Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

Nehoda v zahranici- tak ja uz taky !!!
milanosor
Přidané 01.06.2009 09:18

Registrace: 30.12.08
Ahoj kluci.Tak z presunu z UK do CR po vlastni se mi stala spise nocni mura.Jel jsem nejopatrneji jak jen to slo a co se nestane.Debilek 22let do do me v Belgii napral zezadu na dalnici. A to jsem zrovna jel domu, abych SV prodal a mohl se pustit do prihlasovni Hrosika. Ani nevim jak se to vse stalo, ale ja jsem nastesti ok.Az se z toho trosku vyspim, tak hodim nejake fotky.

Nicmene se chci zeptat. Nemate nekdo zkusenost jak se takove veci se zahranicim tahnou? Moje vina to jednoznacne nebyla.Euro formular ohledne nehody mam,fotky mam a vsechny ucty co jsem doposavad musel zaplatit taky. Budu se snazit dneska zajit na pojistovnu tohle vsechno odevzdat. Jen nevim co bude s moto. Je to moje starost? Je totiz v Belgii na zachytnem depu a nic vic o ni uz nevim. Ach jo, tak jsem si rikal, ze by to zrovna potkalo me? A bum.Pocitam ze me strcil tak v 40ti km rychlosti a lital jsem tam po pruhu jak urtzena hadice a jen o 10cm jsem minul kufr auta co stal predemnou. Nechci ani domyslet pripadne nasledkyreal sad

Za kazdou radu ceho se vyvarovat pri reseni pojistne udalosti, nebo ceho se naopak drzet budu moc vdecky. Diky moc

SPEEDY
Přidané 01.06.2009 09:22

Registrace: 30.05.07
Je mi to líto! Hlavně, že jsi celej! Pevné nervy při vyřizování formalit!
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje...
www.X-treme.cz

www.x-treme.cz
hicks
Přidané 01.06.2009 09:24

Registrace: 09.07.08
Cau... uff.. drsne... hlavne, ze ti nic neni!
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

milanosor
Přidané 01.06.2009 09:28

img195.imageshack.us/img195/6711/img3456w.jpg

Celej zadek podsedadlovky a vse co s ni bylo spojeno je v haji.Stale nevim jaktoze jsem ani nesesdlhelpless

hicks
Přidané 01.06.2009 09:52

milanosor napsal:
img195.imageshack.us/img195/6711/img3456w.jpg

Celej zadek podsedadlovky a vse co s ni bylo spojeno je v haji.Stale nevim jaktoze jsem ani nesesdlhelpless

noha fakt ok?

koukam, ze jsi jel nalehko Grin
17 cm

milanosor
Přidané 01.06.2009 15:13

Tak jsem pekne rozcaovan.Vubec nevim co s tou motorkou bude.Byl jsem na moji Allianz pojistovne a tam mi s timto nepomuzou, nybrz je to v zahranici a navic se tato udalost musi resit z pojistky vinika, tudiz Belgicka strana.Takez to vypada, ze jestli neco uvidim, tak az za dlouho a jestli vubec.Toto je material.Na co to mam pravo???

falcons
Přidané 01.06.2009 16:52

Registrace: 03.07.08
zkusil bych zavolat na kancelář pojistitelů! myslim že by ti mohli poradit. Staraji se o případy, kdy viník nehody nezaplatil, nebo to vypadá, že to potrvá než zaplatí. V podstatě to funguje tak, že ti proplatí škodu a náklady s ní spojené a pak to vymáhají od viníka. Nevim jestli to takhle funguje u případů v zahraničí, ale za pokus to stojí.

http://www.ckp.cz/index.php

za zavolání nic nedáš a třeba ti poradí
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.

milanosor
Přidané 01.06.2009 17:47

Diky moc, uz jsem jim poslal elektronickou ohlasku cele udalosti, tak doufam, ze se neco bude dit.

bmwdriver
Přidané 01.06.2009 18:28

Registrace: 19.07.07
milanosor napsal:
Tak jsem pekne rozcaovan.Vubec nevim co s tou motorkou bude.Byl jsem na moji Allianz pojistovne a tam mi s timto nepomuzou, nybrz je to v zahranici a navic se tato udalost musi resit z pojistky vinika, tudiz Belgicka strana.Takez to vypada, ze jestli neco uvidim, tak az za dlouho a jestli vubec.Toto je material.Na co to mam pravo???

Ahoj, cítím s Tebou. Hlavně, že jsi celý. Zdraví je jen jedno.
O motorku se postarej sám, na nic nečekej, parkovné běží. Pokud máš asistenci, uplatni ji na převoz vraku do ČR. Pokud havarijní poj. taky využij.
ČKP ti může najím zástupce poj. zde v ČR. Máš 4 možnosti nároku za způsobenou škodu. 1. po pojišťovně viníka v daném státě, 2. ze svého havarijního pojišťění - je to nejrychlejší způsob jak vidět peníze. 3. zástupce poj. viníka zde v ČR, 4. pokud viník nenalezen tak přes ČKP. Pokud budeš chtít více info, pokecáme po telefonu, mám bohaté zkušenosti.

falcons napsal:
zkusil bych zavolat na kancelář pojistitelů! myslim že by ti mohli poradit. Staraji se o případy, kdy viník nehody nezaplatil, nebo to vypadá, že to potrvá než zaplatí. V podstatě to funguje tak, že ti proplatí škodu a náklady s ní spojené a pak to vymáhají od viníka. Nevim jestli to takhle funguje u případů v zahraničí, ale za pokus to stojí.

http://www.ckp.cz/index.php

za zavolání nic nedáš a třeba ti poradí

Nefunguje to tak. Ze zahraničí jsou samé vyjimky. Platí zákony dané země a ČKP nevyjímaje. Já tu Korsiku řeším už 10 měsíců a stále nic nic nic nic. Právník, pojišťovna, ČKP ... nic nic nic

Tohle je reakce ČKP v mém případě:
Ze zkušenosti s obdobnými případy na území Francie Vás však musím upozornit, že pokud nebude došetřen pojistitel škodícího vozidla, bude Váš nárok posuzován Garančním fondem Francie (jako škoda způsobená nepojištěným vozidlem). V takovém případě poškozený, který má uzavřené havarijní pojištění, můžeme požadovat pouze úhradu odečtené spoluúčasti – tedy tu část věcné škody, která mu nebyla kompenzována havarijním pojistitelem. Dle platných francouzských právních předpisů má garanční fond striktně subsidiární povahu. Taktéž je možné, že pojistitel škodícího vozidla bude nakonec došetřen. V takovém případě bychom věc posléze předali jeho škodnímu zástupci pro území ČR.

Pokud můžu poradit, nikdy se nenechte nabourat v zahraničí. To je jediná dobrá rada. Bohužel. Shock

jacob
Přidané 01.06.2009 20:17

Registrace: 26.07.08
Tak tohle mě celkem děsí, myslel jsem si, že v rámci EU funguje jednotný systém pro řešení škodních událostí, nebo minimálně spolupráce. Nebylo by třeba řešením DAS?
motto: jak vidim pole, jdu se tam rozplacnout
KTM 640SM, KTM 350 EXC-F, HD Night ROD Special

falcons
Přidané 01.06.2009 20:28

Advik napsal:
Nefunguje to tak. Ze zahraničí jsou samé vyjimky. Platí zákony dané země a ČKP nevyjímaje. Já tu Korsiku řeším už 10 měsíců a stále nic nic nic nic. Právník, pojišťovna, ČKP ... nic nic nic

Tohle je reakce ČKP v mém případě:
Ze zkušenosti s obdobnými případy na území Francie Vás však musím upozornit, že pokud nebude došetřen pojistitel škodícího vozidla, bude Váš nárok posuzován Garančním fondem Francie (jako škoda způsobená nepojištěným vozidlem). V takovém případě poškozený, který má uzavřené havarijní pojištění, můžeme požadovat pouze úhradu odečtené spoluúčasti – tedy tu část věcné škody, která mu nebyla kompenzována havarijním pojistitelem. Dle platných francouzských právních předpisů má garanční fond striktně subsidiární povahu. Taktéž je možné, že pojistitel škodícího vozidla bude nakonec došetřen. V takovém případě bychom věc posléze předali jeho škodnímu zástupci pro území ČR.

Pokud můžu poradit, nikdy se nenechte nabourat v zahraničí. To je jediná dobrá rada. Bohužel. Shock

hmm, tak to jsem myslel že pomůžou víc, je to pro mě trochu děsivý. 90% mých cest na motorce je v zahraničí, pracuju většinou někde po evropě. Spoléhal jsem vždy, že mám havarijní pojištění a že by ě z toho měli vždycky vytáhnout, tahkle to vypadá, že je snad lepší vzít vinu na sebe, aby se to hradilo z mého havarijního. zaplatim sice spoluúčast a dostanu pokutu, ale nemam žádný starosti a motorku mi dovezou do domu
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.

bmwdriver
Přidané 01.06.2009 21:47

Bohužel je to tak, je to sice smutné, ale když tu nehodu nezaviníš, tak ti to stejně nejlépe vyjde ji vyřídit z havarijního pojištění. To je záruka rychlého obdržení peněz. Spoluúčast můžeš vymáhat po viníkovi.
A pokud můžu poradit, jakmile Vám někdo při nehodě poškodí zdraví, podejte trestní oznámení na viníky nehody, takto se tím musí zabývat policie a zpravidla to musí jít k soudu. Ve Francii je zvykem, že pokud nepodáš trestní oznámení, tak na viníka se hledí, jako kdyby nic nespáchal, neponese žádnou zodpovědnost. Policie ve Francii nemá žádnou pravomoc, nerozhoduje o viníkovi nehody jako třeba u nás, o něm musí rozhodnout až soud. K nehodě v zahraničí vždy volejte policii, vyvarujete se zbytečných komplikací.

milanosor
Přidané 01.06.2009 22:08

U me je vinik jasny.Sepsali jsem Evropsky formular ( Policie to za nas vyplnila), on mel navic auto na leasing, tak jsem ti rikal, ze by snad zadne komplikace byt nemuseli,ale zatim to opravdu vypada tak, ze se nikdo moc nezajima co se bude dit a ja se mam starat sam.Je to smutny.Havarijku nemam,takze kazdej na to kali.

Advik: Co by si doporucil?Mam si stahnou moorku sam do CR? Netusim co se bude dit. On me naboural v patek k veceru.Sobotu a nedeli se dit nic nemohlo.Pondeli svatek,takze mi jen volala sluzba,co bude brat motorku ze zachydneho depa do Servisu.Ale co servis???? Tam to budou davat do puvodniho stavu, nebo jen vycisli skodu? Nikdo mi neni schopen rict!!!Angry

bmwdriver
Přidané 01.06.2009 22:34

milanosor: Hlavně musíš všechno vyřídit ty, za Tebe nikdo nic neudělá. Je to smutné, ale je to tak. Všechno musíš zaplatit ty a pak vymáhat po pojišťovně.

Hlavně někdo od pojišťovny by měl udělat likvidaci škody. Sepsat a povolit opravy nebo udělat odhad škody. Bohužel to všechno dlouho trvá, a do té doby nemůže nikdo začít opravovat.

Taky jsem se spoléhal, totálka jasná, ale nikdo nic, nakonec jsem musel platit parkovné 20e denně a to motorka ležela 8 měsíců venku na hromadě hlíny a pršelo na ní.
Upravil bmwdriver dne 01.06.2009 22:39

vorel
Přidané 01.06.2009 22:43

Registrace: 03.05.07
bohužel to není pro tebe, ale spíš pro ostatní. mám havarijní sezonní u koo a všechno po bouračce v itálii běželo jako po drátkách. během 14 hod od nahlášení mě vyzvedávali dodávkou, odvezli do servisu v čr, mě domu. platil jsem jen spoluúčast a cestu ze servisu domů.
říkám si hurikán

falcons
Přidané 01.06.2009 22:52

vorel napsal:
bohužel to není pro tebe, ale spíš pro ostatní. mám havarijní sezonní u koo a všechno po bouračce v itálii běželo jako po drátkách. během 14 hod od nahlášení mě vyzvedávali dodávkou, odvezli do servisu v čr, mě domu. platil jsem jen spoluúčast a cestu ze servisu domů.

přesně takhle si to představuju a proto si pravidelně platim havarijní pojistku

hicks
Přidané 01.06.2009 22:55

milanosor napsal:
U me je vinik jasny.Sepsali jsem Evropsky formular ( Policie to za nas vyplnila), on mel navic auto na leasing, tak jsem ti rikal, ze by snad zadne komplikace byt nemuseli,ale zatim to opravdu vypada tak, ze se nikdo moc nezajima co se bude dit a ja se mam starat sam.Je to smutny.Havarijku nemam,takze kazdej na to kali.

Advik: Co by si doporucil?Mam si stahnou moorku sam do CR? Netusim co se bude dit. On me naboural v patek k veceru.Sobotu a nedeli se dit nic nemohlo.Pondeli svatek,takze mi jen volala sluzba,co bude brat motorku ze zachydneho depa do Servisu.Ale co servis???? Tam to budou davat do puvodniho stavu, nebo jen vycisli skodu? Nikdo mi neni schopen rict!!!Angry

vy jste ani jeden nebyl pojisten??!
17 cm

milanosor
Přidané 02.06.2009 12:40

Ale pojistene jsem byl, ale jen povinne ruceni. On mel leasing, takze mysli, ze havarijku musel mit

bmwdriver
Přidané 02.06.2009 16:33

Jo jasně havarijně pojištěný jsem, ale koho by napadlo, že jsou s tím takové průtahy. Viník je jasný, jeho pojišťovna by měla platit, ale ...
Jak jsem uvedl, nejlepší je všechno uplatnit přes havarijní pojištění i když nehodu nezaviníte (rychlejší jednání). Při hlášení škody přes havarijní poj. po Vás chtějí doznání o zavinění nehody, že jinak si to máte nárokovat po viníkovi no a tak to nárokuji ... jestli bude někdy příště, já doufám že ne, už to budu všechno řešit přes havarijní pojistku, no ale stejně věci poškozené, helma, oblečení atd., doplňky na motorce atd. ujmu na zdraví Vám stejně nezaplatí, to se musí zase nárokovat po pojišťovně viníka, takže se stejně toho nevyhnete, jen máte alespoň doma peníze za motorku rychleji.

hicks
Přidané 02.06.2009 16:53

Advik napsal:
Jo jasně havarijně pojištěný jsem, ale koho by napadlo, že jsou s tím takové průtahy. Viník je jasný, jeho pojišťovna by měla platit, ale ...
Jak jsem uvedl, nejlepší je všechno uplatnit přes havarijní pojištění i když nehodu nezaviníte (rychlejší jednání). Při hlášení škody přes havarijní poj. po Vás chtějí doznání o zavinění nehody, že jinak si to máte nárokovat po viníkovi no a tak to nárokuji ... jestli bude někdy příště, já doufám že ne, už to budu všechno řešit přes havarijní pojistku, no ale stejně věci poškozené, helma, oblečení atd., doplňky na motorce atd. ujmu na zdraví Vám stejně nezaplatí, to se musí zase nárokovat po pojišťovně viníka, takže se stejně toho nevyhnete, jen máte alespoň doma peníze za motorku rychleji.

hmmmhmm... pakarna :/
17 cm

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 97
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.30 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI