Ahoj kluci.
Název je trochu zavádějící, ale pohrávám si s myšlenkou koupit další sadu ráfků a mít na nich pěkný drapy. Nesmějte se mi Vždycky když by skončila dovolenková sezóna (většinou nějaké větší přesuny, asfalty....) tak na cesty kolem baráku nasadil hrubší vzorek. Bez nutnosti přezouvání pryží. Práce na ..?pár minut? Co na to ale řeknou ty dvě věcičky na kontrolu tlaku v pneu? Předpokládám, že kdybych měl "zimní" sadu včetně senzorů, tak si s tím stejně PC v motorce neporadí, musí proběhnou nějaké spárování. A nebo jdou ty senzory nějak lehko bez destrukce také přehazovat? Má to nějaké jednoduché řešení? Jinak celý ten nápad je zatím v plenkách, není to nic levnýho + nechci aby na mě pořád po cestě svítila výstraha tlaku v pneu. Řešil to už někdo? Předem díky za Vaše názory, rady
servisak napsal:
Lc neumi 2 sady senzoru jako vzduchac. Ale i to ma sve reseni jen budes muset koupit jednotku rdc
Je dobré že to má řešení, cena asi ale dobrá nebude viď?
Pokud můžeš, zkus mi alespoň nastínit. A pak, jak by to fungovalo? Musel bych pořád ty jednotky někde přehazovat, přepínat? Pokud se plácnu přes kapsu a koupím vše potřebný, jaký pak bude na přestavbu návod v kostce?
zaleží kolik chceš pustit, zaleží za kolik se poaří sada kol . jinak jedotka rdc muze stát nevím 8000kc nějaka činnost v bmw a pak vesele přehazuješ sau kol a jim přirazenou jenotku a je klid.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Miguel napsal:
Budeš kupovat i kotouče? Nebo přehazovat? Nic proti, ale přijde mi jednodušší i rychlejší přezout, než kupovat dvě sady kol...
Ne nebude da to bez kotoucu. Ze ty sis zase nevzal prasek?
každej neni tak dobrej aby za 20 minut přezul.
v pneuservisu kam jezdím to za 20 minut umí a stojí to pětistovku. přijde mi to jako lepší investice, než 40-50 za takovou sadu kol.
a nech si ty pindy od cesty...
pod trvalým dohledem
LCčko není motorka do bahna, v tom rozměru se neprodávají pneumatiky do bahna, celé je to nesmysl, Michelin Anakee Wild jsou kompromisní gumy, které vystačí s většinou situací, a na ty ostatní jako je třeba zábava je lepší nápad koupit si ostré enduro nebo Freerida...
ale řešíme to úplně zbytečně, protože k tomu nedojde.
jinak kdybys nepotřeboval mít zápis v TP, nabízím ti https://motorky.b...c-kola.php
to už trochu do terénu je... trochu.
pod trvalým dohledem
v pneuservisu kam jezdím to za 20 minut umí a stojí to pětistovku. přijde mi to jako lepší investice, než 40-50 za takovou sadu kol.
a nech si ty pindy od cesty...
Ty jo, 20 minut, pětikilo. To chci taky. Kam jezdíš?
servisak napsal:
zaleží kolik chceš pustit, zaleží za kolik se poaří sada kol . jinak jedotka rdc muze stát nevím 8000kc nějaka činnost v bmw a pak vesele přehazuješ sau kol a jim přirazenou jenotku a je klid.
Ještě k té jednotce. Nijak jsem to moc nikde nezkoumal - rychlejší se tě zeptat Kde konkrétně je? Co konkrétně musím demontovat, vyšroubovat abych se na ni dostal a přehodil? Když to budu dělat často, domrvím tím něco? Myslím nějaký plasty, závity, kabely... fakt nevím. Spárování by musel řešit např. Invelt, nebo by stačil někdo neofiko?
Jinak mě to celé opravdu nepřijde jako pitomost. Je to fůra peněz, ale zas na druhou stranu svoji hodnotu ta sada zas tak rychle neztratí - kdybych se jí chtěl zbavit.
Nepočítám s tím, že budu najednou jezdit v blátě jako s ostrým endurem, na to ta motorka a hlavně ani moje schopnosti nejsou. Třeba ale jako včera, kdy ji vytlačím z garáže a chci to vzít 5 km po lesních a polních cestách, kde je listí a mokrá tráva, tam by se mi to mooc líbilo.
Ne pokud nebudes **** tak nedomrvis nic. Jednotka rdc je pod sedlem spolujezdce tudiz pristupna. Takze pokud to nebudes pregazovat kladiven coz pocitam ze ne tak nic neznucis
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jinak pozor v zimě na "špalky". Tvrdý špalky na tvrdej asfalt a rozbiješ si hubu. Ale Turci dělají vyloženě zimní gumy. Dle testu to není až tak zlý. Samozřejmě na léto nutno přezout na normální.
OndraCB napsal:
Nevím jak to jde u LCéček, ale když tam nelze mít 2 páry senzorů v jednotce, co pokaždé smazat jedny a zapsat druhé? S Motoscanem práce na 10 minut?
Tak to robim ja. Mam 2 sady kolies. Cez aplikaciu Motoscan prepisem kody snimacov za 5 minut. vratane pripojenia diagnostiky, sparovania telefonu... Dalsiu RDC jednotku by som kvoli druhej sade kolies urcite nekupoval.