Ahoj kluci, potřeboval bych otestovat u někoho z Prahy funkci plynu u 1150GS, jde mi o to, že je potřeba velká síla pro otočení heftem a dost mě z toho bolí ruka.
Lanka všechno mám nové, tak řeším jestli neudělat jiný pružiny do klapek vstřikovačů.
Díky Jirka
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
No mě prostě přijde, že jde děsně ztuha a přemýšlím jestli je to standard nebo ne.
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
nForger napsal:
Normální to určitě není. Jak píše Bohumil, tak musí jít otočit dvěma prsty.
Lanka sis měnil sám?
Ahojte,nechci zakládat nové téma. Jen bych se zeptal. Je to tedy na 1100gs. Po výměně nového plynového lanka, mě jde rukojeť taky dost ztěžka oproti starému lanku. Mám rok 1995, takže ještě 2 lanka bez rozdělovače. Kde jsem mohl udělat chybu při výměně? Nikde nic nedrhne,plyn se vrací pěkně. Ale oproti starému lanku jde prostě dost těžko. Díky
Klapky chodí normálně?
Když se tahá jen za lanko u plynové rukojeti jde to taky ztuha?
Plynová rukojeť bez lanka jde lehce?
Mají obě lanka u klapek malou vůli a nejsou přešponovaná?
Upravil DAGR dne 09.02.2025 11:24
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Klapky jsou po repasi osicek. Když odpojiim klapky,jde plyn lehce. I když je zapojená pouze levá klapka,tak jde taky lehce plyn. Jakmile připojím pravou klapku, tak chod plynu jde těžce. Ale pravá klapka sama o sobě chodí pěkně. Lanko mezi klapkama jsem taky zkoušel a jde normálně.
Nejspíš bude něco s pravou klapkou. Zkusil bych sundat stříbrné víčko na klapce, sundat segrovku, ať má hřídel trochu vůli. Někdy je to dost na těsno a buď nechodí už na stole nebo po složení. Možná by pak pomohlo jinak vycentrovat klapku na ose klapky.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad a zápisu do elektronické servisní knihy
Jako zatím jsem vše zkontroloval a nepřišel na nic. Jen se mi trochu otíralo lanko o štelovací šroub, tak jsem musel trochu vyhnout držák co drží štelovací šroub a štelovací šroub sytiče. zdá se mi to trochu lepší ten plyn. asi už nebudu zbytečně špekulovat. třeba se to rozchodí.
len taky dotaz. namazal si lanko predtym, ako si ho tam dal? Na volno pojde vzdy lahko, ked sa oprie o stranu bowdenu pri zatazeni, zacne driet a ide tazko. Niekedy postaci trochu oleja.
Srdce vravelo boxercup, rozum neblazni.
R1100s je doma.
Dasto napsal:
len taky dotaz. namazal si lanko predtym, ako si ho tam dal? Na volno pojde vzdy lahko, ked sa oprie o stranu bowdenu pri zatazeni, zacne driet a ide tazko. Niekedy postaci trochu oleja.
nééééééé
rozhodně NEmazat....!!!! mazat bovdeny na BMW může fakt jen ko.kot.. je to přesně jak říká servisák.. Naopak se ti na olej nachytá prach a přestane chodit volně.. BMW není jawa 50 ..