Ahoj, jak to tak bývá, vypadl mi parťák na dlouho plánovanou cestu do Gruzie.
Nechci tam jet sám, takže jestli se chcete někdo přidat, budu rád…
Plán byl dát motorky do dodávky, dojet na hranice BG - TR, potom na motorkách Tutreckem, Gruzií a Arménií zase zpět…
Dodávku má kamarád, já ne . Ale mám popř. Vozík za osobák…
O všechny cestovní náklady bychom se pochopitelně rozdělili.
Vše je naplánováno, odjezd cca 16. 8. 2024…
Mám docela dost najeto. Jezdím na BMW r1200 GS Adv. Spíš svižněji…
Kdyžtak pište nebo volejte:
774 240 566
tornado188@seznam.cz
na parkování doporučuji Sakar Hills Camping - mail@sakar-hills.com
41.8707820,25.9916930
Pán je příjemný Angličan, směnil nám místní měnu středovým kurzem na večeři, pak zbytek za stejný kurz odkoupil.
Parkování velké dodávky a velkého vleku si řekl 2 E/den
Upravil Suky dne 14.07.2024 08:21
Pavel Vostal napsal:
Ahoj, jak to tak bývá, vypadl mi parťák na dlouho plánovanou cestu do Gruzie.
Nechci tam jet sám, takže jestli se chcete někdo přidat, budu rád…
Plán byl dát motorky do dodávky, dojet na hranice BG - TR, potom na motorkách Tutreckem, Gruzií a Arménií zase zpět…
Dodávku má kamarád, já ne . Ale mám popř. Vozík za osobák…
O všechny cestovní náklady bychom se pochopitelně rozdělili.
Vše je naplánováno, odjezd cca 16. 8. 2024…
Mám docela dost najeto. Jezdím na BMW r1200 GS Adv. Spíš svižněji…
Kdyžtak pište nebo volejte:
774 240 566
tornado188@seznam.cz
To ta motorka nedojede na TR hranice že jí musíš vozit autem
Chlapci, co na tom nechápete. Proste mám málo času. Když dáš motorky do auta, můžete se střídat a jet prakticky nonstop. A úmorných 5 dní na dálnici můžeš zkrátit třeba na dva….
Bohužel nejsem státní zaměstnanec, abych měl 6 týdnu dovolené…
Tak tomu moc nevěřím. Jako tu cestu jsem jel dvakrát na motorce a třikrát do Řecka autem (to je více méně stejné jak po Istanbul). Autem i na motorce nám to trvalo vždy stejně. Motorkou spíše rychleji. Motorka logicky rychlejší na přechodech. Na pauzách na benzinkach ztratíš víceméně stejně. Před dvěma roky jsme to zpátky domů (kdy už byla prdel osezena, zvládli na jeden zátah ze Sofiie do Prostějova). Co vidím jako plus, je pohoda na dálnicích v Srbsku (to člověk projede fakt rychle, žádný velký provoz). Celkově ta trasa, přesun tímto směrem po dálnici kór na GS je naprosto na pohodu. Za dva dny je člověk v Istanbulu.
Taky to často nechápu a klepu si na čelo, když jsem světkem toho jak dvě gs táhnou po Balkáně na vozíku. Ať si každý jezdí jak chce, ale prosím nevymlouvejte se na rychlost. Vždyť to je blbost.
Upravil prosteoff dne 14.07.2024 18:05
Pavel Vostal napsal:
Chlapci, co na tom nechápete. Proste mám málo času.
Tak tam nejezdi a nebo si ho udělej. To je hold síto, kterým propadne člověk, kterej má ujasněný priority.
Nevim, kde je psaný, že každej, kdo se vymlouvá na čas, musí být stejně všude.
To bys taky mohl letět na Everest a pak vykládat Radkovi Jarošovi, že nemáš čas trénovat a lézt bez kyslíku.
Trochu účty k těm, co tu oběť udělají. Vždycky je to čas na úkor něčeho jiného.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Pavel Vostal napsal:
Chlapci, co na tom nechápete. Proste mám málo času.
Tak tam nejezdi a nebo si ho udělej. To je hold síto, kterým propadne člověk, kterej má ujasněný priority.
Nevim, kde je psaný, že každej, kdo se vymlouvá na čas, musí být stejně všude.
To bys taky mohl letět na Everest a pak vykládat Radkovi Jarošovi, že nemáš čas trénovat a lézt bez kyslíku.
Co kdyby jsi to nechal na něm jak pojede?? Tyhle chytráky fakt miluju...ty si jezdi jak chceš a ostatní nech at si jezdí taky jak chtějí.
Hele, já třeba mrgs, chápu, my když jsme plánovali s ženou přejet Pamir, tak jsme si taky chtěli nechat někam dovést motorky, odletět tam a pak jezdit, no nakonec jsme to projeli celé po ose a bylo to asi to nejlepší rozhodnutí.
flaxa napsal:
Jed na masine,v Turecku jsi 3 den rano.Jinak ten kemp o kterém se píše je dobrej.
souhlas, 2 dny cesta, treti den cournuti se po trzisti v istanbulu a sup dal "odpocinutej"
kdyz se to v hlave nastavi jako prejezd, jde to bez problemu, ostatne i na to jsou ty GS skvele udelany ...
Vidím to podobně jako Mr GS. Když chci cestovat, prostě tam dojedu.
Ta cesta tam a zpět k tomu prostě patří. A přejet místa, která mě aktuálně nezajímají, po dálnici taky neberu jako nějakou ostudu. Táhnout se do turecka po šoustkách přes státy, které vidět nechci, nebo jsem už viděl jen proto, abych se vyhnul dálnici, mi nepřijde účelné. Prostě mám režim přejezd a režim toulání.
Chápu sice ty zájezdy do míst, která jsou pro ježdění zajímavá (rumunsko, španělsko, maroko, ...) a lidi si tam jedou zablbnout, ale tomu se nedá říkat cestování. To se jen jedeš svézt k jinému komínu. Je to prostě takový masňácký, dostaneš zážitek na podnosu a nemusíš pro to vyvinout téměř žádné úsilí. A nepřijde mi to ani uctivé k místním. Dřív nebo později je ta narůstající horda a byznys s tím spojený začne srát.
Upravil Klikis dne 16.07.2024 10:09
Mr GS napsal:
...tak tenhle blábol si rovnou někam zarámuj a můžeš jej ukazovat v pečovateláku...holt guma zůstane navěky gumou
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
jerabek-jakub napsal:
Takže tazatel by měl jet po ose z úcty k mr gs
To je sranda tyvoe...
... podle některých myslitelů mdlého rozumu prostě nemůžeš ani nikam doletět, tam si moto půjčit, zajezdit si a letět zpátky ... můsíš prostě v úctě vyjet doma ze dvorku a hlavně si vyfotit stav tachometru ...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Pavel Vostal napsal:
Chlapci, co na tom nechápete. Proste mám málo času. Když dáš motorky do auta, můžete se střídat a jet prakticky nonstop. A úmorných 5 dní na dálnici můžeš zkrátit třeba na dva….
tohle je naprosto pochopitelne.
Hele Petre (Mr. GS), chces napr. po spickovych kardio nebo mozkovych chirurzich, co tahnou cele oddeleni (a casto NEMAJI zastup(!)), aby jezdili po vlastni ose do Gruzie...
...nebo chces, aby v prvni rade delali svoji praci?
Upravil hicks dne 16.07.2024 10:50
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Pavel Vostal napsal:
tohle je naprosto pochopitelne.
Hele Petre (Mr. GS), chces napr. po spickovych kardio nebo mozkovych chirurzich, co tahnou cele oddeleni (a casto NEMAJI zastup(!)), aby jezdili po vlastni ose do Gruzie...
...nebo chces, aby v prvni rade delali svoji praci?
A ten "kardio chirurg" tam bude v autě rychleji než na motorce? Na motorce, které je na takové cesty primárně určená...
Ať si každý dělá co chce a jede jak chce, ALE je úsměvné jak lidi svoji lenost a trochu nepohodlí (která k motorkaření patří) svádí na rychlost přesunu, a to že nemají čas... Prd, kdyby kardiolog neměl čas, tak poletí a půjčí si moto přímo v Gruzii a nebude vymýšlet přesun s vozíkem. Kde je nějaká úspora času?
Nic proti tomu. Ale neschovávejte se někteří za rychlost přesunu. To je fakt cestování na motorce jak prase.. Jeďte každý jak chcete, ale buďte k sobě i okolí upřímní a nazývejte důvody pravými jmény. (lenost, nepohodlí, horší zdravotní stav, možná úspora financí? atp. a nikdo neřekne popel)
To je kafralů, co se snaží všem vždy vnutit svůj přístup k věci a pohled na svět. Přeji autorovi tohoto vlákna, aby se taky našel někdo, kdo mu vyjde vstříc v jeho problému. Příště už sem pro pomoc ale asi nenapíše, škoda... Ale jinak sem si krásně početl a pobavil se nad postojem stylu - já to dělám takhle, tak Ty musíš taky, nebo si to tady vypiješ Bravo!
MaO napsal:
To je kafralů, co se snaží všem vždy vnutit svůj přístup k věci a pohled na svět. Přeji autorovi tohoto vlákna, aby se taky našel někdo, kdo mu vyjde vstříc v jeho problému. Příště už sem pro pomoc ale asi nenapíše, škoda... Ale jinak sem si krásně početl a pobavil se nad postojem stylu - já to dělám takhle, tak Ty musíš taky, nebo si to tady vypiješ Bravo!
vidím to podobně
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven