... kalamita ...zaplavené domy, auta, přerušený plynovod, podemleté tratě, ztržené mosty, zatím šest obětí
...v dědině před NJ v místech kde běžně teče čůrek po kotníky nárazově až 7m vody ...tady je pár fotek z centra NJ http://picasaweb....9840282546
Je mě těch lidí líto, ale jak jsem viděl třeba v Kounově - všechny staré chalupy jsou postavené ve stráni a okály a novější domy na jediném rovném place na dně údolí. Taky tam normálně teče čůrek. Ovšem jednou za čas to z hor přijde. No a to je překvápko. Proč asi naši pra pra prapředci stavěli namáhavě chalupu ve stráni a u potoka akorát pásli kozy Bydlení u vody je hezké a příjemné, ale nese sebou riziko . Kupříkladu v pražských Lahovičkách ty nádherné vily momentálně využívá magistrát. Jsou ty domy nepojistitelné a v podstatě neprodejné. A po povodních jsou takové v republice celé vesnice. Barák prodat nejde, aby se člověk přestěhoval, na vodu to nikdo nepojistí, takže zbývá jen opravit a modlit se. A nebo začít úplně znovu někde jinde.Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
prezi napsal:
... kalamita ...zaplavené domy, auta, přerušený plynovod, podemleté tratě, ztržené mosty, zatím šest obětí
...v dědině před NJ v místech kde běžně teče čůrek po kotníky nárazově až 7m vody ...tady je pár fotek z centra NJ http://picasaweb....9840282546
tos fotil primo ty? dost maso (
v roce 2002jsme meli pred domem, tady v Holesovich (sirsi centrum PRahy) 160cm...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Já jel včera večer z brna do ostravy a ta průtrž byla fakt brutální. Na cestě místy tak 20cm vody z bahnem vyplavené z pole. Moc jsem z toho neměl dobrý pocit.
Splněný sen moje 1100GS
prezi napsal:
tos fotil primo ty? dost maso (
v roce 2002jsme meli pred domem, tady v Holesovich (sirsi centrum PRahy) 160cm...
Nebydlíš v Dělnický? Docela často tam vidim stát žlutý 800 GS..
Já osobně zatím větší pohromu neviděl. Ta řeka vylítla strašně rychle. Ráno jsem jel do práce a musel jsem jet do NJ místo přes Životice, které byly zavřené přes Hodslavice. Auta opřené nakolmo o zdi domů, nebo poházené na sobě, zahrady v tahu, mosty v tahu. Dokonce autobus (nevím úplně jistě co to bylo) srolovaný kolem mostu jak papírová krabička. Lidé co byli v práci v Autopalu na noční a parkovali na podnikovém parkovišti přišli o auta. Někteří je za celý den nenašli. Prostě odpluly pryč dírou v plotě.Pája
Jojo to je ten autobus.
Kluci z práce mají spousty fotek, ale ani jsem si je nestahoval. Nějak se to nehodilo. Jak to popisovali tak to byl pořádný brutus.
Upravil paja1 dne 25.06.2009 17:42
Pája
Nebydlíš v Dělnický? Docela často tam vidim stát žlutý 800 GS..
obcas stojim v U Uranie... nevidis to tam? Jinak bych v delnicky musel mit konkurenci...
17 cm
tak to nejak zvladnete... nejak rozumne pomoct vam clovek asi tezko muze...
17 cm
...já bydlím na kopci, tak kromě nějaké vody ve sklepě a "umyté" zahrady jsme beze škod, ALE mám tady dokola hodně příbuzenstva a někteří dopadli moc špatně
...udělám pořádek okolo baráku a chystám se, že budeme muset pomoci rodině
prezi napsal:
...já bydlím na kopci, tak kromě nějaké vody ve sklepě a "umyté" zahrady jsme beze škod, ALE mám tady dokola hodně příbuzenstva a někteří dopadli moc špatně
...udělám pořádek okolo baráku a chystám se, že budeme muset pomoci rodině
Držím palce a přeji spoustu trpělivosti a zdraví. Měl jsem taky část příbuzenstva bez bydlení po povodních a když si tak vzpomenu.... Ale nakonec jsme to všechno zvládli.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
Držím palce a přeji spoustu trpělivosti a zdraví. Měl jsem taky část příbuzenstva bez bydlení po povodních a když si tak vzpomenu.... Ale nakonec jsme to všechno zvládli.
mne skoncila voda cca 30cm pod podlahou... 17 cm
prezi: paja1: no pánové čumím, slyšel jsem o tem rádiu, ale nebyl čas sledovat ni na webu ani v Tv a když si uvědomím, že jsem tama jel z Ostravy tak to je pořádný maras kua....v r. 1997 byla moje dědina zaplavená jako první ...ale žádné vážné škody nebyly jen pořádně "umatý dědina" a mapy na domech takže pevné nervy.... bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
U nás Sázava nemá ani nadstav.... zprávy jsem pár dní nestihl,takže jsem zaskočenej,jakej byl někde mazec.
Klika že stavím na kopci, zadlužit se na 20 let a zamávat baráku na cestu do moře bych nechtěl.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Je to opravdu hnusný, kdo to nezažil tak neví, moji rodiče měli v 2002 4,5 m vody v baráku a zůstali jen obvodové zdi, je mi do breku když to vidím.Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto