Já tomu prostě nerozumim...
Všichni asi víme, že v roce 2007 byly čekací doby na GSA nekonečné, proto někteří znás se vydali za hranice naší republiky aby si tam pořídili svůj nový vysněný poklad a předpokládali že když jsme konečně EU nebude s ničím problém. Však jak jsme se spletli.
Už s první servisní prohlídkou byl problém. Jelikož GS není od nich a mají svých zákazníků plno, techniků málo čekací doby 2-3 měsíce. Jak se do toho člověk má s těmi kilometry vejít?
Já pracuji v Říčanech tak jsem se začal "doprošovat" předevšim u Bychla a po neustálých telefonátech jsem dostal 3týdení termín uf.
To však byla zřejmě má osudová chyba!*pissed*
První problém nastal se svolávací akcí na brzdovou trubici a ews. Prý mi to tam vymění ale musím si to zaplatit, že prý jim to Autec neproplácí. Tak Bychl rozhodl že nic na garančku vyměňovat nebude! (krom moto u něj koupených)
Volám do Autecu a ty zase hážou špínu na Bychla a že mně tedy objednají, ale za měsíc a půl.
Jelikož jsme měli za 3týdny odjíždět do Albánie, nechtěl jsem nic nechat náhodě a to EWS jsem prostě to Bychlovi zaplatil.
Mám teď před další garančkou a chtěl bych vyměnit i tu brzd. trubici, tak si říkám kam mám vlastně jet? Když pojedu do Autecu uvidí v servisce Bychla pošlou mně zase do "háje".
Nejsem nasr... jen mně to prostě udivuje, když přeci mají mezi sebou nějaké problémy, neměli by do toho zatahovat nic netušící zákazníky!
Myslel jsem si, že jsme všichni na stejné lodi....
Japanese GAME OVER
Tak to je super. Podle mě, když máš novou mot a je jedno kde je koupená, tak máš dva roky záruku a je jedno u kterého autorizovaného dealera si ji uplatníš. Co když si ji koupíš a pojedeš kolem světa? To se jako budeš vracet třeba z argentiny do Autecu, nebo prostě tam co ji koupíš? To je dost divný. Autorizovaný servis BMW kdekoli na světě by ti měl udělat garanční i záruční servis a je jedno kde jsi to koupil a kdo ti co dělal naposled. Tak to vidím aspoň já. Soucítím s tebou a jsem rád, že nemám novou motorku.
Upravil Cycli dne 22.04.2009 19:46
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Hoši, tady je něco špatně *pissed*. Motorku jsem si přivezl loni novou z německa a letos jsem byl v březnu v autecu na 10tis garanci. Termín objednání byl cca týden, a udělali mi i svolávačky, při jednom. Tak nerozumím... Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...
Někde jsem již četl v dalších vláknech diskuzí, že někteří z nás, co mají nové stroje s nimy jezdí rovnou do Říše či Rakous. Teda alespoň ti, co to mají blíž a jsou spokojení. Konkurence u BMW je v Čechistánu nízká a tak se občas dějí i podobné excesy, jako výše popsané. Ovšem nový stroj na garanci MUSÍ přijmout a udělat každý autorizovaný servis. Je to součástí jeho autorizace výrobcem. Ovšem praxe je hlavně o lidech. Pokud jsi narazil na blbce, tak ti ani autorizace servisu nepomůže
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
A já si zase myslim, že by v tom měla udělat pořádek BMW jako značka, protože jí to na preztiži moc nepřidává a Němci si pořádek udělat vždycky uměli.Měli by prostě Čecháčkovskejm manýrum učinit přítrž a to i za cenu toho, že si tady udělaj pořádný zastoupení a vyfláknou se na ty nýmandy co jim kazej pověst
A nebo pro ně nejsme dost velkej trh tak na nás kašlou.
Bychl
pred rokem serviska 10tis km:
- cekani cca 14dni
- jako jednu polozku mi nauctovaly celou plechovku mazadla na retez (asi za 500kc) + praci, ale samozrejme celou nepouzily, takze sem na ne musel vybehnout at mi daj zbytek
- prosil jsem je aby mi poslali manual v elektronicke forme, a nechal na sebe kontakt. Slibotechny slibili vsechno, ale uz nikdy sem od nich neslysel
letos serviska 20tis km:
- Uz 14 dni cekam na odpoved na mail, kdy zadam o rezervaci terminu a pribliznou cenu. Volal sem za ty dva tydny uz nekolikrat, neberou telefon, jednou sem se dovolal a prepojili me na cislo, kde to zas nikdo nebral. Zavolal sem ihned zpet a uz mi nevzali ani to prvni cislo. Dnes mi vytekli nervy a booknul sem servis jinde.
Autec
nejde se dovolat, 10 dni sem cekal na odpoved na mail na dotaz, kolik stoji helma a rukavice... ale nakonec odpovedeli :-)
Osobne si myslim, ze todle by se v nemeckem BMW nikdy nestalo. Myslim, ze tam je stale zakaznik na prvnim miste. Chapu, ze muzou mit plno, ale ta odezva a totalni nezajem je alarmujici. Osobne sem i premyslel napsat tuto zkusenost do nejake nemecke centraly, at se trosku zajimaji, jak to tady vedou....
Já mám 08 z DE a v Autecu dvakrát servis bez problémů, vždy domluva, cca týden objednání, a za den sem jí měl hotovou, včetně ochotný kotroly jestli nemám ňákou svolávačku......
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Ja jsem s Autecem zatim spokojeny a takhle dlouhe objednaci doby v Autecu mne prekvapuji... volals tam dnes?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
machradek napsal:
Hoši, tady je něco špatně *pissed*. Motorku jsem si přivezl loni novou z německa a letos jsem byl v březnu v autecu na 10tis garanci. Termín objednání byl cca týden, a udělali mi i svolávačky, při jednom. Tak nerozumím...
jj... at zajede primo za p. Horskym a dohodne se s nim na miste.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Koupil jsem v Reichu, jezdím tam na servis. Super super a ještě jednou super.
Tady někde na fóru jsem viděl video, tuším prezentace servisu z Holandska, umyjí, připravují, servisují, projedou. Většina se smála, ale v z.B. in Chemnitz je to tak. Ani by mě nenapadlo, abych jel kamkoli jinam.
A každý ofico prodejce a servis je POVINEN udělat svolávačku zdarma. Je to nesmysl, aby Bychl fakturoval Autecu a naopak.Lež!
Nenechte se odbýt.
Upravil Tomas1200GSA dne 23.04.2009 12:16
Moje zkusenost s motkou r.v. 3/2007 koupenou v 12/2007 v DE
3/2008 servis Bychl 10000km - termin 9 dni od objednani, vse ok
6/2008 servis Bychl 20000km - termin 10 dni od objednani, vse ok, aktualni svolavacka se myho VIN netykala, nicmene rikali, ze by to stejne musel resit Autec
9/2008 servis Bychl 30000km - termin 7 dni od objednani, vse ok, luxusni jednani oproti predchozim
Ted me ceka servis za 2500km, musim ho stihnout pred dovolenou v cervnu a nevim kam se objednat.
Vesmes jsem u Bychla nad miru spokojenej, ale kdyz tak obcas prochazim diskuze o problematikach motorky s nazory profiku (wing, bmwivo atd), nemel bych se radsi objednat do Carservisu? Mam pocit ze to neni jen o pristupu k zakaznikovi, ale hlavne k motorce a ten bude v Carservisu asi o necem jinym ne?
Uz mam po zaruce, tak je mi to jedno, ale nerad menim neco, co mi pripada dobry. Nevim no.
Upravil Alda dne 23.04.2009 12:35
Alda napsal:
Moje zkusenost s motkou r.v. 3/2007 koupenou v 12/2007 v DE
3/2008 servis Bychl 10000km - termin 9 dni od objednani, vse ok
6/2008 servis Bychl 20000km - termin 10 dni od objednani, vse ok, aktualni svolavacka se myho VIN netykala, nicmene rikali, ze by to stejne musel resit Autec
9/2008 servis Bychl 30000km - termin 7 dni od objednani, vse ok, luxusni jednani oproti predchozim
Ted me ceka servis za 2500km, musim ho stihnout pred dovolenou v cervnu a nevim kam se objednat.
Vesmes jsem u Bychla nad miru spokojenej, ale kdyz tak obcas prochazim diskuze o problematikach motorky s nazory profiku (wing, bmwivo atd), nemel bych se radsi objednat do Carservisu? Mam pocit ze to neni jen o pristupu k zakaznikovi, ale hlavne k motorce a ten bude v Carservisu asi o necem jinym ne?
Uz mam po zaruce, tak je mi to jedno, ale nerad menim neco, co mi pripada dobry. Nevim no.
Pokud tě čekají náplně, filtry, desky, podtlaky a podobně tak si to můžeš udělat sám. Budeš z toho mít radost
Podtlaky? Ventily?
Panove ne kazdej uzivatel BMW GS je zaroven mechanik.
Kazdej umime neco, nekomu to zabira min casu, nekomu vic. Pro me je asi levnejsi zajet si na servis nez se to doma ucit. A diagnostiku kupodivu taky nevlastnim.
Desky mi samozrejme servis nikdy nemenil a menit nebude, ale tim skoro koncim
Upravil Alda dne 23.04.2009 14:00
Taky nemám času přehršel, jen jde o to aby práce byla odvedena poctivě. No, moje zkušenosti se servisem Autec - Bychl, motorky i auta nějak nepřesvětšili
Upravil Remus511 dne 23.04.2009 14:02
Ono by stačilo na takový lidi z BMW podat stížnost přímo do BMW v Německu a oni by jim zvedli mandle, cvrkali by, že by se z nich kouřilo a je možný, že se toho i někdo z nich dočká. Na druhou stranu by si tam svojeho miláčka asi už radši nedal, protože kdyby věděli, že si to byl ty, tak by se k tý mašině i tak chovali. Já jí koupil ještě v garanci jetou a jezdil sem do BMW k němcům, protože mě vzali hned a dokonce mě vzali i knim do dílny, kde sem na to koukal. Nechápal sem ten rupiš, spousta mechaniků oháklých v hadrech BMW, každej svojí mašinu na malý zdviži na mašiny, nikdo se k ničemu nemusel krčit a ohejbat hřbet, prostě krásná čistá práce. To se mi fakt moc líbilo, až sem jim to záviděl. Teď už je to po záruce, tak si dělám všechno sám a na co někdy nebudu stačit, tak zajedu za někým, kdo to dělá a zaplatím. Pořád si myslím, že to udělá líp než šmudlové v Autecu nebo jiným autorizovaným servise u nás.
BMW R1200GS neví co je konkurence !!!
Remus511 napsal:
Měl jsem vážný problém s Autecem a napsal jsem do Mnichova... Odpověď mi přišla z Prahy Takže už se můžeš odvolat lada na Mars..
No tak to už teda nevím, co by si musel udělat, aby se něco někam pohlo nebo změnilo a docela mě to překvapuje, protože precizní němci, že by s tím nic nedělali? V Hradci Králové otevíral loni BMW Auto Stratos, mluvil sem přímo z majitelem, protože dělá ještě Iveco, který u něj nakupujem a povídal, co to dalo práce, lítáního a starostí, aby mu němci dali punc autorizovanýho servisu BMW. Několik let musel dělat jenom servis a nesměl si na něj nikdo stěžovat, autosalon musel samozřejmě udělat podle němců, byl to údajně první novej model salonu v Evropě, který BMW otevřelo v nový podobě. Prostě žádná sranda a dokonce je napojenej centrálně přímo na BMW v Německu, kde přesně věděj, jaký auto dělaj a co se s ním děje. Nevošulíš vůbec nic, aspoň mi tak bylo řečeno.
BMW R1200GS neví co je konkurence !!!
Ano, pana Strkoše znám.. ehm, soused ve Stratosu dělá, dál nebudu komentovat a tím pádem dělat špatnou reklamu. Němci musí snižovat náklady=kvalita na všechno aby byla cena konkurence schopná...