Máte nějaký dobrý zdroj na šrouby TORX, které jsou tak oblíbené u soudruhů v BMW? Nejlépe něco v Brně. Napadá mě jen Fabory. V BMW za to chtějí šílený peníze.
Ano vím, že bych to mohl všechno vyměnit za šrouby s imbusovou hlavou, ale chci tam ten torx
Před cca dvěma lety jsem v Brně jel do Fabory a na Řípské je to zrušený-je to přestěhovaný u Letiště ale už to není prodejna -jen jakýsi kancle a vypadá to spíš na nějakou prádelnu než prodejnu. Spojovák prodávají i na Vídeňce když jedeš směr z Brna ven- tak okolo býv.Futura dál cca 100-200m takovej malej kšeft ale mají dost výběr.Název si nepamatuju ale Gůgl ti píchne PS:ale to Fabory byli taky zloději -jednou mě tam sám prodavač posílal ke konkurenci že jsou nesmyslně drazí
Upravil kim dne 24.01.2021 19:42
kim napsal:
Před cca dvěma lety jsem v Brně jel do Fabory a na Řípské je to zrušený-je to přestěhovaný u Letiště ale už to není prodejna -jen jakýsi kancle a vypadá to spíš na nějakou prádelnu než prodejnu. Spojovák prodávají i na Vídeňce když jedeš směr z Brna ven- tak okolo býv.Futura dál cca 100-200m takovej malej kšeft ale mají dost výběr.Název si nepamatuju ale Gůgl ti píchne PS:ale to Fabory byli taky zloději -jednou mě tam sám prodavač posílal ke konkurenci že jsou nesmyslně drazí
Když jsem potřeboval něco speciál a zjistil, že fabory už nefunguje, našel jsem obchod Sotila a sehnal co jsem potřeboval. Je to na Olomoucké, kousek za vietnam cama
Koukni se na https://www.nerez...;pa-10=670. Mají slušné ceny, akorát jsem nikdy neřešil poštovné - mám je za rohem, takže používám os. odběr.
Upravil Ruda dne 25.01.2021 09:55
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
servisak napsal:
Jen pro optani kolik a jake srouby shaniš?
Mám děsně vyžrané všechny šrouby co drží víko převodovky. Zatím jdou povolit, tak jsem je chtěl zavčas vyměnit, než to nepůjde. Těch je myslím 16 včetně podložek. Na bmw-parts.cz je kus za 53 Kč. Pak mi chybí 3 šrouby co drží ten plastový dekl na převodovce. Ještě jsem chtěl nakoupit šrouby co drží kapotáž. Protože to mám nějak divně zbastlený. Každej šroub jinej. Ty jsou snad nerezové, nebo se mi to zdá? Označení na nich nevidím.
A celkově jsem tak trochu doufal, že najdu dobrý zdroj za rozumnou cenu na spojovací materiál, až budu na bramboru zase něco hledat. Protože překvapivě rády ty šrouby rezivějí. I ty originální předražené :-( Třeba na kotoučích mám šrouby taky slušně olezlý. Ale když vidím ty ceny, asi to měnit nebudu. Si připadám, jako když jsme v devadesátých letech chtěl nakoupit šrouby s imbusem Co je na tom torxu tak speciálního, že ho nikde nemají? Teda kromě BMW. Tam jsou :-)
Upravil Fojtik Design dne 25.01.2021 13:53
Fojtik Design napsal:
... chtěl nakoupit šrouby co drží kapotáž. Protože to mám nějak divně zbastlený. Každej šroub jinej. Ty jsou snad nerezové, nebo se mi to zdá? Označení na nich nevidím.
Ano, je to nerez a odkaz na akros.cz máš ode mě nahoře, kus v řádu korun.
Na šrouby větší (převodovka, rám, ...) koukni na tipmoto, rozebírači (automotocerveny.cz a další) tam prodávají takové šrouby po hrstech a když mu napíšeš seznam s položkami stylu "M10x70 TX zinkovaný" a ne seznam BMW p/n, jistě ti za cenu dvou-tří originálních nových šroubů pošle kilogram použitých podle požadavků.
Šrouby z akrosu mám, jediný rozdíl je tupý konec místo špičky u originálních.
Upravil Francis dne 25.01.2021 16:05
kim napsal:
není problém s použitím nerez šroubů v závitech, které počítají s ocelovými šrouby?
Tedy, nehrozí při tvrdosti nerezu poškození závitu, který je např. z hliníku a je v bloku motoru? Myslím případ, kdy budu po mnoha letech a kilometrech demontovat zakousnutý nerezový šroub a přitom vezmu s sebou i kus hliníkového nebo ocelového závitu z motoru a způsobím tak škodu hodnou zešílení...
Ano, co jsem četl, tak ten nerez do hliníku není úplně vhodný. Ony ty nerezové šrouby mají často ostré a nepřesné závity a zbytečně to ten hliníky vybrušuje při demontáži.