Jedinou radost z toho mam, ze ten vyzranej levicovej ubozak Dolinek je mimo snemovnu.
Ad. zabavovani znacek.. to je uplne vyborne, treba muzou zabavit SPZ nejake samozivitelce, co nemela na zaplaceni pokuty za parkovani, kdyz vyzvedavala dite z krouzku.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
hicks napsal:
Jedinou radost z toho mam, ze ten vyzranej levicovej ubozak Dolinek je mimo snemovnu.
Ad. zabavovani znacek.. to je uplne vyborne, treba muzou zabavit SPZ nejake samozivitelce, co nemela na zaplaceni pokuty za parkovani, kdyz vyzvedavala dite z krouzku.
To je scénář, kterej se odehraje tak 1x za 10 let...
mě spíš se.re ta ufňukaná cyklistická verbeš, co si opět vybrečela speciální zacházení, ale že by platili povinné ručení, aby se měly z čeho hradit škody, který ty silniční vši způsobí, to nikdo neřeší.
Jsou účastníci provozu, ale na kola technickou nemají a povinný neplatí... tak co to je?
A když už si vykňučeli 1,5 metru, tak ok. Vyhnu se vždy 1,5 m od toho, co jede slušně v pravo u kraje... jestli jedna z těch arogantních sviní pojede vedle něho v levo, tak jde do škarpy, ať je to fér.
Upravil Mr GS dne 01.01.2022 20:04
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
hicks napsal:
mě spíš se.re ta ufňukaná cyklistická verbeš, co si opět vybrečela speciální zacházení, ale že by platili povinné ručení, aby se měly z čeho hradit škody, který ty silniční vši způsobí, to nikdo neřeší.
Jsou účastníci provozu, ale na kola technickou nemají a povinný neplatí... tak co to je?
A když už si vykňučeli 1,5 metru, tak ok. Vyhnu se vždy 1,5 m od toho, co jede slušně v pravo u kraje... jestli jedna z těch arogantních sviní pojede vedle něho v levo, tak jde do škarpy, ať je to fér.
Tohle jsou dost arogantní kecy. V tomhle případě zákon jen reaguje ma to, co se děje na silnici. Vidím to každý den, jak nějaký chytrák v autě míjí cyklistu na centimetry protože v protismětu jede auto a on přece nebude zpomalovat natož podřaovat aby počkal až bude moci cyklistu bezpečně předjet.
Ještě jedna změna je dost nepříjemná/ zneužitelná. Ukrytá je v §9, odst. 8 zákona 361/2000 Sb. (účinná od 1.1.2022) "Přepravovaná osoba, která se může aktivně podílet na jízdě vozidla (zejména šlapáním, bržděním, negativním ovlivňováním rovnováhy vozidla a obdobným způsobem), nesmí během jízdy a bezprostředně před jejím zahájením požít alkoholický nápoj nebo užít jinou návykovou látku nebo zahájit jízdu v takové době po požití alkoholického nápoje nebo užití jiné návykové látky, kdy by mohla být ještě pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky ... Přepravovaná osoba podle předchozí věty je povinna podrobit se na výzvu policisty, vojenského policisty, zaměstnavatele, ošetřujícího lékaře nebo strážníka obecní policie vyšetření podle zvláštního právního předpisu7) ke zjištění, zda není ovlivněna alkoholem nebo jinou návykovou látkou."
Ustanovaní je zaměřené na pivní kola, ale aktivní policista může ověřit alkohol i u spolujezdce na motorce s odůvodněním, že spolujezdec může ovlivnit rovnováhu vozidla. Asi se to nestane, ale je potřeba nenechat se tím zaskočit.
okrem motorky som na stare kolena zacal opat bicyklovat a pravda je ta ze arogantni ****i su ako v autach / na motorkach tak aj na bicykloch.
Problem je ze ked ho nahodou dobre trafis tak ty budes mat skrabanec na karoserii a on moze krivat do konca zivota v lepsom pripade, v tom horsom uz vlastne hned dokríval.
Jediná cesta je v ohladuplnosti oboch strán.
p.s. Mr GS.. zaujimava myslienka STK a najma PZP... pri tej STK som sa usmial ale pri PZP to dava zmysel
live fast, die young be wild, have fun
hicks napsal:
Tohle jsou dost arogantní kecy. V tomhle případě zákon jen reaguje ma to, co se děje na silnici. Vidím to každý den, jak nějaký chytrák v autě míjí cyklistu na centimetry protože v protismětu jede auto a on přece nebude zpomalovat natož podřaovat aby počkal až bude moci cyklistu bezpečně předjet.
No a co? Mě se to stává i na motorce a knucim někde, aby mě každej objížděl v uctivé vzdálenosti? Myslíš, že tohle něco vyřeší? Akorát to zkomplikuje situaci a víc vyhrotí vztahy na silnicích. Máte přemýšlet a chvat se jak lidi a ne všechno řešit zakázama a narizenima. Nemluvě o tom, že ty silnice tady nejsou pro cyklisty, ikdyz to tak začíná vypadat.
Mr GS: cau povinne ruceni na kole je a funguje dost dobre (je to obycejna Obcanska odpovednost ), jen bohuzel neni povine coz by melo byt a to s tebou souhlasim, stejne jak ted nove 01/2022 v Italii povine pojisteni odpovednosti, kdyz jedes lyzovat = lyzujes bez dokladu o pojisteni 1000EUR pokuta. Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Mr GS: cau povinne ruceni na kole je a funguje dost dobre (je to obycejna Obcanska odpovednost ), jen bohuzel neni povine coz by melo byt a to s tebou souhlasim, stejne jak ted nove 01/2022 v Italii povine pojisteni odpovednosti, kdyz jedes lyzovat = lyzujes bez dokladu o pojisteni 1000EUR pokuta.
tvl jdi s tim nekam... povinne povinne pojisteni odpovednosti na kole je jen dalsi vejvar pro pojistovny.
Proc chces zase davat nekomu vydelat? uz ted se plati povinne z aut, co nejezdi.
Posilhavaji po travnich trakturcich (jo, nekecam).
Upravil hicks dne 03.01.2022 12:29
17 cm
Za mě. Pokud mají mít šlapky speciální zacházení, tak souhlas s Mr GS. Ať si platí pojistku.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Bože, proč taková nenávist a arogance k ostatním?
By se vám líbilo zpoplatnit každé kolo, i to které máte ve sklepě a 20 let jste na ně nevylezli?
Ale asi by to dalo vyřešit. Šlo by odevzdat ventilky do depozitu. A každý rok přinést čestné prohlášení, že jste si nikde na černém trhu nesehnali jiné.
A co platit povinné ručení na každé dítě? To může skočit do silnice kdykoliv. A na každý kopačák taky a ...
Ja osobně bych se na ničem co nejede aspoň 80km/h a to aji do kopce v dnešním provozu a stavu silnic po silnici vůbec nemotal.
A když už ma někdo tu odvahu tak ať si jede po krajnici,kouka furt za sebe a zbira hřebíky...
Kupredu spatki ni krok...
to agenthonza:
čti, co se píše a nevybírej si jen z toho, co chceš číst.
Já píšu, že když je někdo takovej silniční mazák a jezdec, že mění kvůli sobě nařízení a zákazy pro všechny ostatní, tak by se měly srovnat práva i povinnosti.
Seš na silnici? Tak budeš mít z čeho platit škody, který případně můžeš udělat... Hotovo...
Drtivá většina cyklistů, jak sedne za řidítka, tak vypne půlku mozku a zapomenou veškerý dopravní předpisy. Na kole si jezdí jak za starejch dobrejch časů, kde a jak je napadne, ale od ostatních vyžadují zvláštní pozornost a tvářej se, jak kdyby byli ohroženej druh.
Když si myslí, že mají zvláštní právo měnit zákony na silnici, která jak píšu výše, nebyla primárně nikdy postavená pro cyklisty, tak by v první řadě měli projevovat ochotu se sami přizpůsobit a dodržovat již platný zákony... a ne, že si id.iot z pravý krajnice bez varování odbočí doleva, nebo jinej dem.ent, co jede vedle svýho soudem.enta, protože při tý vystajlovaný sportovní jízdě si musí spolu povídat a vůbec neřeší, že jsou v nepřehledný zatáčce a projíždející řidič vozidla nemá šanci zareagovat na prakticky stojící dva dem.enty vedle sebe na silnici v jeho pruhu a pak si u piva ve stánku na cyklostezce stěžují, že je někdo v autě těsně objel. Každej, ať si začne sám od sebe a ať si svoje spolupozéry vychová a až potom, co budou všichni jezdit bezpečně a tak, jak se má, tak teprve si můžou stěžovat, že i přes to, je někdo jinej třeba ohrožuje... ale dokud si za to, z převážný většiny, můžou sami, tak by měli držet hubu... a to platí pro všechny, motorkáře nevyjímaje... ale na silnici, jsou cyklisti ti poslední, co mají právo si vymrčovat pravidla... ale dneska je to taková móda.. ten co nejvíc kňučí, tak je automaticky největší chudinka a všichni bychom se měli pos.rat, jen aby už přestal brečet.
Já říkám, nasr.at! Nikdy jsem to žádnýmu slušně jedoucímu cyklistovi neudělal a dál to dělat nebudu, ale deb.ílek, co jede vedle něho, mě už nezajímá. 1,5m od cyklisty jedoucího v pravo u kraje... prostě budu dbát úředního nařízení jako Švejk.
Upravil Mr GS dne 03.01.2022 15:05
Mr GS napsal:
Já píšu, že když je někdo takovej silniční mazák a jezdec, že mění kvůli sobě nařízení a zákazy pro všechny ostatní, tak by se měly srovnat práva i povinnosti.
reaguji jen na tohle, protoze zbytek jsem necetl.
Nechapu, proc podsouvas nejakejm kolarum, ze tlaci na zmenu legislativy.
Prijde ti, ze ta tlusta m.dka z CSSD Dolinek jezdi na bike? Neverim tomu.
Tohle je prace progresivnich zm.du... a podle mne to je PRIMARNE NAMIRENE PROTI AUTUM.. zvlast ve mestech.
Nestezuj si u mne, ale u Bluesberryho nebo TOLIho, ktery tomuhle marastu fandej.
Mmch mam 4 motocykly, ale jezdim jen na kole. Jsem pumpickar, nebo motorkar?
Upravil hicks dne 03.01.2022 17:46
17 cm
...Tys byl vždycky **** a očividně se na tom nic nezměnilo...
Názory bys měl podložit argumentem, jinak seš za **** sám
Je snad nepravda na něčem, co jsem napsal výše?
Vím, že seš zarytej pumpičkář, ale taky bys měl mít oči otevřený a vidět, co se děje kolem tebe, bez ohledu na názory.
Taky znám inteligentní lidi, co jezdí na kole... ale chovají se jako lidi, jezdí dle předpisů a i přes jejich zaujatost jasně vidí, že striktní nařízení 1,5m je akorát buzerace. Je snad zásadní rozdíl, když někoho předjíždíš 20km/h a 120km/h... takže zákazem a nařízením, se nikdy nic nevyřeší... je to o výchově a inteligenci...
Řidičáky se posledních 30 let rozdávají na potkání, protože se z toho stal jenom byznys a teď za chování pár tisíc asociálů budou pykat všichni. Tak jak to dopadlo s kouřením na veř. prostr., ježděním po šotolinách, rozděláváním ohně v přírodě... atd atd...
Zákazy a nařízení vždycky řeší následky a ne příčiny problému... ale to je taková západoevropská zásada, neřešit problémy od příčiny, ale od konce... na to tady totiž chybí selskej rozum.
schrek napsal:
Mr GS: cau povinne ruceni na kole je a funguje dost dobre (je to obycejna Obcanska odpovednost ), jen bohuzel neni povine coz by melo byt a to s tebou souhlasim, stejne jak ted nove 01/2022 v Italii povine pojisteni odpovednosti, kdyz jedes lyzovat = lyzujes bez dokladu o pojisteni 1000EUR pokuta.
tvl jdi s tim nekam... povinne povinne pojisteni odpovednosti na kole je jen dalsi vejvar pro pojistovny.
Proc chces zase davat nekomu vydelat? uz ted se plati povinne z aut, co nejezdi.
Posilhavaji po travnich trakturcich (jo, nekecam).
Jakej vejvar podle me dobra polovina populace to pojisteni ma, zvlaste ti co jsou v najmu a nebo maji male deti, je to na celou rodinu a vetsinou soucasti domacnosti a funguje to dost dobre a za 390,- rocne je to super
Jinak pokud se nepletu , tak uz i malotraktory a travni trakturky pokud jedou na komunikaci uz musi mit POV.
Upravil schrek dne 03.01.2022 19:15
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Ja už veľmi dlho riešim otazku významu cestnej cyklistiky v premávke. Môžete mi prosím niekto znalý vysvetliť jej reálny význam (teda okrem adrenalínu z prežitia výjazdu) ? Pri gravelovych disciplínach ide o zdokonaľovanie techniky jazdy, ale pri jazde po rovnej ceste kde ťa každý kamión ide sfuknut do jarku a každá druha blondína na SUV ťa vyfacka pravým speťákom lebo si za jazdy píše s kaaamoškou…. Ja jazdím na biku od malička (isté obdobie aj závodne), ale raz keď ma napadla myšlienka vyskúšať cesťak, tak som ho po 40 km hodil do busu a odviezol sa domov. Ja osobne by som napríklad na diaľnicu na 50 ccm skútri nevliezol (ani sa to nemôže, keďže je na nej minimálka 80km/h), tak prečo sú ochotný sa motať po ceste prvej triedy bez krajnice?
Podľa mna sa situácia na cestách v posledných rokoch zmenila na toľko, že namiesto nezmyselného nereálneho odstupu (už vidim ako flekuje kamión za zákrutou kde sa mu objaví v pruhu cyklista) by ich mali “presunúť” na cesty, kde kamióny nejazdia ( napr 3.triedy plus mesto s vyhradenými pruhmi), popr iba na cesty s odstavnym pruhom, ktorý by v rámci svojej bezpečnosti aj využívali. Horáky sa bežne nosia na nosiči auta na miesto zábavy, tak prečo nie cesťák? V mojom okoli sú dva biele “bicykle duchov” na pamiatku po cyklistoch (ktorých som poznal), jedného sprešoval kamión (mŕtvy uhol späťáku) a druhý skončil pod kolesami preadrelinovaneho mlaďasa na tatkovom AMG, ktorý potreboval za zákrutou ukázať čajkam kone