Ahoj všichni,
v sobotu se jedu podívat na R1200 GSA. Je to rok 7/2006 a najeto má tachometrových 68000km. Je něco, na co si dát pozor? Něco, co je vidět , slyšet atd..?
Za vaše rady budu velmi rád.
Díky
H.
Ahoj, vlož odkaz na inzerát nebo fotky motorky, lecos jde poznat od pohledu. Osobně bych poslechl spojku, když ji zmačkneš uslysis jen motor, pokud zahřátá motorka bude bez spojky "rachtat" čeká tě v dohledné době výměna spojky což není úplně levná záležitost. Potom vůle na zadním kole. Repase koncaku jsou další kacky navíc.Kardan nejspíš rozebírat při obhlidce nebudeš, to je trochu sázka do loterie. Osobni zkušenost. Víc určitě napíše Tonda s Milanem.
BMW R 1200 GSA r.v. 2013, 90 jahre
Na co se zaměřit?: stopy po nehodě, bezchybný chod motoru a převodovky, úniky oleje (zaměřit se na prostor mezi motorem a převodovkou - ohnout se pod motorku a kouknout), vůle v zadním kole nebo nepatřičný hluk od zadního kola při otáčení, únik oleje v prostoru manžet, neporušenost manžet - při dlouhodobém používání s prasklou manžetou je riziko zničení kardanu a koncového převodu, jestli je to 07/2006 tak dát pozor na bezvadnou funkci ABS (s posilovačem). Ideálně si sebou vezmi někoho, kdo tyto modely zná.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Protože jednou má rámy na kufry a podruhé ne (nebo špatně vidím) a jiné počasí ?
Ale jestli ti není schopen poslat fotky (nějaké detaily i třeba více fotek ten den, mobil bez foťáku už vlastní minimum lidí- fotky jsou děsný), tak já bych od toho šel pryč, i když to nic neznamená. Pro mě,ale ano.
Třeba je to člen tu na forku, jestli teda to není něco z ciziny, ale i tací tu jsou.
Upravil John_Ice dne 27.03.2023 13:02
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Hlavně na jedné fotce origo hrazda s origo mlhovkama. Na druhé bez hrazdy a světla asi Čína. Otázka je jakou motorku dle foto prodává. Každá fotka této motorky by měla být za jinou cenu. To ale asi máte domluvené, ne? Jestli je to s kuframa , mlhovkama , jestli ti k tomu dá i origo sedlo a výfuk a tak. Vím , že spousta lidi tyto věci neřeší. Pak hlavně jak psal Tonda. Vůle na zadním kole, únik oleje, kontrola tlumičů a ABS.
.
tak ono to je asi tak, že si potom hrazdu a zadek dokoupil... Ale není už lepší se koukat po moto na vzduch od 2010-2012(13 gsa)? To už bych si opravdu o něco připlatil, jestli to dělá nějaký rozdíl. A jestli opravdu něco chceš, dal bych raději dotaz na Boba ( jeden z členů http://cestovnien...) a šel bych cestou přes něj. Jestli teda není cena taková, aby se neodmítla (já to tak měl, že jsem nemohl říct ne)
Nevím jakou máš zkušenost s motorkama BMW, ale jednu radu bych měl.
Nenaběhni si jako já. Kupoval jsem motorku tady na webu od člověka, který byl přihlášený asi jen kvůli prodeji. A kavku našel.
Dneska bych šel cestou prověřeného prodejce (taky tady najdeš) a nebo prověřeného člena fóra. Občas se tady najdou kousky nádherné. Jasně, není to za pakatel, ale já už vím, co se dá do motorky navrážet a tomu se dá minimálně nejít naproti.
Když jsem hledal, taky jsem jich pár objel, ale naštěstí to byly větší hrůzy, než jsem nakonec koupil zde.
Vem si sebou někoho, to je ideální a hlavně - nehledej na motorce to, co se ti líbí. Hledej co všechno by se dalo změnit a co se ti nelíbí a samozřejmě hlavně to, co psal Tonda.
Při náznaku pochybnosti PRCHÁM. A je lepší si třicet připlatit za voňavku, než kilo navrážet do hajtry.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
John_Ice napsal:
tak ono to je asi tak, že si potom hrazdu a zadek dokoupil... Ale není už lepší se koukat po moto na vzduch od 2010-2012(13 gsa)? To už bych si opravdu o něco připlatil, jestli to dělá nějaký rozdíl. A jestli opravdu něco chceš, dal bych raději dotaz na Boba ( jeden z členů http://cestovnien...) a šel bych cestou přes něj. Jestli teda není cena taková, aby se neodmítla (já to tak měl, že jsem nemohl říct ne)
Vzhledem k tomu, že chce koupit 06, tak asi nemá budget na DOHC... Asi víš jak se teď dvouvačky cenově pohybujou...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Ja som si ešte všimol že na druhej foto má motorka deflektor a prídavné bočné padaky.....a dve olejove (?) škvrny na zemi v rozostupe hlavného stojanu tak 30cm od terajšej pozicie. Kdo nájde ďalšie rozdiely?
Určite si zober niekoho kto sa tomu rozumie, aj priemerný nájazd "iba 4000km ročne " môže o niečom vypovedať
Jsou lidi, co neumí vyfotit motorku na inzerci a jsou lidi, co neumí ani nadepsat téma v diskuzi, kterou založili... ani od jedněch bych nečekal, že se umí postarat o v porovnání tak složitou věc, jako je motorka.
Dneska ses zaregistroval, protože tady hledáš pomoc, ale seš absolutně netečnej k tomu, že tohle fórum už je tady 17 let a kdyby k tomu všichni přistupovali jako ty, tak je půlka z těch tisíců vláken pojmenovaná "rada" a druhá půlka "pomoc".
Myslíš, že by se v tom někdo vyznal?
Jestli tohle pochopíš, tak k tvé otázce bych v krátkosti napsal jen to, že motorku s posilovačem brzd, bych si nekoupil. Jestli chceš 12ku, tak až od 08/2006, kdy se to přestalo do těch motorek cpát.
Na výměnu brzdovky v posilovači je potřeba 1x za dva roky sundat nádrž. Myslíš, že to dělal někdo, kdo nevymění baterku v alarmu?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
patol napsal:
....a dve olejove (?) škvrny na zemi v rozostupe hlavného stojanu tak 30cm od terajšej pozicie.
Stejně to bude nejspíš nějaké h ovno či bordel od spáleného bordelu co je vedle.
Kubrt napsal:
Vzhledem k tomu, že chce koupit 06, tak asi nemá budget na DOHC... Asi víš jak se teď dvouvačky cenově pohybujou...
Je nadpis RADA, dávám radu.
Já tady na forku zjistil co a jak, ale to už jsem tu motorku měl. Ale měl jsem štěstí, že ten co mi ji ,,daroval,, mě něco k ročníkům řekl. Tak proč mu neporadit, i lkdyž tu je novej a i když neumí psát. Každej není dokonalej.
Taky otázka zda je to rok výroby či první registrace
Upravil John_Ice dne 27.03.2023 16:42
Ten odkaz na inzerát vyzerá že je ona. Keď pozriem na nálepky na kufri, tak tour po južnej Amerike v rôznych rokoch 2006-2017....určite by som sa zaujímal o históriu ešte pred návštevou, teda ak nebyvas u susedov, popr ak ten kufor není jeho "putovný" (že by si ju majiteľ žijúci v južnej Amerike priniesol domov?).....o to viac mi nesedia tie kilometre. Ale možno z toho bude zaujímavý príbeh, daj ho potom sem