Ahoj kluci, před 1.3. jsem dal skůtr na servis do sousedního okresu. Ted bude servis hotový. Myslíte, že je nějaká šance jej teď během současné situace dovézt, nebo to raději ani nezkoušet? Díky, V.
Samozřejmě servis jede a cesty do něj jsou tudíž povoleny. Vůbec bych se neohlížel, vyplň to čestný prohlášení a hotovo. Kdyby nějaký pomahač držkoval, tak bych se ho zeptal co máš asi tak dělat? Servis není nafukovací, tak ti mají dát skútr někam na ulici a tři týdny počkat?
Můžeš.
Jen si napiš čestné prohlášení, že jedeš z místa bydliště ...... do... z důvodu převozu motorového vozidla ze servisu, dne .... v tolik hodin... podpis....
Pokud tě někdo do servisu poveze, musí mít ten papír taky.
Upravil Hrabe_X dne 03.03.2021 08:38
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Nebo pokud máš živnost a tím směrem nějakého kamaráda, tak si napiš, že jedeš za klientem.... Ach jo to je doba toto, štěstí, že se zatím nedá moc jezdit...
Nebo ať ti skůtr doveze servis. Alespoň za hranice okresu. Pro ně platí výjimka "cesta do zaměstnání a k výkonu podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti a k výkonu povinnosti veřejného funkcionáře nebo ústavního činitele".
Namusíš si nic vymýšlet.
Nebo prostě napsat pravdivé čestné prohlášení a risknout, že Tě nebudou kontrolovat (kontroly jsou namátkové) nebo že to uznají a pustí tě.
Upravil j_a_k dne 03.03.2021 11:56
Vasco napsal:
Ahoj kluci, před 1.3. jsem dal skůtr na servis do sousedního okresu. Ted bude servis hotový. Myslíte, že je nějaká šance jej teď během současné situace dovézt, nebo to raději ani nezkoušet? Díky, V.
... hlavní je se z těch nesmyslných zákazů a příkazu n.e.p.o.s.r.a.t. ...
Proč bys pro něj nemohl?
Nechápu, že někoho taková kravina vůbec napadne....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Ale nestraš lidi......jedu do servisu tento pátek na výměnu předního okna u služebáku. Je to 15km, ale v jiném okrese i kraji.
Napíšu č.prohlášení, že jedu do servisu, kam a valím.... Nevím, proč psát cokoliv jiného ani proč by mě někdo tahal za to, že si nechám ve smluvním servisu 15km od baráku opravit auto??? Jakože si ho mám nechat opravit ve svém okresu 40km daleko? Nebo že nesmím tím autem už nikdy jezdit???? Fakt nebudu zbytečně předpos*anej a pak ješte ten den pos*anej z toho, že mě potká fízl, když 80% lidí na ulicích nenosí nic na xichtu a to ani na náměstích pod kamerama... Policajti jsou povětšinou duchem prostí, ale zase ne tolik, aby vysírali řidiče kvůli tomuto.....
Používejte hlavu. Nejhorší smrt je z vyděšení.
Upravil Hrabe_X dne 03.03.2021 19:09
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
Ale nestraš lidi......jedu do servisu tento pátek na výměnu předního okna u služebáku. Je to 15km, ale v jiném okrese i kraji.
Napíšu č.prohlášení, že jedu do servisu, kam a valím.... Nevím, proč psát cokoliv jiného ani proč by mě někdo tahal za to, že si nechám ve smluvním servisu 15km od baráku opravit auto??? Jakože si ho mám nechat opravit ve svém okresu 40km daleko? Nebo že nesmím tím autem už nikdy jezdit???? Fakt nebudu zbytečně předpos*anej a pak ješte ten den pos*anej z toho, že mě potká fízl, když 80% lidí na ulicích nenosí nic na xichtu a to ani na náměstích pod kamerama... Policajti jsou povětšinou duchem prostí, ale zase ne tolik, aby vysírali řidiče kvůli tomuto.....
jsou tady vesměs lidi s mozkem, tak to risknu, snad se to úplně nezvrhne
- i kvůli tomu to co píšeš jsme možná tam kde jsme
- bereš ohled jen sám na sebe a svoje potřeby a ignoruješ pravidla
- já naprosto chápu že to co píšeš dává normáně smysl, ale my nejsme v normálním stavu, jsme ve stavu že když ti někdo blízkej onemocní, tak ho taky třeba nemáš kam odvézt do nemocnice, nebo třeba ho musíš odvézt do německa, v takovém jsme stavu
- a vemu to úplně obecně, prostě je teď do jinýho okresu cesta do servisu zakázaná, tak to prostě je
- je to úplně stejný jako jezdit na červenou, taky tisíckrát stojíš na červenou úplně zbytečně, dalo by se bezpečně projet ale prostě jsou pravidla a ty se dodržujou
- dodržování pravidel nás, mimo jiné, řadí do civilizovaného světa a tyhle drobnosti jen vedou k plíživé erozi státu jako principu, byť je to teď daný hlavně tím estébákem (pěkné počtení o erozi moci státu tady https://www.info....je-s-ohnem)
- sám sem taky motorku v neděli vytáh a udělal si 400km kolečko, ale od pondělí to je prostě zakázaný a je mi blbý to porušovat a že bych sakra cestovat potřeboval ...
Hrabe_X napsal:
jsou tady vesměs lidi s mozkem, tak to risknu, snad se to úplně nezvrhne
- i kvůli tomu to co píšeš jsme možná tam kde jsme
- bereš ohled jen sám na sebe a svoje potřeby a ignoruješ pravidla
- já naprosto chápu že to co píšeš dává normáně smysl, ale my nejsme v normálním stavu, jsme ve stavu že když ti někdo blízkej onemocní, tak ho taky třeba nemáš kam odvézt do nemocnice, nebo třeba ho musíš odvézt do německa, v takovém jsme stavu
- a vemu to úplně obecně, prostě je teď do jinýho okresu cesta do servisu zakázaná, tak to prostě je
- je to úplně stejný jako jezdit na červenou, taky tisíckrát stojíš na červenou úplně zbytečně, dalo by se bezpečně projet ale prostě jsou pravidla a ty se dodržujou
- dodržování pravidel nás, mimo jiné, řadí do civilizovaného světa a tyhle drobnosti jen vedou k plíživé erozi státu jako principu, byť je to teď daný hlavně tím estébákem (pěkné počtení o erozi moci státu tady https://www.info....je-s-ohnem)
- sám sem taky motorku v neděli vytáh a udělal si 400km kolečko, ale od pondělí to je prostě zakázaný a je mi blbý to porušovat a že bych sakra cestovat potřeboval ...
Je především ntné chovat se rozumně a nepřispívat k šíření toho sarajtu, který nás zabíjí. Dělat ramena, nebo se chovat nezodpovědně, jenom proto, že se tak chovají ostatní nám nepomůže. Na jaře jsme to podle mého zvládli ne díky nějakým nařízením, ale díky našemu přístupu - zachránili jsme se sami. Tak to zkusme znovu navzdory nesymslnému chování vlády a starého jezevce.
Neviem ako u Vás, ale na Slovensku mám pocit úplného amaterizmu riadenia štátu a vydávania nariadení.... mame do 21.2 zákaz vychádzania, ale od 8.2 sa idu otvárať školy. Preto tie ich “zákazy”(ako aj vlastne celu koronu) treba brat aj selskym rozumom. Ak pôjde do susednej dediny ktorá je už za hranicou okresu, neznamená to že tam bude čakať bacil, korona neni mor, ebola a ani lepra, prenáša sa kvapockovym spôsobom, takze neexistuje teritoriálne ohraničenie, ide skôr o množstvo pozitívnych v danej lokalite. Ak sa aj stretneš s pozitívnym a budeš od neho 2m a budeš mat respirátor, tak sa nemáš ako nakaziť, takisto keby si sa prechádzal po “čiernom” okrese bez ruska ak nikoho nestretneš, nemáš sa ako nakaziť (pokial dodrzujes hygienu rúk), to by predavačky v obchodoch a pumparky boli už dávno po korone (alebo horšie ) Tak myslím že robiť z toho bububu ako média a striktne byt preposrany preto že to niekto amatérsky zakazal vôbec nerieši problematiku šírenia, skôr by to mala byt “pomôcka” k zvýšeniu opatrnosti. Samozrejme nechodiť keď to nie je potrebné pretože “ja si to môžem dovoliť”, ale iba keď je to nutne. Ono práve ten systém zákazov a povolení naopak spôsobujú šírenie infekcie, lebo sú aj blbí ľudia, ktorí sú zvyknutí iba na príkazy a po skončení nejakého obmedzenia sa húfne koooonecne stretnú, po chvíli rusko dole a problem je na svete. Xylem keď si sa bol v nedeľu previezť, boli iné bacily, alebo ich bolo menej ako v pondelok? Je to na úsudku každého, ale korona zmizne až keď ľudia dostanú rozum, popr vakcínu , ale aj tu je tabor odporcov ktorí sú aj proti pcr testom kvôli preposranosti z čipovania, pritom veľakrát majú každý prd hneď zavesený na sociálnych sieťach, v telefóne nonstop zapnutú lokalizáciu....
Upravil patol dne 04.03.2021 09:07