Chlapi som tu novy,som zo Slovenska a čital som skoro všetko či tu alebo na motorkari.cz alebo motoride.sk.Mam otazku ohlade tychto dvoch motoriek.Mam teraz suzuki dr 800big.Rozmyšlam na presedlanie.Dočital som sa že R1100GS boli dobre a bezporuchove po roku 1998.Modeli pred tym mavali nejaku vadu v prevodovke.O GS650 som sa dočital že su dobre hlavne pre menšich a lakšich ludi.Ja mam 188cm a važim 125kg takže asi mi budete odporučať tu 1100-ku alebo možno 1150.No zhanam klasiku bez množstva elektroniky.Moj štyl jazdy je 95% cesta a zvyšok teda 5% polne cesty,teren mi absolutne nič nehovori a ani mi nechyba.Cestnu motorku nechcem,len a len enduro.Mal som aj v umysle zobrať Varadero alebo V-Stroma.No po prečitani prispevkov ma nadchla BMW.Tak skuste ak sa da.Inač pozeral som tie 1100 a občas 1150,650 v Nemecku,sice len cez mobile.de a su tam drahšie moto ako u Vas,teda v Cechach.Zo Slovenska moto nechcem,u Vas su prijatelne ceny a Taliansko,to neviem.Proste skuste poradiť čo je medzi tymito dvoma teda 1100 a 650 rozdielne okrem obsahu a či je pravda to že tie staršie modeli 1100-viek mali nejaku vadu prevodoviek,chcem čim "novšiu".650-tky sa daju kupiť teda mam na mysli 2002 z plnov vybavou za dobru cenu zatial čo 1100-ky sa musia hladať a cenu tu viete ake su.Tak dik a zatial sa majte
Suzuki DR 800 Big,r.v 1994
Honda Pan European ST 1300,r.v 2003
Honda Afrika Twin XRV 750,r.v 97
Clovece na 95% silnice nebude 650 idealni a urcite bez do 11GS, kor s tvými proporcemi, dost mozna, ze bys mohl byt spokojenejsi i s tim Vstromem-ten na silnici pojede lip. Kazdopadne je jedina rada, projed se na tom, nech si to par dni rozlezet v hlave a pak se sam rozhodni, kazdy ma jiny pozadavky. Taky nezapomen, ze bmw nevleze kazdymu pod kuzi hned, nekomu dokonce nikdy, je to dost specificka motorka, bud je to kram, nebo ji milujes
Prave to je to že sa vyberam vždy take špecificke motorky.Teraz momentalne ma tu Suzuki dr800Big,najväčši jednovalec,odhovarali ma od neho ale ja nie a nebanujem.No ako som pisal vždy chcem mať niečo ine.Varadero a V-strom su krasne motorky ale Bmw je proste sila.Uvidime.No chcel by som ešte vedieť ako je to z tymi ročnikmi pred r.v98 čo sa tika 1100gs-ka,ževraj mali niečo z prevodovkou.Tak ak by som ju aj bral tak radšej ročnik 98 a vyššie.Samozrejme chcel by som ho s plnou palbou teda vybavou
RE:Brtnik-nebo je to krám a miluješ ho (moje varianta)
Andy: Určo 1150 nic lepšího spravitelnýho doma BMW nevymyslelo jestli se rád vrtáš v moto tak je BMW nejlepší a celkem opravy za pakatel Charizmu má to máš pravdu a hlavně teeeeeléééééleeeeverrrr to je naprostá 1111111. 1100 o těch převodovkách jsem slyšel ale můj osobní názor je,že je to blábol
Hm,no aj by som bral tu 1150-tku akurat sa divam na rozpočet a ako sa niekde pisalo radšej plnu vybavu na 1100-vke ako holu a bez vybavi 1150-tku.Samozrejme sa rozhodujem či ju kupim tento rok alebo buduci,zatial mi ta moja osemstovka ide,zajtra sa chystam rano k Vam do Ciech smerom na Vsetin.No a inač toho sa bojim teda tej prevodovki na 1100-ke ale pokial by to bol blabol tak je to dobre.Je pravda že 1150 je krajšia ale ak by som chcel aj model z tych prvych a plnou vybavou tak ak si zoberem napr. ročnik 2000 mam teda na mysli 1150-tku tak v plnej vybave okolo 140000ck a vyššie zatial čo ročnik 1999 a 1100 v plnej vybave vyjde už okolo 120000ck.Takže zaleži aj od financii.Takže diky a za každe postrehy vopred dakujem
Ahoj ,no myslím že vyloženě nešlapneš vedle ani jednou volbou .Měl jem 650 gs r.v.2002 2 sezony a naprostá spokojenost .a taky něco važím 105.plně naloženej do alp s přítelkyní nebyl problem .motorka se krasně vodila fakt jsem byl moc spokojenej jak s jízdníma vlasnostma ,spotřebou ,udržbou .prostě malý gs bylo super najezdil jsem na ní cca 18 tisíc a bez problemů. Na podzim jsem si pořídil 1100 gs r.v. 1999-2000 prostě poslední co dělali a je to jiné podvozek je fakt excelentní u motoru to uplně řict nemohu /ruzne pazvuky atd./ale spolehlivost ta je zatím bez debat zatím sem najel 8 tisíc ze začatku jsem furt porovnaval a musím říct že se neda porovnavat 650-1100 to je jako by jsi srovnaval hrušky a jablka .oboje je sice BMW a Enduro ,ale zcela jine těsto.
ale je fakt na cestovaní at už po silnici nebo lehkým terenem v klidném tempu je jedenactka jako stvořená.V každem případě to chce aby jsi se svezl a posoudil sám.I když kdybych chtel jezdit jenom kolem komína tak bych si nechal 650 .ale pokud chceš jezdit někam dal po evropě tak jedenactkou nešlapneš vedle.v každým případě ti přeju štastnou ruku.
F 650 gs,R 1100 GS
Guly
No určite okolo komina sa voziť nechcem,Cechy,Slovensko,Rakusko to bude pre začiatok ale samozrejme kym sa z moto spoznam bude to len Slovensko,potom Cesko a potom už všade.O tych pazvukoch na 1100 som tiež čital ale všetci sa zhoduju že to nema nikto riešiť,ak su ventile nastavene a človek sa stara tak ako ma myslim že to bude dobra volba ale ako som pisal chcem Bawa v plnej vybave a kedže mi to finančne bude asi stačiť na 1100-ku tak asi sa pre nu rozhodnem a ak to budem brať až na buduci rok no možno sa najde aj 1150 ale chcem tu klasicku ako to vy volate "KOVARINU",žiadna velka elektronikno proste klasiku.No už viem prečo si tie Bawa držia aj taku cenu a neni to len tym MENOM
Ja jsem původně chtěl dvanáctku ,ale odradila mě elektronika a plasty a další maličkosti -i když to svezení je nadhera měl jsem možnost.Tak jsem byl přesvědčenej že koupím 1150 gs.Ale narazil jsem na moc pěknej kousek 1100 gs poslední co se dělali .A v rozhodovaní mi pomohlo to- že ještě poctiva německa práce bez přílišného šetření ,rozdíl ve výkonu oproti 1150 gs minimalní,jezdí jich daleko méně než 1150 gs což beru jako plus .jediné co mi vadilo bylo to přední světlo z Avie to jsem vyměnil za dvě kulatá od touratechu.a ted maximalní spokojenost
F 650 gs,R 1100 GS
Guly
Já bych radil 1100 nebo 1150 GS podle peněz.
Možná by sis měl ujasnit jestli budeš chtít ABS nebo ne.
ABS je pro bezpečnost na motorce super, ale na řekněme 8 let staré motorke s 60tis. a více ( což bude asi tvůj případ) bych se raději obešel bez ABS.
Čistě kvůli spolehlivosti.
Pája
Dakujem za vače reakcie a som rad že sa my snažite poradiť,no ak to vyzera tak to vyzera rozhodol som sa pre 1100-ku ale rozmyšlam či ju zobrať tento rok alebo dalši.Dneska som bol z mojim Biginom u Vas v Cechach a super.No chcel by som sa ešte pred tym niekde na tom Bawu previesť ale myslim si že ja chcem a vždycki sa mi pačilo niečo nezvyčajne a to 1100-ka bez pochybi je.Samozrejme mam zaujem o plnu vybavu ak teda bude možnosť,no a samozrejme čo najmenej elektroniky.Tešim sa ale zatial vyčkavam.Dneska teda pardon včera som pisal jednemu panovi od Vas z Ciech,čo som našiel na motoinzerce.cz,bola čierna a z peknou vybavou dokonca tam bola aj navigacia,rv97 cena 125000čk.Ved uvydime.Inač ako to tu niekdo pisal predne svetlo je skutočne ako z avie ale to je na tom to čo sa mi pači,proste je to tak škarede až je to pekne.Budem sa snažiť vyberať moto od r.v 98-2000 ale ked sa nič nenajde tak rok hore dole.Ved aj tomu panovi čo som pisal tak ma 97-čku ale vyzerala pekna.No tak Vam pekne dakujem.Inač kolko tak plus,minus stoja platničky a proste servis,inač da sa zohnať ale čeky manual?Na bigovi ho mam a je to super pomôcka.Tak dikes všetkym
JJ daju sa zohnať o tychto viem ale ta modra čo tam je že 40litrova nadrž,klobuk dole.Zhanam a pozeram každy den,nechcem sa zbytočne unahliť kedže zatial jazdim na Suzuki a vyčkavam na tu spravnu chvilu.Inač ako som pisal vyššie v Nemecku su drahšie ako u Vas a u nas to je brutus,r.v95 a pytaju za to 4300ečiek a bez ničoho.Preto zhanam hlavne u VAs.Inač jednu som našiel v Taliansku bol to r.v99,mala vybavu ako hlinikove kufry,abs,vyhrievane hefty a pytali za nu 4000eur,slušna cena ale hold prd,daleko,ked si to preratam isť preto a prepis tak motorka určite z Ciech a aj sa dohovorim.Tie 650-už ani nepozeramSamozrejme ak budete o niečom vedieť budem rad ked niečo hodite do "ringu".
Ahoj, uz si sa asi rozhodol Ale aj tak. Mal som F650GS a teraz mam R1150GS. S F650GS som bol spokojny (bez akychkolvek poruch alebo komplikacii), az na pohodlie pre dvoch. Jazdime vzdy vo dvojici s manzelkou a to sedadlo proste nenahradis. Nehovoriac o jazdych vlastnostiach. Dvojvalec 1150 sa s cestou vysporiada lepsie (hlavne ked ste dvaja). Urcite velke GS.
sliver
Z Itálie tahá motorky na zakázku motosport Soukup ,ale z určitých provincií když jsem kupoval Báwo já tak jsem se s ním domlouval .Najdeš si ji na netu a on ti ji do 7 dnů doveze .
[url]http://www.motosoukup.cz/[/url)
Přirazí si 10000 kč za dovoz.
Peacemaker napsal:
urcite kup boxera! prestup z biga na 650 by byla spatenka.
mam 11ku z roku 1994, najeto pres 126tis. km a prevodovka radi perfektne. motorka je po vymene vsech lozisek a gufer (ve 100 tis.)
je to mazel.
Proč by přechod z BIGa na 650GS Dakar byla špatenka? Pokud chce člověk cestovat a zaroven jezdit teren a chce mít už novější moto a než 13let stary jednobuch?
www.motoreport.cz
..Dakar is Dakar..