Chtěl bych se zeptat zkušených na tohle : dnes je vedro jako prase a stává se to, když je vedro jako prase - při dojíždění ke křižovatce, nebo na semafory, kde musím vyřadit a přibrzdit, nebo úplně zabrzdit se motorce stává, že začne vynechávat až to vypadá, že chcípne. Otáčky padnou, jako bych to tím bržděním ulil. To samé, když zastavím, podržím plyn, aby to nezdechlo ( ono by to asi nezdechlo ) a pak jen stojím, tak bez plynu se to hádá a bublá všelijak, motor zakopává. Jakmile se rozjedu, tak je to paráda, motor reaguje na plyn normálně.
Někdy se stane, že když chci podřadit s meziplynem a dobržďuji motorem a pak chci vrknout plynem, abych podřadil o další stupeň, tak se skoro žádný meziplyn nekoná. Prostě to nestihne zareagovat, otáčky se jen tak líně proberou, ale už tam je ten nižší stupeň.
Má to souvislost s tím horkem ? Protože při ranních jízdách tohle vůbec nepozoruji.
Nech si to projít diagnostikou - reálné hodnoty. Zjistíš, jak se chová lambda sonda, nastavení TPS senzoru, údaje z čidel (teplota vzduchu, teplota motoru).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Dnes ještě kouknu na svíčky, jak vypadají po mé naftové anabázi, viz můj příspěvek "Hulí ......" A zkusím "zkalibrovat" plyn, jak jsem našel někde na netu.
No hele. Dám do placu info, které jsem vysosal na netu. Odpoj na 15 minut akumulátor. Pak ho zapoj a zapni klíček, nestartuj, ale otoč pomalu plyn do koncové polohy a zpět. Takhle to udělej 3x. Vypni klíček a má být hotovo.
Tak teď jsem přijel domů a dnes mi to poprvé na křižovatce úplně chcíplo. Jakmile jedu a jsem nad 2 otáček, tak se motor nechá krásně vytočit a jede to parádně. Nikde žádná výkonová díra, nikde žádné zakopávání. Ale v nízkých otáčkách na volnoběh to za tepla prostě kucká.
Svíčka po mojí anabázi s naftou vypadala takto :
Vyčistil jsem je a myslel jsme, že je to OK.
Udělám tedy to, na co stačím, zkontroluji opět svíce, případně koupím nové a vyměním je.
Tapir přiložený následující obrázek:
Jasně, to udělám, ale jen jsem chtěl říct, že po vyčištění to normálně startovalo, jezdilo, točilo až k 7,5 tisícům. Fakt bez díry. Teď začala vedra, nebo je to prostě shoda náhod a stalo se to prostě bez ohledu na počasí, to nedokáži posoudit, ale 3 dny to takhle zlobí.
Já jsem s tou mojí bawičkou tak moc spokojenej, že bych si jí chtěl nechat až do ....no do konce. To radši koupím něco dalšího, když bych měl pocit, že už jí moc proháním, ale jí si určitě nechám. Nebo chtěl bych... někdy život připraví různé situace...