Zdravím všetkých,
dnes v noci mi ukradli motocykl BMW R10 GS PD 1991 , na ulici Šmilovského 8, Praha Vinohrady.
VIN 6464193R100GS, registračná značka 9A1210
bílo červená (jiná kombinace barev jako obyčejně býva), s komplet originálnými kuframi, s dvomi nerezovými tlmičmi výfukov (dodatková varianta), s vysokým predným blatníkom, zvýšené ríditka, kryt baterky černý(nepúvodní), druhý chybí, snížené prečalunené sedlo.
Predpokladám, že zlodeji využili daždivé počasie a v noci v tichosti naložili do dádávky.
Ak má niekto zkušenosti, čo by som mal urobiť, ke'd mi bol motocykel ukradnutý, budem vďačný.
tomasdzadon přiložený následující obrázek:
Nepíšeš z kade ti ju ukradli, ak iba stála na ulici, mohol to byť ľubovoľný blb čo sa chcel len povoziť a motorka sa čoskoro nájde s prázdnou nádržou v pangejte (ako moja). Horšie to je ak to bolo ukradnuté “na zákazku”. V tom prípade si pospomínaj či nepoznáš niekoho z podsvetia alebo miestnych kšeftarov a pokúsiť sa “za úplatu” získať ju späť. Policajti klasicky toho moc nenájdu, ja keď som vlastným patranim zistil meno zlodeja, tak mi len oznámili, že je to problematický ****, že ale keď ho nájdem, tak môže mať kľudne polámané ruky aj nohy ale musí prežiť. Kamošovi takto z dvora chceli ukradnúť zrenovovaneho vzácneho veterána a keď ich nachytal keď už ho mali vytiahnuteho na odťahovke , tak mu ponúkli, že mu to vyplatia, že majú na to objednávku.
Proste konaj rýchlo kým ešte neni za hranicami, predpokladam, že na kšeft v CZ a ani na diely to nikto kradnúť nebude
Ešte ma napadlo, keďže dnes má kameru každý druhý a je na dosť verejných miestach, skús pobehať okolie a susedov a mestskú políciu (alebo správcu verejných kamier), tie kamery majú väčšinou pár dňovú slučku, tak ak niečo nájdeš, polícia by už mohla z toho stavať - oni to sami neurobia, ale keď už im dáš nejaký podnet, už to musia prešetriť. Popr sa pýtať , pýtať , pýtať ….
Veľa nervov a úspešný koniec
píšem že mi ju ukradli na ulici Šmiloveského, normálne stála pod oknom, bývam na 1. poschodí. Dnes v noci som nebol doma, tak to zrejme vyzerá akoby sledovali kedy doma nebudem, a isli na to, Ale to sú moje domienky.
Miestnych mafiánov a kšeftárov skutočne nepoznám...
Myslí si že si ju museli vyhliadnut a pojde na diely, inak si to neviem predstaviť. Kradnut GS PD z roku 1991 na " zakázku" mi príde dosť nepravdepodobné, motorka nebola s nejakou drahou úpravou alebo výbavou, proste povodný krásny stav.
Kamery pozriem samozrejme, ale ulica je vecčer temná, vyrastené stromy, takže z 2 poschodia už toho moc nevidíš čo sa deje.
Na kseftarov sa musíš dostať cez “pochybne vyzerajúce osoby” napr v krčme, za pivo pozná ďalšieho, ten za dvacku ďalšieho a ten….. a ak budeš mat šťastie, tak možno za stovku dojdes do stavu, že “za päťsto ju nájdeš tam a tam”, keď mal napr za to objednávku napr z UA z kadiaľ prejde do Ruska, kde bude vďačne jazdiť veľa rokov. Neviem či na diely by niekto bral tak starú motorku, je predpoklad dosť opotrebeneho stavu a nové diely sa dajú stále zohnať za normálne peniaze. Možno sa mýlim, ale pýtal si sa na možnosti ako ju dostať späť, tak z mojich skúseností….
A možno sa za pár dni nájde ako som písal ak sa chceli nejaký puberťaci len povoziť….každopádne nerátaj s tým, že sa tým bude polícia zaoberať, to neni Porsche za sto litrov, pre nich iba stará motorka pomaly bez hodnoty podľa ročníku , ale keď pozrieš terajšie ceny, tak idu za ceny starších dvanactok. Polícia nemá snahu prečo pozerať kamery, ale keď im donesieš dôkaz napr z kamery o ulicu nižšie (ak išla po vlastnej osi) , musia to prešetriť vyžiadanim si záznamov aj s ostatných kamier a môžu ju nájsť.
Upravil patol dne 18.07.2021 20:22
A “podsvetie” necháp ako rovno mafiána s kvérom za opaskom, stačí napr kolega dredáč v robote, ten vie od koho si má zohnať marišu, jeho díler vie zohnať viac a jeho dodávateľ aj modré z neba…. samozrejme je to o šťastí ale keď je snaha ….
Bohužiaľ to mali veľmi ľahké, na ulici sú maximálne stromy, tak som ju priviazanú nemal. Museli iba prekonat zamknuté riadítka a váhu motorky (asi ju dvihli a naložili)
S velkou pravděpodobností odjela v dodávce.Zajdi za měšťákama určitě mají spoustu kamer,trochu je namotivuj a slib jim něco když to najdou na kameře.
Nikdo to za tebe hledat nebude, co pro to uděláš to bude.
Upravil Kratkej dne 19.07.2021 09:05
Zní to neuvěřitelně ale motocykl dnes nalezen PČR.
včera byl zaparkován v houští pod železničním viaduktem, dnes jsem ji tam již nenašel, ale PČR ji již nalezla.
Je čas na pořádné zabezpečení.
Pozdravuji a přeji všem bezpečné parkovaní a ježdění.
tomasdzadon napsal:
Zní to neuvěřitelně ale motocykl dnes nalezen PČR.
včera byl zaparkován v houští pod železničním viaduktem, dnes jsem ji tam již nenašel, ale PČR ji již nalezla.
Je čas na pořádné zabezpečení.
Pozdravuji a přeji všem bezpečné parkovaní a ježdění.
Tak to se Policie vytáhla.
Teď ještě aby jsi na tom neměl moc velkou škodu.
Pořádně zabezpečit,ať už to nemusíš příště řešit.Ovšem pokud někdo bude chtít tvoji motorku,tak ji vezme i se zabezpečením.
.
Ty kraaaaso, tak to je paradni zprava
Dobra prace policie
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Tiež som bol prekvapený, že ju našli. Snáď sa dozviem ako ju našli. Motorku mi vrátia za 2-3 týždne, pripravujú usnesení, ku ktorému sa musí vyjadriť aj ten človek u ktorého ju našli...
Prídávam foto ako ju našiel jeden pán včera, ale nenahlásil to PČR, aj keď mu to príšlo podivné (do miesta sa šiel iba vyčúrať ako to robia mnohí).
Takže aj prípadnú škodu budem vedieť až potom.Napíšem ako to dopadlo, snáď bez väčšej ujmy...
A ano idem kupovať zámok...Díky Fojtíkovi za rady, nikdy jsem to neriešil...7 rokov motorka stála len tak
Upravil tomasdzadon dne 19.07.2021 23:35
Super správa. Predpokladam že bude prázdna nádrž , čiže sa niekto chcel povoziť. V mojom prípade bola aj baterka vymlatena, lebo ten blb nechal aj elektriku pustenu jak mu došiel benzín. Keď si pôjdeš pre motorku, zober rovno nabijacku pre ten prípad
Upravil patol dne 20.07.2021 07:49
Ešte taká malá skúsenosť, polícia bude na tebe chcieť, aby si na zlodeja podal trestne oznámenie… kamoš čo ich chytil keď mu nakladali toho veterána čo som hore popísal, ich vtedy umravnil bejzbolkou a odovzdal polícii, samozrejme podal trestne oznámenie. Bohužiaľ to bola organizovaná mafiánska skupina a začali mu robiť dosť zle až kým nestiahol žalobu … tak popr zváž o koho ide, policajti tých organizovaných poznajú a za cenu novej spínačky (ktorú ti kvôli amortizacii aj tak nezaplatia) sa asi neoplatí kupovať nové gumy za prepichnute a nanovo zasklievat byt a……
Teda to jsou rady. Nebo jim to raději nech tu motorku. Takhle nikoho nikdy nepozavirají, když k tomu budou všichni přistupovat jak ty radíš. A nebo Ti ji zachvilku ukradnou znovu
Racek napsal:
Teda to jsou rady. Nebo jim to raději nech tu motorku. Takhle nikoho nikdy nepozavirají, když k tomu budou všichni přistupovat jak ty radíš. A nebo Ti ji zachvilku ukradnou znovu
Souhlas. Navíc si myslím, že policie musí vyšetřovat a žalobce obvinit i bez trestního oznámení, pokud mají informaci o podezření ze spáchání trestného činu (což mají). Maximálně bude možnost se připojit či nepřipojit k řízení z pohledu nárokování náhrady škody.