Ahoj , jelikož nejsem běžným uživatelem moto a začal jsem jezdit po 20 letech , tak mám jednu zásadní otázku .
1) jak mejete motorky , kromě průjezdu řekou nebo potokem ? :-) :-) :-)
2) co používáte na mytí ( sampony atd )
3 ) jak sakra sundaváte ty pos.... mouchy ?????
, to je fakt po každé jízdě umejete a vyleštíte motorky a helmy
Joo a čím čistíte hledí na helmě , včera jsem dostal asi čmelákem cca v 100 km /h , a málem jsme hodil šavli .
1) rukama
2) molitanovou houbou, vodou s autošampónem s voskem, po umytí neleštím
3) mouchy nesundavám, umyju viz. bod 1 a 2
- moto myju jen když zmoknu, jinak ne
- hledí po každé jízdě omyju mokrým hadrem a usuším jemným hadrem(vhodným kusem oblečení), co najdu ležet vedle pračky.
Dělám to tak 25let a nikdy jsem neměl pocit, že to dělám špatně nebo něco zanedbávám.
Jistě existují různé individuální technologie jak mechanizované, tak sebemrzkačské.
Upravil Hrabe_X dne 25.04.2020 19:31
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Bohumil napsal:
A kolik ti je že se musíš ptat jak umit muchi. Já čekal že ti vilitli kolečka z převodofky podle teho nadpisu...
Ne ten s polámaným kolečkem jsem prosím já. Jen není v převodovce, ale v hlavě (mojí i motorky).
Upravil Hrabe_X dne 25.04.2020 19:33
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Bohumil napsal:
A kolik ti je že se musíš ptat jak umit muchi. Já čekal že ti vilitli kolečka z převodofky podle teho nadpisu...
Je mi 40 let 22 let jsem jezdil autem, většinou jsem auto myl v myčce ale když tam chtěl zajet s motorkou tak na se mne divně divně koukali. :-) :-) :-)
P S. jezdím málo, mám od začátku roku jen cca 2000km a nebaví mne po každé čistit plexi, GS to má špatně vyřešené, mám zasekané mouchy i pod plexi, já mám osvědčenou chemii od Riwaxu , ale nebavi mne ho pokaždé sundavat a čistit . Proto jsem se chtěl zeptat na radu.
Jak se píše víše voda plus molitanová houbička namočit - nechat chvilku omočit(5-10min.) a pak umýt obyčejným autošamponem a pak nějaký vosk na plasty toť vše bez problémů zrovna včera po 140km byla motorka a helma jak prase žlutohnědá
Ty mouchy nema cenu mýt, to vyjedeš a jsou tam zase. Teda z plexi na helmě jo, tam je myju namočeným toaletakem-nechám chvilku a zbytkem papiru je setřu Plexi na moto myju před zimou s celou motorkou a jinak je to podle nálady, ale víc jak 4x za rok to myslím nedělám
Aktualne 1250 GSA HP
Na hledí po každý jízdě dám mokrej hadr nebo namočenej papírovej ubrousek, nechám pár minut a pak setřu a vyleštím mikroutěrkou.
Na mouchy na motorce a helmě nejlíp funguje déšť. Druhý nejlepší je koupit si přípravek na odstraňování hmyzu, tím to jde taky dobře (normálně v auto potřebách).
Já osobně motorku nemyju, nemám HD. Jednou až 2x za rok zmoknu za jízdy a to stačí
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Bohumil napsal:
Je mi 40 let 22 let jsem jezdil autem, většinou jsem auto myl v myčce ale když tam chtěl zajet s motorkou tak na se mne divně divně koukali. :-) :-) :-)
P S. jezdím málo, mám od začátku roku jen cca 2000km a nebaví mne po každé čistit plexi, GS to má špatně vyřešené, mám zasekané mouchy i pod plexi, já mám osvědčenou chemii od Riwaxu , ale nebavi mne ho pokaždé sundavat a čistit . Proto jsem se chtěl zeptat na radu.
Sorry ale tohle mi neda... pokud mas osvedcenou chemii od Riwaxu tak proc mas tenhle (omlouvam se) dem.entni dotaz? Riwax je super kosmetika na vozidla a jestli nevis jak s nim umyt motorku tak je to smutny.. meje se stejne jako auto.. mam ti to vypsat jako malymu diteti? Jako ze nastrikas sprej na mouchy od Riwaxu, nechas chvili pusobit a pak umejes houbou? Boze tady to zase kvete... pokud te to nebavi cistit, tak si to nech nekde umejt, nebo to tam nech. Samo to nesleze. Stejne jako z auta... jinak muzu jen potvrdit ze Riwax je super - pouzivame na dilne a jen dobre zkusenosti..
Upravil bmwgsa dne 25.04.2020 20:22
Tak to já meju a leštím po každé jízdě a když to nestihnu po jízdě tak před jízdou---prostě nevyjedu se zasranou motorkou GS 1150+ST 1200 je to jedno-asi zažité návyky po Suzuki intruder 800
Bohumil napsal:
Vidíš a Já si myslel, že sebeblbější dotaz není dementní , slušně jsem se zeptal na zkušenosti a koukám , že je to všude stejné , co otázka to problém a hromada problémů .
Myslel jsem, že je fórum o výměně zkušeností rad a nápadů, zkoušel jsem hledat nenašel jsem nic rozumného , tak jsem se zeptal .
To, že něco funguje mě, tak neznamená, že někdo jiný může mí něco lepšího.
Já jsem na auto používal chemii do Riwaxu / chemical guys a 2 x za rok technologii od Pikateku.
Motorku jsem si koupil po 22 letech a když si nejsem jistý jak a co mám dělat , tak mne hned urážíte , atd , super. :-(
Sorry ale tohle mi neda... pokud mas osvedcenou chemii od Riwaxu tak proc mas tenhle (omlouvam se) dem.entni dotaz? Riwax je super kosmetika na vozidla a jestli nevis jak s nim umyt motorku tak je to smutny.. meje se stejne jako auto.. mam ti to vypsat jako malymu diteti? Jako ze nastrikas sprej na mouchy od Riwaxu, nechas chvili pusobit a pak umejes houbou? Boze tady to zase kvete... pokud te to nebavi cistit, tak si to nech nekde umejt, nebo to tam nech. Samo to nesleze. Stejne jako z auta... jinak muzu jen potvrdit ze Riwax je super - pouzivame na dilne a jen dobre zkusenosti..
Nefňukej a přemýšlej jako chlap.. je ti už přece 40.. a co se tyce tvy pripominky ze je forum o vymene nazoru.. ano mas pravdu, ale neni to mimibazar..
Upravil bmwgsa dne 25.04.2020 20:54
Ja mam zvlastnu uctu ku GeSam, ktore su pekne spinave od blata, prachu, much a vseobecne javia znamky pouzivania. Ale cca raz rocne, ked to uz prekroci unosnu hranicu umyjem aj ja. Ale spinave su krajsie ako tie pozerske lestenky.
bmwgsa napsal:
Nefňukej a přemýšlej jako chlap.. je ti už přece 40.. a co se tyce tvy pripominky ze je forum o vymene nazoru.. ano mas pravdu, ale neni to mimibazar..
Děkuji , za upřesnění informace , jdu se nechat přebalit a raději koupím motorku jiné značky abych Vás staré ostřílené borce neobtěžoval dementníma otázkama :-)
Jestli mas pocit ze to jinde bude lepsi... pak uz fakt jen ten potlach s maminkama.. to vis.. na slaboduchou otazku, slaboducha odpoved...
Upravil bmwgsa dne 25.04.2020 21:31
neurážej se, ale pojmenovat vlákno Tvým způsobem a pak si člověk přečte co je předmětem problému... Tak si fakt kup jinou motorku, zapomeň na tento web.
Ve 40 letech se zeptat na takovou p..ovinu, to je fakt něco špatně...a jestli zakládáš vlákna jen tak pro srandu, tak je mi Tě fakt líto.
Lítám pomalu a nízko..
Tak nazev vlakna je zjevne nadsazka
Ja motorku meju jednou nebo 2x za rok kdyz se vratim z vejletu, pak ji namazu takovym smejdikem na plasty a pak to zas necham bejt...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999