Ahoj, máte už někdo zkušenost s letošním novým Interphone U-COM16? Díky Mesh 2.0 má být kompatibilní i se Senou aj. Původně jsem myslel, že s tím počkám aspoň jednu sezónu, ale nějaký Twin pack už nejspíš budu na prázdniny potřebovat.
Mám ho na helmě ... a i přes to, že nejde sundat a dát na jinou helmu, jako třeba Tour, tak bych to nevyměnil ani za nic. Mesh je úplná paráda! Než jsme napárovali Toury nebo Avanty ... děs. Tady jen zmáčknu jedno tlačítko a hurá mám spojení. To vše za předpokladu, že na Mesh pojedou samozřejmně všichni. Automatické připojování, všechno funguje úplně skvěle. Mesh víc žere baterii, ale celý den s klidem vydrží nabitá. No a kdy jí vybiješ, při zastávce na kafe jí z motorky zase pohodlně nabiju.
Za mě dobrý.
https://www.youtu...tla/videos
OFFROAD|GUIDE www.offroad-guide... https://www.faceb...403911829/
Bezva, díky za reakci. Předpokládal jsem teda, že to bude schopný se spárovat právě se staršími modely (Avant, Tour, něco od Seny aj.), který jsou nejvíc rozšířený mezi lidma, nicméně teď je pro mě prioritní vybrat něco, co bude fungovat bez problémů mezi dvěma helmama na jedný naší motorce. Už jsem koupi interkomu zvažoval několikrát, ale vždycky, když jsem si přečetl uživatelský recenze a různý testy, tak mě překvapilo, jak věc za tak hodně peněz může být tak nespolehlivá.
Jde mi hlavně o komunikaci se spolujezdkyní, telefonování na motorce nepředpokládám a ani poslech hudby mě neláká. I když, pokud ta možnost bude, na delší trasách, kdo ví..
Ano, je to tak jak píšeš. Za tolik peněz a kvalita dost diskutabilní. Používám interphone již více let a moc nadšený z něj nejsem. Ten “mesh” by měl být nový standard, na kterém se shodlo více výrobců. Pokud tomu správně rozumím. Ale já si teda počkám, až odladí první dětské nemoci.
Přesto, že jsem moc zkušeností nedohledal, šel jsem do toho a dneska cca 200 km s U-COM16 (twin pack). Ještě jsem neměl možnost zkusit komunikaci z motorky na motorku, zatím jen se spolujezdkyní na jedné motorce. Párování mezi helmami bez problémů, stejně tak mezi mojí jednotkou, mobilem a TFT na motorce. S mobilem a motorkou se to naváže automaticky ihned po spuštění, to trvá jen sekundy, stejně tak dlouho spárování s druhou helmou (stisk jednoho tlačítka na cca 3 sekundy a hotovo).
V pátek jsem dal cca 160 km sám a protože naviguju přes aplikaci BMW Connected, dávalo mi to i hlasové pokyny (v angličtině). Dneska jen ze začátku cesty, pak jsem to nějakým záhadným způsobem vypnul a jel jsem jen podle obrazových symbolů na TFT. Zkoušel jsem taky FM rádio, ale jezdím převážně po kopcích na Vysočině a tak mě to moc nenadchlo, v podstatě za každým horizontem jsem musel přeladit. Mikrofony to má dost citlivý (zkoušíme oba typy, já mám fixní v integrálce, manželka ve vyklápěčce mikrofon na ohebným rameni). Jeli jsme max. 130 km/h a slyšitelnost bez problémů.
Za mě teda zatím dobrý.
nikdo to nemá takto odzkoušené?
Psal jsem i na české zastoupení Interphonu, dokonce jsem si dopisoval s italským supportem.
Odpovědi: asi, možná, pravděpodobně ... ,ale není to ozdkoušené, bla bla
Trochu slabé na zařízení za 7tis kč.
To mi připomíná support na Aliexpresu, když si píšu s číňanem do chatu. Akorát že číňan to prodává za 2tis kč.
R1200GS 2010
stevebmw napsal:
nikdo to nemá takto odzkoušené?
Psal jsem i na české zastoupení Interphonu, dokonce jsem si dopisoval s italským supportem.
Odpovědi: asi, možná, pravděpodobně ... ,ale není to ozdkoušené, bla bla
Trochu slabé na zařízení za 7tis kč.
To mi připomíná support na Aliexpresu, když si píšu s číňanem do chatu. Akorát že číňan to prodává za 2tis kč.
Zřejmě budeš průkopník. Ale na podrobnou recenzi se těším
Ještě můžeš využít "testování zdarma" ve čtrnácti denní lhůtě na vrácení zboží zakoupeného přes internet. Je to sice trošku prasárna, ale jestli mají takovej slabej support, tak se nedá nic dělat.
V době když jsem to psal, tam byly 3ks. Evidentně za den jsou pryč a stále mají ještě 2ks single pack za 5790.- s dopravou zdarma, což je stále mín, než původne z Alzy s někým napůl.
Upravil xavier dne 13.11.2021 08:34
Aktualne 1250 GSA HP
Zdravím. Nevíte někdo, jestli, když ke svému U com 16 připojím Tour (napřímo přes klasické BT, jinak to ani nejde), jestli budeme moct oba dva komunikovat s dalšíma U 6 v meshi? Zjednodušeně: 4x U com 16 spojené meshem a k tomu připojit 1x Tour?
Pistolnik napsal:
Zdravím. Nevíte někdo, jestli, když ke svému U com 16 připojím Tour (napřímo přes klasické BT, jinak to ani nejde), jestli budeme moct oba dva komunikovat s dalšíma U 6 v meshi? Zjednodušeně: 4x U com 16 spojené meshem a k tomu připojit 1x Tour?
Nevím, že by to šlo. Protože na komunikaci mezi komikátory ma Ucom 16 má jen Mesh. Nemůžeš nic, krom telefonu v BT připojit. Takový hybrid co umí BT i Mesh je Ucom 8 = Konektivita: Mesh 2.0 a Bluetooth 5.2
Ucom160 s ostatními komunikuje jen na Mesh, ale co umí tak připojí Senu. Což se mi s jinými zatím nepovedlo. Pokud by se někomu povedlo spojit 16tku na BT s jiným zařízením, třeba Tour, dejte vědět.