Tak jsem byl dnes u Bychla, k memu udivutam maj nove GSA, GS, 2x GS 800 a jeste nejaky dalsi. Protze mam moji od nich a bylo mi receno, ze jiz mit asi nebudou, tak jsem se ptal, jak je to mozne. Rekli mi, ze meli nejake rezervovane, tak jim je dovezli z Autecu, ale nemaji k nim technicaky, takze jsou neprodejne. Pri ma Autec blokovane dodavky cehokoliv od BMW ! A moje objednane nahradni dily, ktere mam dostat jako binus k nove motorce se pry take pozdrzi, nez se situace vyresi. Tak si rikam, kdyby neco, jak dlouho bude trvat oprava? Bude platit onech 30 dni na vyrizeni reklamace?
30 dni musi platit hlava nehlava, to je zakon.
Ale je to vsechno nejaky moc zajimavy.
Co treba bezny servisy takhle na zacatku sezony? To nedostanou ani olejovej filtr?
Massik napsal:
Tak jsem byl dnes u Bychla, k memu udivutam maj nove GSA, GS, 2x GS 800 a jeste nejaky dalsi. Protze mam moji od nich a bylo mi receno, ze jiz mit asi nebudou, tak jsem se ptal, jak je to mozne. Rekli mi, ze meli nejake rezervovane, tak jim je dovezli z Autecu, ale nemaji k nim technicaky, takze jsou neprodejne. Pri ma Autec blokovane dodavky cehokoliv od BMW ! A moje objednane nahradni dily, ktere mam dostat jako binus k nove motorce se pry take pozdrzi, nez se situace vyresi. Tak si rikam, kdyby neco, jak dlouho bude trvat oprava? Bude platit onech 30 dni na vyrizeni reklamace?:|
ze showroomu Autecu zmizely imho 2 zluta osmikila a mozna i ADV i GS v poslednich dnech, co jsem tam chodil,,,
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
No, nemám z toho tak nějak dobrý pocit...
Motorku mám taky od Bychla a aby toho nebylo málo, vzal jsem ji na firmu na leasing. Teď už jen chybí, aby si pro ni přišli kravaťáci z nějaké exekutorské firmy...
Ono zákon je zákon, ale musí být kde vymáhat. Že by se mě někdo v tomto státě zastal v oblasti jakéhokoli práva, o tom si iluze nedělám. Právo je tu jen pro toho, kdo má v bance účet s osmi a vícecifernými sumami... Snad jestli Autec o přízeň BMW přijde, němečtí soudruzi dají autorizaci někomu poblíž, kdo nebude dvěstě kilců ode mě...
Radosek napsal:
Motorku mám taky od Bychla a aby toho nebylo málo, vzal jsem ji na firmu na leasing. Teď už jen chybí, aby si pro ni přišli kravaťáci z nějaké exekutorské firmy...
Ono zákon je zákon, ale musí být kde vymáhat. Že by se mě někdo v tomto státě zastal v oblasti jakéhokoli práva, o tom si iluze nedělám. Právo je tu jen pro toho, kdo má v bance účet s osmi a vícecifernými sumami... Snad jestli Autec o přízeň BMW přijde, němečtí soudruzi dají autorizaci někomu poblíž, kdo nebude dvěstě kilců ode mě...
Motorka je leasingovky ne Bychla nebo Auteku
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Radosek napsal:
Problemy ma zrejme Autec,jak tvrdi u Bychla, tak nevim, proc by ti ji mel nekdo brat. Navic, majitelem tve motorky, je leasingovka a ta ji zaplatila, ci doplatila a ty splacis ji.
Take mam od Bychla na firmu, ale vzal jsem si uver, tj. motorka je v mm vlastictvi anikdo na ni nemuze.
Take mam od Bychla na firmu, ale vzal jsem si uver, tj. motorka je v mm vlastictvi anikdo na ni nemuze.
naopak, pokud mss moto ve svem vlastnictvi, muzou na ni vsichni co muzou na Tebe...
tady si moc nepomuzes, leaing obecne povazuji za bezpecnejsi formu vlastnictvi.
17 cm
Hicks: bezpecnejsi? Ne diky, uz nikdy vice.
Dodavku na leasing mi ukradli 2 mesice pred koncem leasingu.
Jak myslis, ze takovej pripad dopadne? Pojistovna hradi leasingovce a tobe zustava uuuplny kulovy. Takze mas po 3 letech auto vicemene zaplaceny a nemas nic.
Kdyz si na nej vezmes uver, pojistovna plati tobe.
Jo jo, myslím si, že to tak s tím vlastnictvím bude...
To Massik: Leasing jsem si vzal právě proto, aby motorka nebyla moje. Nemám na sebe napsaný vůbec nic právě kvůli exekutorským parchantům. V současné legislativě mají neomezené možnosti a stačí nezaplacená pokuta Dopravním podnikům před pěti lety a je z Tebe žebrák. Z tisícovky je desítka a na základě pohledávky jsou schopni obstavit třeba dům nebo účet u banky, aniž by se namáhali Tě s tím seznámit... A když podnikáš, je možnost nějakého opomenutí nějaké platby mnohonásobně vyšší...
Ale k tomu Autecu, stejně je to k nevíře, že firma s takovým zastoupením, zázemím a u Prahy, kde baworáků jezdí spousty, může padnout na hubu... To mi hlava nebere...
Radosek napsal:
To Massik: Leasing jsem si vzal právě proto, aby motorka nebyla moje. Nemám na sebe napsaný vůbec nic právě kvůli exekutorským parchantům. V současné legislativě mají neomezené možnosti a stačí nezaplacená pokuta Dopravním podnikům před pěti lety a je z Tebe žebrák. Z tisícovky je desítka a na základě pohledávky jsou schopni obstavit třeba dům nebo účet u banky, aniž by se namáhali Tě s tím seznámit... A když podnikáš, je možnost nějakého opomenutí nějaké platby mnohonásobně vyšší...
Ale k tomu Autecu, stejně je to k nevíře, že firma s takovým zastoupením, zázemím a u Prahy, kde baworáků jezdí spousty, může padnout na hubu... To mi hlava nebere...
jsou to ale svině exekutorsky*pissed*
take mi hlava nebere, jak muze zkrachovat firma, ktera ma spoustu zakazek, dobrou povest, hodne klientu ... a najednou bum a je to. Ted nemluvim o Autecu.
naopak, pokud mss moto ve svem vlastnictvi, muzou na ni vsichni co muzou na Tebe...
tady si moc nepomuzes, leaing obecne povazuji za bezpecnejsi formu vlastnictvi.
To je pravda, ale pokud nemas dluhy, nebo dluzis nejakou malou castku,jak tu nekdopsal napr. pokutu s urokama, tak nemuzou zabavit neco, co ma hodnotu 30x vetsi. Atech 10000 vzdy u sebe mit budu, abych jim zavrel hubu.
Jak tu nekdo rekl, vocamcať pocomcať, nebo tak nejak
Tak mám pocit, že tu něco páchne. Jeslti ono není lepší platit včas, vlastnit své věci a mít klidn, než nadávat na exekutory. Ano chovají se jako hov.da, ale jinak by nevymohli nic. Druhá půlka pravdy je, že každý chornický neplatič nevlastní zpravidla nic vše je na příbuzné známé a podobně. Zásadní problém u leasingu je, že to není moje a v případě kdy exekutor skočí na leasingovku tak jsem v pr.. a nemůžu se ani bránit. Nikdo netvrdí, že se dlužit nemůže naopak ale musím vědět komu co dlužím a dluhy likvidovat. Jediný problém odkud může upadnou exekuce bez výstrahy jsou oragnizace jako MP, VZP. Od všech ostatních o dluhu musím vědět a pokud na to se.u musím počítat se lepíky doma.
vlada-gsa napsal:
Tak mám pocit, že tu něco páchne. Jeslti ono není lepší platit včas, vlastnit své věci a mít klidn, než nadávat na exekutory. Ano chovají se jako hov.da, ale jinak by nevymohli nic. Druhá půlka pravdy je, že každý chornický neplatič nevlastní zpravidla nic vše je na příbuzné známé a podobně. Zásadní problém u leasingu je, že to není moje a v případě kdy exekutor skočí na leasingovku tak jsem v pr.. a nemůžu se ani bránit. Nikdo netvrdí, že se dlužit nemůže naopak ale musím vědět komu co dlužím a dluhy likvidovat. Jediný problém odkud může upadnou exekuce bez výstrahy jsou oragnizace jako MP, VZP. Od všech ostatních o dluhu musím vědět a pokud na to se.u musím počítat se lepíky doma.
presne tak
a navic, kdyz uz ten exekutor prijde, tak je povinen te seznamit s tim, proc vlastne prisel, komu co dluzis a kolik !
staci pokuta od mestske policie, staci dost malo...
...drive byl v tomhle state obrovsky problem dluhy vymoci, stat nahraval dluznikum. Pred par lety se to imho obratilo do druheho extremu -- exekutori maji absurdni moc, napr. v porovneni s mnohem vice kontrolovanou policii.
btw: do exekuce muzes spadnout velmi snadno a ani o tom nemusis vedet.. treba pres predchoziho najemce bytu. Nasledne podavat vylucovaci zaloby na veci... uchylne.
musim makat :(
17 cm
secteno podtrzeno... doporucuji si zjistit realnou situaci v soucasne legislative (vcera ji tusim zmenili) a praxi.
Je to pruuuser... nekontrolovatelna kasta exekutoru dostala absurdni, malo kontrolovanou moc.
Exekuce jsou potreba.. ale vse s mirou. Ktetou mame ovsem jasne urcenou my vsichni, krome exekutoru.
Aby exek. pripadne povereny pracovnik(!!!) v mnoha ohledech mnohem vetsi prava nez policie je podle meho nazoru zcestne.
Upravil hicks dne 30.04.2009 10:47
17 cm
To je pravda, ale pokud nemas dluhy, nebo dluzis nejakou malou castku,jak tu nekdopsal napr. pokutu s urokama, tak nemuzou zabavit neco, co ma hodnotu 30x vetsi. Atech 10000 vzdy u sebe mit budu, abych jim zavrel hubu.
Jak tu nekdo rekl, vocamcať pocomcať, nebo tak nejak
to proste neni pravda, KDE jsi tohle vzal?
byly tu pripady kdy cca (obrazne) pro nezaplacenou pokutu MHD zabavili Boeing a pritom jsi mel 100 000 na uctu... no postih, exekuce ok.
17 cm
Radosek napsal:
jj... presne tak.
Mame tisice povinnosti a sekeru na krku za kazdou kravinu.
17 cm
Hicksi trochu to dramatizuješ.
Nemluvím o možnostech a chování exekutorů to je mimo diskuzi je to stát ve státě.
Ano pokuty MP a dluhy u VZP jsou problém. Ale o pokutě musíš vědět .... musíš .... o dluhu u VZP ne, ale můžeš si to zjistit, u exekuce na předchozího nájemce je obrana celkem v pohodě.
A nemluv ve frázích. Já osobně jsem dlužil VZP z roku 1993-4 asi 4500Kč což narostlo s penálem na 18.000,-. Zaplatil jsem loni v roce 1999 jsitinu 4500kč a loni 2500Kč a jsme vyrování. Za celou dobu mě do exekuce nedali proč? Protože jsem si přebíral poštu na výzvy reagoval atd. a nakonec zaplatil. Dlužil jsem 2500 5let T-mobilovi protože jsem se nafouk a nechtělo se mi platit za poslední měsíc, o který mě olopupali při výpovědí smlouvy. Nakonec jsem zaplatil protože jsem viděl že to u exekutora skončí. Ale v hodonta oněch 2500 za tu dobu poněkud poklesla. Jediné exekuce, které mi chodí každý rok jsou od FU ze daň z nemovitsti tam připlatím 200Kč strhnou mi to z účtu a jsem v poho. Co konkrétního se stalo tobě?