Zdravim vas.po skonceni zaruky na mojom 1200 GSA model 2018 som sa rozhodol pre servis vo vlastnej rezii.chysgam sa dat motorovy olej motorex boxer 5w40 a natrafil som na novy typ olejoveho filtra od hiflofiltro HF160 RC.mal by mat nejaku lepsiu filtrovatelnost.poznate to??ma niekto skusenost?a dalsia vec..aky olej do zadnej hrusky? 75W 90 alebo 75W140 ?
Bez ohladu na cenu...zaujma ma co je lepsie...a preco
To je začátek roku jako hrom...Začalo to opět prznenim vzduchace LED světlomety a pokračuje to vymyslenim vymysleneho...Dej tam co doporučuje výrobce a neztracej čas koninama.
Fandys1 napsal:
To je začátek roku jako hrom...Začalo to opět prznenim vzduchace LED světlomety a pokračuje to vymyslenim vymysleneho...Dej tam co doporučuje výrobce a neztracej čas koninama.
Fendys1 - Presné, jasné, výstižné ........ palec hore
Covece RC jsem nezkousel, ani nevim jak poznat efekt lepsi filtrace, ale mam za sebou nekolik desitek vymen oleje u opakovanych zakazniku a na svych boxerech, pouzivam klasickou radu Hifla (tedy ne RC) v kombinaci s motulem a nikdy problem.
Mozna Ti sem prispejou vic mistni technik guru bojs Bohus, Tonik, Servisak s empirictejsi zkusenosti s RC radou, ale osobne to povazuju za zbytecnost.
Max ta matka jako argument pokad nemas miskovy klic.
Specifikaci oleje do koncaku bys mel mit v manualu ale do 12tek mam pocit 75w140 do vsech.
Upravil Ero dne 04.01.2020 14:10
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
servisak napsal:
Stim olejem je to strasna elaborace. Bmw to porad meni. Ja davam do zadku 75w140 a nikdy zaden problem
tak co by ftem kanclu furt delali... anebo je dycky podmazne jiny vyrobce oleja a jeto. Nejlepsi je drzet se teho zabjehnutyho a osvjedcenyho jak pise milan...
Kupredu spatki ni krok...
Ero napsal:
Covece RC jsem nezkousel....
Mozna Ti sem prispejou vic mistni technik guru bojs Bohus
Vtip dne... Tonda rozhodne ano, servisak rozhodne ano, ale pan kafezrumem?
Porad nechapu proc kazdy laboruje s necim co je jiz vymyslene.. vysvetli mi to nekdo? Kvuli par korunam?
Jinak souhlas se servisakem... obecne jiz asi 15 let davam vsem zakaznikum do zadniho prevodu 75W-140 (Castrol MTX). do motoru to, co předepisuje vyrobce k danemu typu. Trosku nesouhlasim s predpisem cca 2 roky starym a tak jsem nepresel na shell udavane viskozity (i diky negativnim zkusenostem zakazniku) a davam v puvodni specifikaci od Castrolu.. kdyz me nekdo zacne rikat jak je super Motul nebo mogul nebo co to tam vsichni ti chytraci lejou tak uz jim to ani nevyvracim a myslim si svoje... a ted se chytraci treba poserte
Fandys1 napsal:
...Dej tam co doporučuje výrobce a neztracej čas koninama.
Kdyby to bylo tak jednoduché - dle servisního manuálu (r.2016) výrobce do úhlového převodu používá 75W90 a ne 75W140!!!
Tak, a teď mudruj...
Ruda přiložený následující obrázek:
[68.12Kb]
Upravil Ruda dne 05.01.2020 02:41
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Ero napsal:
Covece RC jsem nezkousel....
Mozna Ti sem prispejou vic mistni technik guru bojs Bohus
Vtip dne... Tonda rozhodne ano, servisak rozhodne ano, ale pan kafezrumem?
Počkat, jak to myslíš vtip dne?
Ale dyť ON potřebuje jen poučit aby příště nemusel o někom pochybovat koho nezná....
Pan kafezrumem je nesmírně hodný člověk, skvělý kamarád a ochotný výjimečný opravář, který tohle vše pro nás dělá mnohdy i na úkor svého zdraví
Díky za jeho velké srdce...
barborina přiložený následující obrázek:
Tady nikdo nemluvil o dobrych srdcich a laskavosti.. ale o znalostech.. a bohumila znam dost dlouho... pokud se budeme bavit o guru mechanicich (o tech co opravdu neco vi - ne o lidech co jsou mozna laskavi) tak pak servisak, tonda, tomr1, ivan cech (nepamatuji si nick).. to jsou odbornici.. rozhodne nezpochybnuji bohumilovu "dobrou dusi".. i kdyz ma taky dost sramu...
Víš jak, blbě se mi to čte, když na úkor jiných zpochybňuješ člověka, který opravuje všechny vzduch bavoráky půlce jižní moravy.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Nemuzu za to ze tam neni vic odborniku jako je tonda.. uz ma bohumil alespon momentovy klic? Vic uz asi nema smysl psat... zatim v tomhle vlakne toho tvuj odbornik na pulku jizni moravy moc nenapsal.. a pulko moravy treba se poser.. (a to nic osobne proti jizni morave)
Upravil bmwgsa dne 05.01.2020 10:11
bmwgsa napsal:
Nemuzu za to ze tam neni vic odborniku jako je tonda.. uz ma bohumil alespon momentovy klic? Vic uz asi nema smysl psat... zatim v tomhle vlakne toho tvuj odbornik na pulku jizni moravy moc nenapsal.. a pulko moravy treba se poser.. (a to nic osobne proti jizni morave)
Až po tomhle komentu nemá smysl nic dalšího psát.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90