Přišel čas na baterku. 60tis najeto, stáří 3 roky a už se jí nedá věřit. Podle rozměrů by to měla být YTX 14-BS a musí být 14Ah. Ale 14-BS se prodává 12Ah. 16-BS má sice 14Ah, ale zase je moc vysoká. Už jste tento problém někdo řešil?
Upravil Jarda-vopic dne 02.06.2009 09:37
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
Jarda BMW GSA napsal:
Přišel čas na baterku. 60tis najeto, stáří 3 roky a už se jí nedá věřit. Podle rozměrů by to měla být YTX 14-BS a musí být 14Ah. Ale 14-BS se prodává 12Ah. 16-BS má sice 14Ah, ale zase je moc vysoká. Už jste tento problém někdo řešil?
zdar,
jak pises chtelo by to 14ah, viz i tovarni prirucka. osobne jsem kvuli cene koupil pred rokem levnejsi 12ah, nemam zadne pridavne spotrebice a nemam problem... ( osobne znam a videl jsem japonske stroje, ktere maji klidne 6 let starou baterku a slape jak svycary
nicmene kolem tehle motorky jsou cele - pravdive baje o elektrice (
zrejme dobry voddil, sts chvojkovice - brod )
je dulezite vedet o kriticke chybe ve starsich rid. jednotkach - kdyz zapnes zapalovani a vypnes ho jeste driv, nez dojedou do konce vsechny testy a uz nechas par dni motorku odstavenou, pocitej s uplne vybitou baterkou
tot situace, kdyz se vratis domu a jeste se chces rychle podivat kolik jsi najel km me to uz 1 baterku stalo
rafo přiložený následující obrázek:
Ani nejde o cenu, jako o to, že prostě 14Ah baterka v rozměrech co je ta stará prostě neexistuje. Nebo jí neumím nikde najít. A nejsem sááám!!! Že by to byl podfuk???
Jarda BMW GSA napsal:
Ani nejde o cenu, jako o to, že prostě 14Ah baterka v rozměrech co je ta stará prostě neexistuje. Nebo jí neumím nikde najít. A nejsem sááám!!! Že by to byl podfuk???
baterka 12ah ti staci gsa ma uz konecne silnejsi alternator nez je na obyc. gs, takze dobijeni by melo byt dostatecne jinak nezbyva nez se v ruznych katalozich divat po rozmerech vykonejsich baterek me osobne se do drzaku baterky vleze i vetsi baterka, takze 14ah nemusi mit nutne rozmery 12ah baterky, ale urcite vyzkouset nez koupis novou - vetsi...
viz napr. inzerce, tam ale borec prodava 18ah a vadi jen 2mm navic, ale u 1150 http://www.bmwgs....ad_id=4041
Upravil rafo dne 03.06.2009 06:46
Mám sice jen Dakara, ale zkus třeba tuto firmu na něm. eBay, mám od nich gelovku a šlape perfektně. Zasílají i do ČR - 17,50 EUR. Jestli tedy chceš gelovku
jinak nezbyva nez se v ruznych katalozich divat po rozmerech vykonejsich baterek me osobne se do drzaku baterky vleze i vetsi baterka, takze 14ah nemusi mit nutne rozmery 12ah baterky, ale urcite vyzkouset nez koupis novou - vetsi...
Do 12ADV se nevejde už nic navíc. Alespoň mně ne. Možná proto, že já mám tu nejnižší sedačku z 12GS, ale myslím, že tím to nebude. Kostru maj všechny sedačky stejnou.
Hele, nikde jinde než u BMW nekoupíš 14Ah baterku, aby se ti tam vešla. To je divný. A je drahá jako prase.
tak jsem tam dostal tuto baterii Motobaterie Varta Funstar AGM 12V 14Ah 220A YTX16-BS-1,je stejna jako Motobaterie Varta Funstar AGM 12V 14Ah 220A YTX16-BS jen ma bocni prichyceni polu coz je dulezity pro rozmery.kdyz tam date Motobaterie Varta Funstar AGM 12V 14Ah 220A YTX16-BS tak vadi uchycovaci tyc sedla ale date-li Motobaterie Varta Funstar AGM 12V 14Ah 220A YTX16-BS-1 uchyty se prisroubuji na bok a a vse je v poho na mm.jo mam (((06 adventure))).tak si to radej proverte.jedinna uprava byla uchycovaciho plechu baterie,stacilo kladivko a sverak a plech se podal.
V přiložené tabulce je přehled baterií na 12 GS, některé (např. ODYSSEY) je nutno kvůli rozměrům upravit nebo přizpůsobit uchycení.
Zajímavé typy jsou:
YTX16-BS-1 - větší kapacita, větší startovací proud, rozměry téměř stejné (o něco málo vyšší), mělo by pasovat (viz Danesův příspěvek)
Yuasa YTX20CH-BS (baterka údajně z Varadera) - výrazně vyšší kapacita i startovací proud, rozměry stejné jako YTX16-BS-1, otázkou je, zda bude stíhat alternátor 12GS tuto baterku při zvýšeném odběru (přídavná světla, vyhřívání atd..) dobít do plné kapacity - možná vhodnější alternativa pro 12GSA...
EDIT: Doplněná tabulka
buboGS přiložený následující soubor: baterie_1200_gs_1.xls
Upravil buboGS dne 17.03.2010 09:38
BMW GS = stroj na radost
Danes napsal(a):
tak jsem tam dostal tuto baterii Motobaterie Varta Funstar AGM 12V 14Ah 220A YTX16-BS-1,je stejna jako Motobaterie Varta Funstar AGM 12V 14Ah 220A YTX16-BS jen ma bocni prichyceni polu coz je dulezity pro rozmery.kdyz tam date Motobaterie Varta Funstar AGM 12V 14Ah 220A YTX16-BS tak vadi uchycovaci tyc sedla ale date-li Motobaterie Varta Funstar AGM 12V 14Ah 220A YTX16-BS-1 uchyty se prisroubuji na bok a a vse je v poho na mm.jo mam (((06 adventure))).tak si to radej proverte.jedinna uprava byla uchycovaciho plechu baterie,stacilo kladivko a sverak a plech se podal.
Dal jsem na tvou radu a objednal tu samou, doufám že se vejde
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Danes napsal(a):
Ahoj, vejde, mám ji tam taky. Chtělo to kapku pošpekulovat s tím plechem a uchycením kabelů,ale opravdu jen trošičku. Kabely si usaď tak, aby sis je "nezrušil" sedlem. Jinak pohoda, spokojenost.
Want it? Do it !!
Danes napsal(a):
Ahoj, vejde, mám ji tam taky. Chtělo to kapku pošpekulovat s tím plechem a uchycením kabelů,ale opravdu jen trošičku. Kabely si usaď tak, aby sis je "nezrušil" sedlem. Jinak pohoda, spokojenost.
Kamarád by potřeboval poradit, koupil si jednu z těch 14Ah baterií, které jsou vyšší, kontakty má správně z boku, ale tvrdí, že plusovej kabel je krátkej a dosáhne tam jen zvrchu přes baterii, že ho bokem nedá, protože tam nedosáhne.
Můžete někdo popsat, jak jste ten plusovej kabel uchytili?
Přikládám foto:
stepan přiložený následující obrázek:
Alda napsal:
A ja dnes na doporuceni Zetora koupil Exide YTX14BS. 12V, 12Ah.
Tak jsem na to zvedavej, prej je dobra a nikdo s ni problemy nema.
A je za par kacek.
Tak pak písni, jestli pasuje bez problému. Budu už muset taky kupovat...
Born To Lose. Live To Win.