Tak se nám to pěkně zamotalo. Těsně po Karlu Gottovi zemřela i Vlasta Chramostová. Určitě významná osobnost, ale zdaleka ne tak populární, zato mnohem charakternější. Ano, já se připojuji k názorům, že V.CH. si zaslouží pohřeb se státními poctami více než K.G. Samozřejmě to souvisí s mým žebříčkem hodnot- charakterního člověka si vážím víc než výborného zpěváka.
Toto vlákno jsem založil, aby mi nikdo nevyčítal, že píšu do "pietního vlákna o K.G.". Takže toto vlákno není založeno za účelem zbožšťování, diskutujte prosím i v kritickém duchu. Jen se neokřikujte a nenadávejte. A ctěte pravdu. Prosím.
Upravil truk dne 06.10.2019 14:31
Chtěl jsem být v životě šoustár. Splnilo se mi to na 50%. Jsem stár...
Napíšu tedy pravdu. Jsem kulturní barbar a fakt jsem netušil, kdo byla Vlasta Ch.
Musel jsem si to vygooglit, jinak jsem neměl ani páru, zda to byla vědkyně, doktorka, zpěvačka, herečka.....
O Gottovi jsem neměl pochyb, kdo byl, ač nejsem jeho posluchačem.
To je asi i moje odpověď na tvoji otázku.
R.I.P.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Teda tady se resijou vjeci...
Odpoledni kafezrumem na pani Vlastu...
Jo a musel sem si ju vyhledat na guglu, takove su vlastenec...
Kupredu spatki ni krok...
Bezte radeji jezdit, jeste porad to kde
Jinak samo uprimnou soustrast...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
ja teda komedianty beru celkove s rezervou.. nechapu... ze jim to tak zerete.
Velka, opravdu velka cast z nich inklinuje k levici... to, ze jim vadil stalinismus 48-89 je sice pochopitelne, ale v mych ocich je to nekatapultuje na zadny "moralni Olymp". Casto slo jen o konflikt vice levicovych smeru... viz globalisticky prasotrockista Uhl vs. Moskva.
Gott dostal premiovy funus a vynikajici P.R. nasi drzavy v zahranici. ASI zaslouzene.. nemuzu tolik posoudit, nebyl jsem fanousek.
Biene Maju ale znam
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Pohřeb se státními poctami budou mít oba.
Mmch paní Chramostová byla členkou KSČ i spolupracovnicí STB.
Opravdu je hovadina to stavět takhle konfrontacne.
Upravil Miguel dne 06.10.2019 21:41
pod trvalým dohledem
JJ, čekal jsem, kdo se o ten překlep otře. Chybil jsem, proto jsem hned po založení tématu zkoušel otázku editovat (proto je tam poznámka o editu). Otázku ale opravit nelze- musel bych ji zrušit a napsat znova. Sice tam žádná odpověď nebyla, ale rozhodl jsem se, že je lepší nechat to v rámci autenticity s chybou. Sorry
Kasak napsal:
Tvl, to je moc tohle. Jak to chceš jako měřit? S takovouhle anketou jdi do pr.dele.
Měřit nic nechci- ale otázka mi připadá formulovaná smysluplně a legitimně. Nikdo tě nenutí na ni odpovídat...
Mimochodem ve vlákně o K.G. mi Medik na moje kritické poznámky o K.G. napsal
"...O něm bude stránka v encyklopediích a po nás bude tak mastnej flek v peci. To je zásadní rozdíl. Pro místní chytrolíny - každej je nějakej, většina jsme b l b c i a poměřujeme si akorát a nejlépe virtuálně, přirozeniny. Naše stopa v dějinách národa bude jaká? Každého změří historie a obávám se, že osazenstvo nejen tohoto webu je v neměřitelných hodnotách pro svou historickou bezvýznamnost...."
Mediku- neznám tě osobně, ale mám tě za tvé vystupování na fóru docela rád. Tady jsi ale úplně vedle (nechtěl jsem to psát do vlákna o K.G., protože jsem měl pocit, že to není v souladu s přáním zakladatele onoho "pietního" vlákna). Za prvé- je úplná kravina, že připomenutím nějakých fakt si honím své ego- na to už jsem fakt starý (m.j. podívej se, soudruhu, my jsme asi stejně staří ). Prostě připomínám pravdivé skutečnosti (a kdyby na to přišlo, bylo by jich hodně víc- ale mě to taky zas tolik nežere). A pak tam máš - sorry- naprosto hloupou větu- "každého změří historie". Proč je ta věta hloupá? Protože z ní tak trochu plyne, že jediné správné kritérium je, hodnotit lidi podle historické stopy, kterou zanechají (třeba o Stalinovi nebo Hitlerovi je toho napsáno dost...). Zase se tím všem vnucuje nějaké poměřování, které v mých příspěvcích nenajdete. Znamenalo by to třeba, že prezidenta nemá právo hodnotit nikdo, kdo nezenechá v dějinách srovnatelnou stopu. Takže v našich podmínkách by to znamenalo, že kritizovat Zemana může leda Klaus. No tak to nazdar- jeden lepší než druhý....
A tak bych byl rád, abychom všichni byli otevřenější a za oprávněnou kritikou neviděli jen snahu o honění ega kritika. Prostě každý může napsat, co si myslí, a o jeho potřebě exhibicionismu to nemusí nic znamenat. Naopak tyto zatáčky vedou ke zkratkám jako psal kim "Nech si ty výlevy na demonstrace někde v Práglu tohle vlákno je opravdu o něčem jiném". Toto je prototyp siláckého okřikování bez věcných argumentů.
Závěrem: Omlouvám se, jestli jsem se někoho dotknul. Toto vlákno jsem založil zde hlavně proto, že si myslím, že baworak.cz má přece jen jinou level než třeba motorkari.cz. Tam bych do toho nešel...
Miguel napsal:
Pohřeb se státními poctami budou mít oba.
Mmch paní Chramostová byla členkou KSČ i spolupracovnicí STB.
Opravdu je hovadina to stavět takhle konfrontacne.
Jj, taky jsem čekal, kdo s tím příjde. Ano, ta komoušská éra poznamenala generace. Spousta lidí komoušům po 2.válce sedlo na lep, mnoha lidem to došlo v 50. letech, někteří prozřeli až v 68. Ty, co se zapletli, ale prozřeli, a dokázali se za ke svým chybám postavit bych bral. Ale ty, co měli žalůdek i na období normalizace a nikdy se nad tím nepozastavili- ty bych za to kritizoval. Prostě byli pro kariéru a prachy schopni udělat cokoli.
Takže když někdo dnes napíše, že K.G úžasně dokázal za všech režimů se všemi vyjít, si já překládám, jako že byl ochoten za jakékoli situace vlézt mocným do pozadí...
Jak to bylo s Chramostovou si přečtěte třeba zde:https://www.lidov...6_lide_ele . Z toho cituji jak se Ch. vyjádřila ve svých pamětech ke své spolupráci s Stb v 50.letech: „Ďábel mě dostal na pýchu a ješitnost. Spletl mě iluzemi o sobě i o společnosti. Koupil si mě za představu lehčího, úspěšnějšího života, jemuž nebudou napříště kladeny žádné překážky,“
Čestná a statečná žena...
Upravil truk dne 07.10.2019 00:30
Nesoudím ani Chramostovou, ani Gotta. Nežil jsem jejich životy a mám jen zprostředkované info.
Nechť jim dá pánbůh lehké spocinuti, amen.
pod trvalým dohledem
hicks napsal:
ja teda komedianty beru celkove s rezervou.. nechapu... ze jim to tak zerete.
Njn, dřív tihle komedianti táhli světem s maringotkou a dnes z nich lidí dělají polobohy....co dodat. .
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Hrabe_X napsal:
Napíšu tedy pravdu. Jsem kulturní barbar a fakt jsem netušil, kdo byla Vlasta Ch.
Musel jsem si to vygooglit, jinak jsem neměl ani páru, zda to byla vědkyně, doktorka, zpěvačka, herečka.....
O Gottovi jsem neměl pochyb, kdo byl, ač nejsem jeho posluchačem.
To je asi i moje odpověď na tvoji otázku.
R.I.P.
No, já googlit nemusel. Jméno mě bylo povědomé a zapadalo do sociální bubliny kolem Havla. A tím to zvadlo.
Takže jsem na tom velmi podobně.
Pokud je někdo geniální v okrajové oboru, tak se o něm taky moc nedozvíme. Pokud je někdo geniální v masově šířeném a propagovaném oboru, tak ho bude znát i ten, kdo ho "nemusí".
Chartisti ve smyslu, jak jsem si to přebral já, byli taková intelektuální skupinka nespokojenců, kteří právě tou intelektuálností svého odporu komouše dost štvali. No a to nebyl ten správný šálek čaje pro průměrného vohnouta. Tím v podstatě nechápu, proč se jich tak báli. Vohnout za komančů chtěl banány, maso a Gotta se Zagorkou a největším intelektuálním protestem bylo podomní poslouchání Kryla (dobré) a Plastiků (příšerné) ze šumícího pásku a ignorace voleb.
Velikost člověka a jeho osobnosti se měří tolika metry, kolik je lidí, kteří o něm vědí.
Tím by se dal udat i nějaký poměr mezi umělci z ankety. Nicméně bych to také viděl na vzájemnou neměřitelnost.
Soudruhu Truku, omlouvám se :-). Jako zástupce žižkovského proletariátu jsem měl k chartistům stejně daleko jako ke kovaným komunistům. Měl jsem je u pr.ele a přednost jsem dával hospodě, šukání a víkendu v lesích, kde Gott ani chartisti jaksi nebyli v kurzu. A na galejích (v pracovním procesu) se přetřásaly jiné věci. Třeba jak to Sparta zase pos....a zde jsem byl taky mimo, bo o fotbalu vím, že existuje a léta jsem pokusům o mé zařazení mezi fans vzdoroval úschovou za fotbalově bezvýznamnou Viktorii Žižkov až do revoluce, kdy jí za peníze opět dostali do povědomí, ale to už se mě na mé fotbalové kmenové zařazení nikdo neptal a tak mám klid :-)
No a stímhle přízemním přístupem si opravdu myslím, že velikost osobnosti měří historie. I těm Stalinům a Hitlerům. Co naplat, znaj je v kdejaké zapadlé řiti bez internetu i když to byli zrůdy. A pořád mají své fankluby. Stačí se někde v Albánii zeptat nějakého člověka jaký rozdíl vidí mezi Stalinem, Hitlerem a Keplerem. Poklud to nebude na akademické půdě, tak odpoěď která nepřekvapí bude otázka - kdo je Kepler?
I když pane Truk, si myslím, že jsem pochopil směr tvejch myšlenek, ale citátem z jedné povídky Š+G: Ale lidé už neměli myšlenky na filozofii a ušlapali ho. Tolik s současnosti.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Kasak napsal:
Tvl, to je moc tohle. Jak to chceš jako měřit? S takovouhle anketou jdi do pr.dele.
Měřit nic nechci- ale otázka mi připadá formulovaná smysluplně a legitimně. Nikdo tě nenutí na ni odpovídat...
Mimochodem ve vlákně o K.G. mi Medik na moje kritické poznámky o K.G. napsal
"...O něm bude stránka v encyklopediích a po nás bude tak mastnej flek v peci. To je zásadní rozdíl. Pro místní chytrolíny - každej je nějakej, většina jsme b l b c i a poměřujeme si akorát a nejlépe virtuálně, přirozeniny. Naše stopa v dějinách národa bude jaká? Každého změří historie a obávám se, že osazenstvo nejen tohoto webu je v neměřitelných hodnotách pro svou historickou bezvýznamnost...."
Mediku- neznám tě osobně, ale mám tě za tvé vystupování na fóru docela rád. Tady jsi ale úplně vedle (nechtěl jsem to psát do vlákna o K.G., protože jsem měl pocit, že to není v souladu s přáním zakladatele onoho "pietního" vlákna). Za prvé- je úplná kravina, že připomenutím nějakých fakt si honím své ego- na to už jsem fakt starý (m.j. podívej se, soudruhu, my jsme asi stejně staří ). Prostě připomínám pravdivé skutečnosti (a kdyby na to přišlo, bylo by jich hodně víc- ale mě to taky zas tolik nežere). A pak tam máš - sorry- naprosto hloupou větu- "každého změří historie". Proč je ta věta hloupá? Protože z ní tak trochu plyne, že jediné správné kritérium je, hodnotit lidi podle historické stopy, kterou zanechají (třeba o Stalinovi nebo Hitlerovi je toho napsáno dost...). Zase se tím všem vnucuje nějaké poměřování, které v mých příspěvcích nenajdete. Znamenalo by to třeba, že prezidenta nemá právo hodnotit nikdo, kdo nezenechá v dějinách srovnatelnou stopu. Takže v našich podmínkách by to znamenalo, že kritizovat Zemana může leda Klaus. No tak to nazdar- jeden lepší než druhý....
A tak bych byl rád, abychom všichni byli otevřenější a za oprávněnou kritikou neviděli jen snahu o honění ega kritika. Prostě každý může napsat, co si myslí, a o jeho potřebě exhibicionismu to nemusí nic znamenat. Naopak tyto zatáčky vedou ke zkratkám jako psal kim "Nech si ty výlevy na demonstrace někde v Práglu tohle vlákno je opravdu o něčem jiném". Toto je prototyp siláckého okřikování bez věcných argumentů.
Závěrem: Omlouvám se, jestli jsem se někoho dotknul. Toto vlákno jsem založil zde hlavně proto, že si myslím, že baworak.cz má přece jen jinou level než třeba motorkari.cz. Tam bych do toho nešel...
Teda chlape ty máš ale velkej problém...
Takhle se tady zapsat