Ahoj, rozdělal jsem kardan na svém "nově" pořízeném advíku, je to rok 2014, najeto 29 tkm, serviska v ČR, ale to co jsem našel, jsem nečekal.. Hlavně mi to nejde vůbec rozebrat, kardan je zarezlý u koncového převodu.. Máte někdo tip, jak na to? Morduju se s tím celé odpoledne, a ani o milimetr se to nehlo..[img][img][img][/img][/img][/img]
Honzek přiložený následující obrázek:
Jak to že je to tak rezavé, když to má serviskz v CR předpokládám bmw... To snad ani není možný, to už je tu několikáta fotka z LC že ten kardan je tak rezsvej
Právě, servisní interval na to není, a abych zabránil tomu že mi to vyrezne a protočí se to někde, tak jsem to chtěl namazat.. ale nejdřív to potřebuju dostat dolů, ale nejde.. rady jak na to?
Od 1150 (= už 20 let) dělají kardan GS na každém modelu stále méně vodo/pracho-těsný. Na dalším modelu do něj nalejou vodu a nasypou prach už ve fabrice.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Vím že to asi je už překonány,ale nám vždy ve škole říkali že na zarezle je doba červená brzdová kapalina,v dnešní době asi nějaké dobrý uvolňovač ,zkus to pár dní něčím prolévat a uvidíš snad to pomůže nebo to zkusit nahrát ?
Mňa starý, fakt starý mechanik naučil toto: hrdza je tam preto, lebo tam bola voda, tak tam daj vodu, ono to povolí. U skrutiek to funguje. Skús to pripadne nahriať teplovzdušnou pištoľou.
Čekal jsem že to bude orezlé, ale že to z toho nedostanu? To jsem nečekal, každopádně jsem na bazaru našel koncák a i hezký kardan, ale ptám se zkušených, je koncový převod "spasován" s kardanem? Nebo to můžu případně v klidu koupit a namontovat? A rok výroby by měl být taky "jedno" pokud to bude od 2014-2018, je tak? Nerad bych se unáhlil.. Díky za rady.
Budes stim silene bojovat. ja to měnil na RS po nehodě a zadní převod jsem rozrezal flexou. přeju hodně uspechu je to ****
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Honzek napsal:
Čekal jsem že to bude orezlé, ale že to z toho nedostanu? To jsem nečekal, každopádně jsem na bazaru našel koncák a i hezký kardan, ale ptám se zkušených, je koncový převod "spasován" s kardanem? Nebo to můžu případně v klidu koupit a namontovat? A rok výroby by měl být taky "jedno" pokud to bude od 2014-2018, je tak? Nerad bych se unáhlil.. Díky za rady.
je to libovolny. koupit muzeš cokoliv
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Bohužel občasná realita. Nedávno jsem to sundával stejně zarazlé. Žádné zázračné "vodičky" nepomohly. Jebal jsem se s tím s přestávkama celý den. Nakonec pomohlo pořádně to ohřát - ne horkovzdušnou pistolí, ale plamenem. Pak to povolilo - samozřejmě v kombinaci s poklepáváním a srážením přes kus měděné kulatiny. Muselo se dát nové gufero na vstup a jiný kardan.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Uměl by jste někdo sehnat kardan za "lepší cenu"? Případně, nějaký tipy, kde bych sehnal zánovní? Kardan i koncový převod? Nepodařilo se mi to oddělit, nedestruktivně to nepůjde, tak bych nejraději sehnal kardan i koncák "nový".. Ale nikde toho moc není, nebo neumím hledat? Díky za rady, dost mě tahle záležitost rozhodila, jinak jsem z motorky nadšený, ale tohle jsem nečekal..
Honzek napsal:
Uměl by jste někdo sehnat kardan za "lepší cenu"? Případně, nějaký tipy, kde bych sehnal zánovní? Kardan i koncový převod? Nepodařilo se mi to oddělit, nedestruktivně to nepůjde, tak bych nejraději sehnal kardan i koncák "nový".. Ale nikde toho moc není, nebo neumím hledat? Díky za rady, dost mě tahle záležitost rozhodila, jinak jsem z motorky nadšený, ale tohle jsem nečekal..
Skús ebay.com zadaj si Bmw r 1200 gs final drive a tiež drive shaft. Je tam toho kopec ...
Koukni se tady: https://www.tipmo...200-gs-lc/. Koncových převodů je tam několik (můžeš si vybrat i z obou barevných variant) a kardan je v nabídce také. Přeji šťastnou ruku při výběru .
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Leonardo napsal:
Kdy jsi motorku koupil pokud to bylo nedávno určitě bych kontaktoval předešlého majitele a trochu se o tom pobavil.
Napsal jsem mu slušně email, i s fotkami, tak uvidíme. Nepočítám s tím, pokud mě pošle k šípku, chápu, ale samozřejmě bych byl rád, kdyby jsme se nějak rozumně domluvily, protože na motorce jsem najel asi 200km od koupě, a mám ji asi měsíc doma.
Ruda napsal:
Koukni se tady: https://www.tipmo...200-gs-lc/. Koncových převodů je tam několik (můžeš si vybrat i z obou barevných variant) a kardan je v nabídce také. Přeji šťastnou ruku při výběru .
Díky za tip! Na tohle jsem úplně zapomněl, jeden ten kardan je prodanej, ale je tam paralever z LC 2013, kompletní, to by mi taky mělo na 2014 ADV pasovat že?