otevře. Za ty chechtaky bych ale čekal dotaženou motorku. Co je mi platný, ze zbytek funguje, když to pak kazí takováhle pitomost. Takže zítra zase volat do Stratosu, doufám, ze nebudu zas čekat měsíc na termín jako minule.
Tak update:
Stratos me včera objednal hned na dnešek, klobouk dolů. Když jsem přijel ráno před servis, tak jsem víčko ještě naposledy zkousel otevřít a světe div se, ono to fungovalo. By mě jeblo. Takže jsem zase v klidu odjel a termín zrušil. Každopádně špinavý to nemám, nejezdím nikde v prašných podmínkách, tak nebylo ani co čistit. Jsem zvědav, jak dlouho to zase bude fungovat.
Mam tu prosbu od kamarada, ktery si pred par mesici poridil 1200 GS LC 2018.
Nejde mu zavrit (zacvaknout) vicko nadrze.
Je tam nejaka znama chyba na kterou se zamerit ?
BMW R 1250 GS HP
Ex BMW R 1200 GS Rally DOHC
Ať zkusí vyčistit "čep" zámku (solenoidu) - někdy je to zajebaný od prachu. Jestli to nepomůže, tak bohužel výměna celého toho bazmeku (víčka nádrže s Keyless)
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...