Tuto krajinu moc sjezdenou nemam, jen autem - hlavni cesty na viden a pak dalnice.
Co me ale zajima, jak tam mistni serifove pristupuji k motorkarum? Berou to stejnym metrem jak auta anebo sou o neco shovivavejsi?
jake sou vase zkusenosti?
Odjizdim v patek rano, tak abych vedel, kolik Ecek vzit do zasoby navic
Nevidel jsem je merit jinde nez v obcich, tam urcite dodrzuj, jak urcite vis, tak i ve vesnicich na Viden je po vjezdu dost "kouzelnych budek". Nemeli jsme s nima nikdy problem, jenom si dej bacha na to, ze i na motorce musis mit dalnicni znamku. Tusim ze flastry muzes platit i kartou, kdyby neco.
Obecne v zahranici vzdycky a vsude (skoro) dodrzuju rychlost, nechci se hadat a platit v eurech.
Nicmene veskery setkani s policii v Nemecku a Rakousku me naprosto nadchlo, super chovani, prijemny jednani, proste si nepripadas ze prekazis.
Jak budou mili kdyz ti namerej v obci 80, to netusim.
Mistni mi v Rakousku rikali, ze policajti meri hlavne ve mestec a na to jsou haklivy, mimo uz se da ledaco ukecat. Tak se toho drzim a ve mestech jezdim 50 a nemam problem.
Advik napsal:
Tak na to můžu zodpovědně reagovat, pod Glossglocknerem mě naměřili v obci 74 a rozhodli se mě chytit a jelikož jsem si toho policistu co mě pronásledoval na motorce spletl s kamarádem, tak jsem na to šlápl, když se mě tak pěkně držel. Mimo město 200 a v obci 70-80. Celou dobu mě měřil radarem a kamerou. No a pak mě předjel a to jsem teda koukal. to bylo nadávek, typu idiot atd. No ale bylo vidět, že je spokojený páč se takhle rychle asi nikdy nesvezl a tak jsem to měl za 33e.
Pak mě opět změřili v zatáčce pod glossglocknerem, byla tam 100, ani už nevím kolik jsem jel, ale taky hodně. Jelikož jsme nestihli zastavil, policista vyběhl pomalu k silnici nebo jsme s Jardou jeli asi fakt rychle a tam kde vybírají mýto za tunel vyběhl chlápek a zapsal značky (oni tam iniciativně zavolali), tak jsme se tam vrátili a bylo to taky za 33 no tedy za 25 páč jsme chudí češi na BMW 1200GSADV.
tak to uz znie rozumnejsie, ja som este 200+ na motorke nesiel a asi ani uz nepojdem. Mozno na Slovenskom okruhu na buduci rok. Inak v Reichu su podstatne lacnejsie pokuty, preto tam jazdim vacsinou,kedze hranica je 5km od roboty a doprava na okrskach vlastne neexistuje na Rakuskom vidieku. Odporucam si dat po 19:00 Kalte Kuchle tam a aspat do nemlatem(do noci) to je moja srdcovka v Rakusku.
Já dobré zkušenosti s rakouskýma policistama nemám - jel jsem ve Vídni v koloně aut (stejnou rychlostí jako oni - cca 70) ale vypíchli si a zastavili pouze mně. Dohadoval jsem se s nima snad půl hod. že jsem jel stejně jako ostatní (rakouští) řidiči, ale trval na tom že přestupek jsem spáchal jen já. Odmítnul jsem mu zaplatit s tím,že si to půjdu odsedět na 24 hod do basy, jak předtím vyhrožoval. Pak něco blábolil do vysílačky, s někým se tam pohádal a nakonec mě poslal do prdele bez pokuty.. Podruhé si přestupek prostě vymysleli (zase rychlost, mimo obec), to jsem ale neukecal a musel zaplatit.. Obecně si myslím že němečtí policisté jsou na vyšší profesionální úrovni..
bluesbery napsal:
Odmítnul jsem mu zaplatit s tím,že si to půjdu odsedět na 24 hod do basy
cheche... uz te presne vidim, jak jses nasranej cim dal vic a policajt zacina byt bezradnej
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Advik napsal:
Jinak na ADV1200 udělám 200, udělám to i na špuntech, je to pak adrenalin to udržet na silnici, je to přeci jen o hubu, lítá to do strany jak prase, ale pěkně tím stoupne adrenalin.
Letěl jsem s ADV1200 i na štěrkovce někde v Estonsku (šotolina + štěrk místy lehké koleje) úsek 60-80km nějakých 190-200km/h podle tachometru. Kamarád mi to potvrdí, protože mě chtěl předjet, protože se za mnou prášilo, tak jsem to držel a držel, nepovolil jsem - pořád plnej. Motorka lítala do strany o metr.
Ty voe..To jsi dobrej pilot.Já se bojim na GS 200 km/h pomalu i po dálnici..Nechces se přihlásit na Dakar?
Maris napsal:
Ty voe..To jsi dobrej pilot.Já se bojim na GS 200 km/h pomalu i po dálnici..Nechces se přihlásit na Dakar?
a ja myslel, ze bat se ve 200km/h na dalnici je uplne normalni...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Neměl jsem tam potíž. Dobrý jsou i omezení rychlostí. Mezi ploty v obcích je klidně 70 - to se v pohodě dodržuje a cesta odsejpá. S polišema jsem osobní kontakt neměl. Byl jsem zatím 3x.
A 2 kila po šotolině - to bych rád viděl v akci
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
V Estonsku a 200km na šotolině. Nic jiného než nezodpovědnost, kdyby ses rozekal uděláš ostatním pěknej problém. O víkendu jsem byl u našich na narozkách a vysekal se tam kluk. Máznul R 6 do plotu. Od krku dolu bez citu(jestli to přežije), přerušená mícha. Jen pro to, že jel v obci přes 100km/h a než narazil ,tak měl taky pocit, že to má pevně v rukách. Na sobě měl tričko a kraťasy, přilbu neměl zapnutou a v sobě dvě piva. Já vím ,jak z reklamy nemyslíš-zaplatíš, ale bohužel je to tak. Možná by bylo lepší kdyby zůstal na místě KO. Teď se tím bude trápit celá rodina, včetně jeho. Tak příště víc přemýšlej než zase pojedeš kdesi v tramtárii 200km/h. Neber to osobně, ale popřemýšlej. Nic ve zlém.
Upravil joe dne 30.06.2009 20:53
Kolego , adrenalinu je taky docela dost na posbírání cestou do/z práce když máš na výběr jestli to šoupnout pod kola návěsu co tě vytlačuje nebo v protisměru do autobusu. Když si kejmoňák zrovna píše textovku a nečumí kolem sebe a ty jsi vedle něj. Dneska v cca 5 hodin na D1.
Ať to jezdí.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz