Ahoj, nemate tuseni pod jakym nazvem hledat v manualu takove to cidlo co snima zarazenou rychlost? Zacalo mi to blbnout a ukazuje to o stupen jinak. Jednicka je neutral atd. Myslel jsem ze bych na to kouknul jestli to neni jen nejaka prkotina s kontaktama nez koupim nove cidlo za par tisic (. Diky za kazdou radu. Jedna se o GS 1200 rv 04. Diky Maruna
Je to na tomhle obrázku položka č 4: http://www.maxbmw...spid=50702
Na stroji jej uvidíš z levé strany, na zadní straně převodovky pod hřídelem řazení.
Dotadek : netuším proč to neukáže přímo obrázek jen na převodovky ale :
je to obrázek na fiši 23 TRANSMISSION a díl se jmenuje POTENTIOMETER WITH WIRE.
Upravil W dne 08.05.2009 07:26
Diky moc, chtel jsem ho nechat vymenit jenze novej dil stoji 2800,- ( Minuly vikend to zase prestalo delat tak jsem to jeste odlozil. V Car servisu rikali, ze to muze byt treba nejaky navlhly ci co a tak uvidime jak se to bude vyvijet a pri nejhorsim me nemine dalsi investice (( Trosku se bojim v tom stourat sam abych jeste neco nepo ... )
Mám dotaz: po zimním spánku jsem zjistil že z čidla zařazené rychlosti mi po kapkách uniká olejj .. co s tím, bude stačit vyměnit nějaký simering, případně na co si dát pozor při demontáži a montáži? Musí se při výměně vypustit olej ? Děkuji za postřehy
Maruna : já měl na moji 1150 něco podobnýho... Zařadil jsem třeba šestku,na ukazateli mi skočila "6" a v zápětí se mi to přecvaklo na 5tku,někdy i na 4ku(bavíme se jen o displeji)... stačilo pročistit kontakty a bylo to v cajku.Teda alespoň u mě...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
mě to dělala baterka,chvíli to ukazovalo dobře,pak to zase blblo,nějakou dobu na to mi klekla baterka a po výměně baterky to funguje již druhou sezonu.
Dum spiro,spero.
Georgino napsal:
Mám dotaz: po zimním spánku jsem zjistil že z čidla zařazené rychlosti mi po kapkách uniká olejj .. co s tím, bude stačit vyměnit nějaký simering, případně na co si dát pozor při demontáži a montáži? Musí se při výměně vypustit olej ? Děkuji za postřehy
Pod potenciometrem je gufero - přes to ti to teče. Olej určitě vypusť - gufero je pod úrovní jeho hladiny.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Georgino napsal:
Pod potenciometrem je gufero - přes to ti to teče. Olej určitě vypusť - gufero je pod úrovní jeho hladiny.
Ahoj, moc děkuji za rady, příští týden se do toho pustím. nevíte někdo rozměr gufera? Dá se koupit normálně nebo si musím udělat výlet do Prahy do Carservisu?
Mám R 1200 GS r.v. 2005.
Upravil Georgino dne 24.02.2012 20:45
Ahoj tak jsem koupil gufero a rozhodl jsem se že ho vyměním. Ale ouha..torxový ořech jsem nasadila le už nebylo místo na ráčnu.. tak z výměny nebylo nic. Mám dotaz je potřeba sundat celou kyvku abych se mohl dostat na výměnu toho malého gufera? Případně jsou tu nějací kouzelníci ze západních čech co to umí šmahem vyměnit ?? A také mě zaráží že po ujetí 25tis km teče gufero zařazení ryclosti...kde soudruzi udělali chybu ???
Záleží na šikovnosti ale spíš si myslím že budeš muset sundat kyku abys to gufero nasadil a pěkně nakolmo našoupl...
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Georgino napsal:
Ahoj tak jsem koupil gufero a rozhodl jsem se že ho vyměním. Ale ouha..torxový ořech jsem nasadila le už nebylo místo na ráčnu.. tak z výměny nebylo nic. Mám dotaz je potřeba sundat celou kyvku abych se mohl dostat na výměnu toho malého gufera? Případně jsou tu nějací kouzelníci ze západních čech co to umí šmahem vyměnit ?? A také mě zaráží že po ujetí 25tis km teče gufero zařazení ryclosti...kde soudruzi udělali chybu ???
Pokud to nemáš do Plzně daleko a nechceš se v tom vrtat,přijeď a vyměníme to.Když tak piš do PM
Dum spiro,spero.
Georgino napsal:
Pokud to nemáš do Plzně daleko a nechceš se v tom vrtat,přijeď a vyměníme to.Když tak piš do PM
Ahoj, no te super do Plzně to mám z Karlových Varů kousek... tak až bude lepší počasí, rád využiji tvojí nabídku a po domluvě bych přijel...
Ještě jednou moc děkuji za nabídku..