Přemýšlím o nákupu nové navigace a našel jsem tuto, nemáte s ní zkušenost, nebo co na ní říkáte? https://www.mall.cz/motocyklove-gps-navigace/garmin-zumo-xt-mt-s?tab=description
Jasné, co tě konkrétně zajímá? Nic lepšího asi na moto není. Ani nemá smysl uvažovat o jiném Garminu. Sám jsem přešel z 595 na XT a je to úplně jiný svět (hlavně v rychlosti výpočtu, při rolování v mapě a z hlediska čitelnosti displaye) pecka.
Další výhoda je plánování trasy, kdy v mapy.cz naplánuješ trasu, vyexportuješ jako gpx a nahraješ do navigace. Co se týče mapových podkladů, tak si můžeš zdarma stáhnout celý svět.
Jediné co jsem zaznamenal, protože si na to stěžuje táta je, že na rozdíl od 595 neumí načíst a zobrazit tlaky v pneu přes origo Garmin čepičky na ventilky. To Tě ale asi na GS nemusí trápit.
prosteoff napsal:
Jasné, co tě konkrétně zajímá? Nic lepšího asi na moto není. Ani nemá smysl uvažovat o jiném Garminu. Sám jsem přešel z 595 na XT a je to úplně jiný svět (hlavně v rychlosti výpočtu, při rolování v mapě a z hlediska čitelnosti displaye) pecka.
Další výhoda je plánování trasy, kdy v mapy.cz naplánuješ trasu, vyexportuješ jako gpx a nahraješ do navigace. Co se týče mapových podkladů, tak si můžeš zdarma stáhnout celý svět.
Jediné co jsem zaznamenal, protože si na to stěžuje táta je, že na rozdíl od 595 neumí načíst a zobrazit tlaky v pneu přes origo Garmin čepičky na ventilky. To Tě ale asi na GS nemusí trápit.
Ještě jeden dotaz, máš tam vloženou datovou kartu, pokud ano, jakou ?
Čaves,
neberte to prosím jako rejpání , ale pouze jako otázku neználka...
Proč se v dnešní době kupují navigace na moto za částku větší než 10K, když je možné si ji pustit na mobilu za pár kaček ?
Díky
SpeeGo napsal:
Čaves,
Proč se v dnešní době kupují navigace na moto za částku větší než 10K, když je možné si ji pustit na mobilu za pár kaček ?
Díky
SpeeGo napsal:
Čaves,
Díky
SpeeGo napsal:
Čaves,
Díky
Protože:
telefon na to není primárně konstruován
může se přehřívat (hlavně v létě)
vadí jim vibrace (hlavně u optických stabilizací fotoaparátu - může odejít)
SpeeGo: Ber to tak že ta investice +- 12k je jen jednou. Když vychází nový model, starý prodáš ještě rozumně. Já prodal před rokem za 8,5k, doplatíš pár tisíc a máš nesrovnatelně lepší stroj. Mezi námi já se spíš někdy divím, co se i dnes chce za několik let starou 595, což můžeš vidět i zde v inzerátech, když by člověk dal 4 litry navíc, tak má novou.
Taky moc nechápu politiku Garminu, kdy se stará 595 prodává v některých eshopech dráž než nový model. Jestli to soukromým eshopům zůstalo na skladě, tak si teď rvou zbytky vlasů...
SpeeGo napsal:
Čaves,
Díky
Já se s mobilem něco odnavigoval. A musím říct, že to stálo fakt za prd. Teoreticky se to jeví jako super nápad. ALE...
- nejde to ovládat v rukavicích
- musíš to narvat do nějakýho futrálu, aby to bylo vodotěsný
- lehčeji ten telefon rozkřápeš
- není to moc dobře vidět na slunku
- vlivem vybrací na motorce odchází optický stabilizátor kamery, což u dražšího telefonu zabolí
- když chceš něco vyfotit telefonem, pořád sundáváš z držáku navigaci - velkej opruz
- a hlavně, přehřívá se to jako prase
Tohle bylo posledních pár věcí co mě na tripu do Chorvatska děsně štvalo a pochopil jsem, proč má v dnešní době ještě taková navigace smysl. Doplním, že se bavíme o motorce. V autě je to něco podstatně jiného.
Já mám TOMTOM na hlavní navigování a letos plánuji doplnit ho sekundárním telefonem (primární mám slušný vlajkový, který si nechci na moto oddělat)
Sekundární telefon budu používat na:
-ovládání přehrávání hudby v interkomu,
-operativní vyhnutí se uzavírkám pomocí Waze či jiného navi systému,
-případné prošetření alternativní trasy např. na mapy.cz
-rychlé volby vytočení předvolených čísel (budu tam mít druhou SIMku)
atd...
Ale primární vyjížďku pojedu dle TomToma, kde si trasu v klidu připravím doma...
Dejte si bacha na hledani cílů v mobilu během jizdy na motorce.
Minulý rok takhle hledal muj dobry kamarad benzinovou pumpu, přehlidnul středovy dělící pas a po narazu do svodidel byl na mistě mrtev. Bylo to při navratu do ČR v Rakousku a před tim jsme projeli 39 Pasu v Dolomitech bez problemů.