+ dobrý design
+ díky kloubu vcelku dobrá ohebnost v kotníku (vertikálně) a dá se s nimi vcelku velmi dobře chodit
+ dobrá odolnost vůři horizontání tenzi (o víkendu na XL Rellay jsem chytil pařez špičkou a kotník mi to neutrhlo)
+ dobrá celková tuhost (několikrát mi noha skončila pod motorkou a bez problémů)
- nejsou 100% voděodolné (v brodech a za hustého deště do nich zatéká mezi první a druhou spodní přeskou - nepodařilo se mi to zatím zapnout tak, aby se tak nedělo - možná, že na to někdy přijdu)
- obouvání díky vnitřnímu uspořádání boty vyžaduju určité specifické úkony (už jsem si ale zvykl a nevadí mi to)
- povolují šrouby na špičce (nahradil jsem je novými delšími nerez vruty za cca 3,20 Kč a je to OK)
Takže celkově v této cenové realici vřele dopodučuji. I když třeba top modely například od SIDI mohou být o něco lepší. Já bych ale něměnil (zatím).
No na cestování nevím nevím........já mám na cestování OXTAR infinity goretex a neteče do nich.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Díky moc hlavně Pajimu za praktické zkušenosti. Víc cestuji než blbnu v terénu a ikdyž se mi boty moc líbí, tak nevím, jestli bych vydržel třeba týden v Rumunsku.
To je ale asi spíš o rozdílu mezi víceméně "cestovní" botou typu Infinity nebo Santiago (dříve i Kalahari) - tedy vysoké kožené boty s Goretexem ale ne plastové. Všechny tyhle boty jsou super pohodlné ale ne tak bezpečné. GS1 ani GS2 nejsou určené na cestování a nikdy v nich nebude takové pohodlí jako v těch kožených. Navíc nevím o nikom, kdo by je dělal nepromokavé (řeší se to fuseklí z Goretexu), odírají téměř všechny sedla na spodní hraně a jízda v sedě je v nich dlouhodobě nepohodlná. O to lepší jsou při jízdě ve stupačkách (nebolí tolik chodidlo protože podrážka je tuhá) a jsou bezpečnější. Ale zase řazení v nich je úplně něco jiného a přirovnal bych to jako k jízdě v lyžařských botách, zhruba taková přesnost a cit
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
nix napsal:
Díky moc hlavně Pajimu za praktické zkušenosti. Víc cestuji než blbnu v terénu a ikdyž se mi boty moc líbí, tak nevím, jestli bych vydržel třeba týden v Rumunsku.
Je to opravdu o tom, jak jezdíš a kde. Manželka (GS650) má BMW boty s goratexem (nevím jak se jmenují, ale mají myslím 2 přesky) nemůže si je vynchválit. Jezdí převážně po silnici, maximálně opatrně střihne nějakou tou polňačku. Po jízdě v dešti (na rozdíl ode mně) má ponožky naprosto suché, kdežto já s GS2 ponožky ždímu. A dá se v nich dobře chodit a prý ji i sluší :-)Určitě by je nevyměnila.
Na druhou stranu já bych se měkkých botách do terénu po několika zkušenostech neodvážil, nebo bych jel s maximální opatrností a pomalu.
Tak, že opravdu idelální univerzální boty na všechny podmínky neexistují. Vyber si hlavě podle toho jak a kde jezdíš, či chceš jezdit.
Podle mně je na cestování lepší mít gore boty (BMW santiago, Oxtar Infinity, apod).Při cestování se offroaduje opatrně, cílem je dojet a ne jezdit driftem Kufry, případně partnerka dělaj svoje
Na krosení v lese pořádnou botu - větve, pařezy, kameny a vyšší rychlost si žádají větší ochranu.
Díky všem, jste skvělí, pomohlo mi to při rozhodnutí. Pro mé účely budou výhodnější BMW Santiago, ktere teď lze pořídit do 6000 Kč. Za stejnou cenu jsou i stejné Infinity, takže volba bude BMW Santiago, pokud někde nenarazím na zajímanou cenu za Infinity.
mám je přes rok, pouze na enduro, ve stoje super a neteče do nich ani při brodu.... to je rozdíl mezi GS1 a Oxtar na jedné straně a GS2 na druhé. Na enduro super, trochu mě bolí to utažení nahoře na lýtku (pod kolenem).
Jsou velmi pohodlné na stupačky, vevnitř komfortní. Dá se dobře chodit (na enduráckou botu), takže kdybych jel jako vy jezdíte do Rumunska (málo chození a cesty všeho druhu), jel bych jednom s tímto jedním párem. Pokud ale pojedete na dovolenou s manželkou a bude to spíš silniční adventure a prohlídky památek a měst, pak je to příliš sportovní, existují lepší , měkčí cestovní boty.
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Sú to perfektné čižmy, možmo najlepšie na svete. Je to jedno, či do Rumunska, alebo Monglska. Keď stojíš viac ako hodinu v stupačkách oceníš relly GS 2.
Mozna mimo misu, ale treba to taky nekomu pomuze.
Jen pro informaci v cem jezdim ja uz 3 roky a naprosta spokojenost.
+ diky kloubu bezpeci pro kotnik (to je u me prioritni)
+ absolutni vodeodolnost
+ oproti MX botam ukrutny pohodli, nevadi mi v nich pul dne chodit
+ po 3 letech intenzivniho jezdeni jsou porad jako novy
- nevhodna bota na enduro a rozhodne bych je netahal do terenu, tam by ty klouby asi dost trpely
Dneska jsem jel do Autecu s tim,ze si koupim boty Santiago,nemeli moji velikost,tak jsem si vyzkousel tyhle GS2,prekvapilo me jak jsou vevnitr pohodlny a jak se v nich da pomerne dobre chodit,cena je steja jakonu Santiag,nakonec jsem je sice zatim nekoupil,ale dost mi lezi v hlave,skoda ze do nich tece,to uz bych mel asi jasno.
Bacha na to. První zdání klame.
Hlavně do GS2 teče a to vidím jako zásadní rozdíl.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
xavier napsal:
Dneska jsem jel do Autecu s tim,ze si koupim boty Santiago,nemeli moji velikost,tak jsem si vyzkousel tyhle GS2,prekvapilo me jak jsou vevnitr pohodlny a jak se v nich da pomerne dobre chodit,cena je steja jakonu Santiag,nakonec jsem je sice zatim nekoupil,ale dost mi lezi v hlave,skoda ze do nich tece,to uz bych mel asi jasno.
Taky sem tam v nich chodil, ale na GS staci Santiaga (Infinity), ale estli prijde neco dalsiho do garaze, neco lehkonoheho, tak GS2 budou a ne ze ne
BMW R1150GS MY02
V tom případě bych určitě volil něco kvalitnějšího za stejné peníze. Některé boty mají docela dobře vyřešenou ochranu achilovky a nejsou o moc dražší.. Důkladně to vyzkoušej. Já měl hodně propagované krosové boty a bylo to něco příšerného. Pak jsem zkoušel Alpinestary, asi tři modely a nesedly mi taky. Nakonec jsem skončil u levnějších Sidi ale prostě to pohodlí kožených to nikdy nebude (měl jsem nebo ještě mám staré Kalahari a teď Santiago).
Oxtary u PSI a BMW santiaga v Autecu,osobne jsem tam byl minuly tyden,ani v jedne prodejne nemaji moc velikosti,treba 43 nemeli ani v jedne,si tam nejdriv zkus zavolat,ja nakonec koupil u PSI Daytony Trans Open GTX,pac jsou lepsi i nez BMW,ale jinak bych bral radsi BMW,maji narozdil od Oxtaru kovanou spicku,kovove presky a silnejsi kuzi,uz jsem to nekde tady psal Oxtary na me pusobily jako slupky