Mám ten samý problém, potřeboval bych vycentrovat přední drátové kolo a dnes jsem se ptal v Autecu, ale nedělají to. Scháním někoho v okolí Prahy. Kdo máte zkušenosti ?
BMW GS 1200, Yamaha XTZ 750 www.roadbook.cz
Jestli chces vim o jednom pneuservisu u nas v Turnove.Nechal sem si tam vyvazit predni kolo z Adv. trvalo to asi 20min a rekl si 50kc a zadni ti vyvazej v kazdym pneuservisu,to neni problem.Je to z Prahy cca 80km-takze vlastne okoli Prahy
Kdyztak mi zejtra zavolej na 605775063 a domluvime blizsi info,mej se Martin
Upravil tomino dne 29.06.2009 22:59
BMW R 1200 GS Adventure
Díky za tip, ale potřeboval bych vycentrovat pomocí drátů v kole. Vyvažuji si to jinak sám, ale na ty dráty si netroufám, jelikož se to může ještě víc rozhodit.
BMW GS 1200, Yamaha XTZ 750 www.roadbook.cz
Práci toho pána z Ořechova jsem viděl na vlastní oči a byla opravdu perfektní. Ale před tím jsem volal panu Žlábkovi do Car Servisu a tam jsem se dozvěděl, že jsou schopni vyměnit ráfek u BMW. Snad budou schopni i centrování. Je to prý ale rasovina a pokud je ráfek trefený, nejde to...
Adresa je Ježkov 25, Ořechov, okres Brno - venkov. Pán je upoutaný na invalidním vozíku. V suterénu má vybavenou dílnu. Je fanda do motocyklů, pod plachtou jsem zahlédl dva restaurované kousky...
Říkal, že si na poprvé s tím centrováním strašlivě naběhl, ale potom to vychytal. Když jsem si k němu pro to přední kolo přijel, přivezl jsem si svoje, sundaný z mý motorky. Chtěl jsem ho "ohromit" kvalitním BéeMWé zpracováním. Na centrovací hřídeli jsem si nejdřív roztočil to, které mi dával a mé "bystré oko" odhalilo malou nerovnost, na kterou jsem hned upozornil. Aby bylo jasné, jak to má vypadat, jsem na hřídel nasadil moje kolo... a to jsem neměl... Kdybych nevěděl kdo a jak s ním jezdil, řekl bych, že za sebou má tak dva "Dakary".... On mi na to říkal, že tak jak to moje, vypadají nová kola normálně. Takže jsem si obě sbalil. To jeho s díky, to moje s rozpaky, zaplatil jsem a vypadl. Byl to příjemný chlapík, ani se mi cestou ke dveřím moc neposmíval......
Kruci, ale nemůžu najít jméno a telefonní spojení...
Jdu dělat debordelizaci pracovního stolu v kanceláři...
Doufám, že to najdu. Pak to sem dám...
Pol napsal:
Díky za tip, ale potřeboval bych vycentrovat pomocí drátů v kole. Vyvažuji si to jinak sám, ale na ty dráty si netroufám, jelikož se to může ještě víc rozhodit.
Aha tak to jsem blbe pochopil
BMW R 1200 GS Adventure
To cechi: ... jo, s tou příčinou mě to napadlo .... Já měl spojení na jeho syna přes inzerát který podávali na to přední kolo, ale za Boha ne a ne ho najít...
To krocan80: ... tak nějak to bylo, jo, Novotný... Novák... to by odpovídalo...
tomino můžeš mi sem dát adresu na ten Turnov? Jezdim do Boleslavi k Lipskýmu, ale minule to byl samej problém, tak abych měl alternátivu
říkám si hurikán
Vlastags11 napsal(a):
Zdravím,
moje dobrá zkušenost je Veloservis Hanousek v Radotíně.
http://www.aa.cz/velo/kontakt.htm
fcni url:
http://www.aa.cz/...17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Zdravím,
jen se chci podělit o zkušenost s centrováním. U kola na jízdním kole, nebo Stadionu a podobně mohu mluvit o centrování a to jak axiálního a radiálního, ale u kola například z BMW R 1150 GS ( 650 GS)bych si dovolil tvrdit, že mohu centrovat pouze házivost nahoru - dolu, ( radiální), ale házivost do stran, axiální, neovlivním, je to dané tuhostí ráfku, musí být v pořádku, ne nakopnutý bočně, protože to určitě utahováním a povolováním drátů neovlivním, nepřetáhnu, nevycentruji. Házivost nahoru - dolů způsobené nárazem taky nevycentruji. Mohu si bez problémů vycentrovat nový, ( nepoškozený ) ráfek, když není deformován a to je spíše pouze vypletení, montáž drátů, stejnoměrné utažení drátů.
Tudíž bych nějaké pokusy o vyrovnání ráfku silným dotahováním nedoporučoval, to dříve vytrhnete drát z ráfku, nebo vám praskne.
Rád si poslechnu jiný názor k diskuzi. Ivoš.
Mě to centroval jeden chlapík z Nosislavi u Židlochovic, celkem se mu to podařilo, ale jak už tady bylo řečeno, záleží jak je ráfek trefenej, když je moc ,tak to nejde.Číslo na něj:721353487
Ahoj ,
nejaky dalsi tip na cloveka / firmu co umi centrovat rafky na 1100-1200GS ?
Nebo to vsichni vozite k p. Hanouskovi?
Me predni rafek lehounce stranove hazi, potreboval bych to od nekoho zkuseneho doladit..