Zdravím,
primárně používám jako navigaci TomToma (kterého mám na hrazdičce nad budíky - tam je hlavní trasa), nicméně nastanou situace kdy je třeba operativně řešit např. vyhnutí se koloně (pomocí Waze), najití nějakého bodu zájmu při cestě (pumpa, obchod, servis), případně zjednodušení vytáčení kontaktů, ovládání hudby přes BT Proto bych chtěl nějaký odolný telefon na řídítka (svůj fotomobil si nechci od vibrací oddělat - stabilizaci objektivu atd). Ideálně abych tam rozchodil AndroidAuto pro snadné ovládání.
Vyhledávat v eshopech umím, nicméně se chci zeptat na skutečné zkušenosti a doporučení.
Představu mám:
Odolný telefon s krytím alespoň IP68, Alespoň 3GB RAM (raději spíš 4GB +), alespoň 32GB uložiště - raději 64GB. Rozlišení čím menší tím lepší (na moto je to jedno, grafika i procesor nemusí být tolik zatížené a zažehná to přehřívání).
Většinou tímto sítem vypadne pár "no-name" výrobců. Vypadlo mi cca toto:
Ahoj, pořídil jsem pro tenhle účel Blackview GBV5100 (mám to teda jako primární navigaci), ale přišel teprve teď o víkendu, takže zatím jen jedna vyjížďka. Za mě má velkou výhodu, že se dá nabíjet i bezkontaktně, takže tam nemusí být permanentně připojený kabel, který by se mohl uklepat. Viditelnost na sluníčku bez problému a ovládání v rukavicích stejně tak. Mám ho v tomhle držáku a paráda http://www.moto-d...mobilu.cz/. Byl na mallu asi za 5000, tak uvidíme jak dlouho vydrží. Mám ho na KTM LC4 Adventure a to je jiný zdroj vibrací než GS.
Mám Oukitel WP5 v držáku od Karfa. Minulou sezonu s ním najeto asi 6000 km a bez jakéhokoliv problému. Je svižný a i na slunci dobře čitelný. GPS chytá během 2 sekund a to i v plechové garáži. Ovládání v rukavici je také OK. Používám jen jako navigaci.
IvoS přiložený následující obrázek:
Super děkuji. Poprosím hlavně o příspěvky - viz výše od IvoS - tzn zkušenost z cest a hlavně o přehřívání. Jezdím většinou Itálii a teploty tam běžně jsou 30-40°C a většinou zrovna když je ten telefon potřeba...
Ahoj. Ja mam ulefone armor 7e, drzak od karfa. Bezdrat dobijeni funguje dobre, dobre ovladatelnej, gps bez problemu. ve vysokych teplotach zatim nevyzkouseno.
hlavně, že je pivo ftlamě
Já mám Galaxy Xcover 4. Celkem to funguje (projel jsem s ním v držáku Bosnu, Albánii i Rumunsko) a nikdy se mi nepřehřál (pokud jsem ho nedal pod fólii v tankvaku).
Problémy:
- prachem se zasviní nabíjecí konektor a pak to furt dokola hlásí vlhkost a nenabíjí. Je potřeba ho čistit.
- za deště není použitelná navigace, kapky co sjíždějí po displeji hýbou s mapou a nebo klikají na místa co nechci
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Děkuji za další příspěvek. Plánuji USBčko přelepovat elektrikářskou páskou když nebude nutnost dobíjet... (plánuji hlavně nabíjet přes noc) za jízdy jen v případě nutnosti.
Jinak i u primárního telefonu mám dvířka na SIM atd pod obalem přelepené proti vniknutí vlhkosti (i když je telefon IP68)
Budu to tady sledovat... Resim to taky, uz dlouho.
Navigace me zacina uz dost s*at.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Až by bylo trochu více zkušeností tak bych asi začal zpracovávat do nějaké tabulky
Pro lepší přehlednost...
Jinak ta WP5 resp. WP5 Pro se mi celkem líbí... i cenově vypadá rozumně, vzhledem k baterii (8000 mAh) by mohla dát i den bez nabíjení... - Čímž by odpadlo problematické nabíjení za jízdy / deště...
Upravil HonzaGS-SV dne 10.05.2021 11:18
Myslím, že jakýkoliv odolný lelefon splní svou funkci, záleží kolik do něj chce kazdy investovat a co potřebuje kromě gps za výbavu. Já koupil dva Blackwiev 9500 pro sebe a manželku, jezdíme na Mapy CZ, takže si kdykoliv upravíme na nasdilime trasu mezi sebou. A výdrž kvůli velké baterce bych tipoval na dva dny navigovani. Držák od Karfa a používáme jen na navivovani. Telefon objednán z Ali ze skladu ve Španělsku, dodán do týdne. Ufff
Snažím se jet tak, abych dojel domů.
Ja mam Blackview GBV5500 https://www.okay.sk/odolny-telefon-iget-blackview-gbv5500-plus-3gb-32gb-zlta/?gclid=Cj0KCQjws-OEBhCkARIsAPhOkIYgMRsWWvvVuy7hiX3FNwkrGFvqWtRBn5rYs0Fws_jFOCN2OATL03gaAhLYEALw_wcB# a prežil TET cesty v Chorvátsku aj Slovinsku bez prehriatiu, dobre viditeľný aj na slnku pri plnom jase. Problémy s nabíjacím konektorom vyrieši kábel s magnetickou koncovkou, alebo kúpiš prevedenie s indukcnym nabíjaním a držiak od Karfa. Tento rok som dokúpil diaľkové ovládanie CI Control https://carpe-iter.com/carpe-iter-control/ a má v rýchlom menu vypnutie dotyku na displeji, takže aj problém s dažďom vyriešený
Dobré vlákno
Kamarád má Oukitel WP5 Pro používá ho jako telefon a jako navi na motorku,po roce používání má prasklé sklíčko a dva žluté proužky podél displeje.
Nějaké apky jako Messenger když mu někdo napíše a on to nemá otevřený tak mu to nezobrazí že mu někdo psal se jinam je spokojený cena poměr kvalita dobrý.
Nevýhoda je dost tlustý a trvalo než sehnal zamikatelny držák
Ten problem s messengerem neni v telefonu...
Ta apka se dost lidem posledni dobou dost jebe...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.