cus budu si muset koupit novy boty poradte mi jake hlavne aby se vnich dalo chodit moje stare se na GS moc nehodi maji moc mekou podrazku piste jake boty a vase zkusenosti diky
Mám Oxtar s goretexem. Dva a půl roku mě slouží. Chtěl jsem nejdřív takový ty s přeskama, ale v tom se asi nedá moc chodit. Tyhle jsou takový "turistický" a vydržel bych v nich klidně tejden a jiný bych nemusel mít. Prostě takový kozačky
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
No, ty moje byly zlevněný z 5000 na 3500 a tam co kupuji jsem dostal ještě litr. A bylo vystaráno. No nekup to.
Upravil Cycli dne 10.03.2007 20:39
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Ty styl-martin mám.Akorát označení bez té "2".Mám je už dvě sezony a zatím spokojenost.A chodí se v nich vcelku dobře.Ty první vypadají ale taky dobře..... BMW R 1100GS vzor kačer
mám máminy (máma BMW) GS2 a jsou skvělý, dá se v nich chodit, protože mají kloub, nepromokavé nad kotníky (vyzkoušeno)
Samozřejmě se jedná o enduráckou botu, ale na běžné cesty do práce mám nepromokavý (slušně vypadající Dainese) kůžavky, ale na těch pro změnu nelze stát ve stupačkách, za chvíli bolí chodidlo
Prostě je nutné mít oboje dvoje, každý pár na něco jiného
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
No takže sem poslední který sem neumí dát odkaz. Mám v merku boty na www.mcf.cz sou to oxtar explorer gore-tex slevněné na 3090 kč. Já si nemůžu moc vybírat jelikož potřebuju 48 a mám to 60 kiláků takže si je pojedu vyzkoušet a uvidím.Toš tak.
Čau, já je mám od středy doma. Nejlevněji jsem je našel na http://www.motoja....php?idg=4
V pohodlnejch endurobotech z Gore-Texu nebyl moc velkej výběr. Chtěl jsem pevnější boty než jsem měl předtím, určitě z materiálu Gore-Tex a zároveň ještě natolik pohodlné, aby se v nich dalo chodit.
Ještě jsem se rozhodoval pro tyhle: http://www.ascycl...x?ID=44222, ale cena rozhodla pro Oxtar.
Mily motorkari a fandove BMW, brzy me ceka koupe BMW F650GS, kterou tady sice nekdo oznacuje jako vozitko pro rohliky , ale ja uz se moc tesim... Je to prvni moto, zacinam, a proto bych potreboval radu ohledne vyberu bot (zbytek nastesti dostavam k motu a sedi mi to...). Momentalne se rozhoduju mezi starsim modelem Dainese Stivale Vega (kuze, Gore-Tex, 4.280) a Styl Martin Torneo (taky kuze + Gore-Tex, ale o neco vyssi, 3.900). Ve hre byly i SiDi Way Tepor (Lorica, Tepor, 3.850) a zejtra se jdu podivat na Styl Martin High-Quad 2 (kuze, Gore-Tex, 4.100). Co se tyce te High-Quad, mel jsem na noze mensi velikost a ta bota mi prisla uz dost styl Robocop narozdil od toho zbytku. Potrebuju kvalitni, bezpecnou a pohodlnou botku. Budu jezdit prevazne na silnici, a i delsi trasy. Jakekoliv rady a navrhy uvitam, diky!
Mám tyhle http://www.motoes...13743.html
Vydrží hodně,jsou spíš na cestováni a lehký enduro.Celej den v dešti a jediný co jsem měl suchý byly boty.Takže doporučuju.Cena je ovšem někde jinde no.....já za ně dal 5200 u hubíka
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Ahoj, já jezdím už třetí rok v botách Savanna od BMW s GoreTexem. Dá se v nich vydržet i dva týdny jak na motorce, tak i na menší pěší výlety na trase. I po těch letech nepromokavé. Celkem tedy dobrá zkušenost.
Světoběžník
Tak nakonec je rozhodnuto, ale bylo to fakt peknyho behani... Volba nahonec padla s prihlednutim k ruznym doporucenim na Alpinestars GPS 3 (http://www.yshop.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=23941). Tvrdsi (rozhodne vic nez drive vybirane...) s ochrannymi prvky a zaroven pohodlne (sice ne jako Alpinestars ROAM nebo Dainese Stivale Vega, ale kompromis je kompromis... a kdyz na TO dojde, je lepsi nemit rozdrcenou nohu ). Jsou vice do sportovna (puvodni model GPS byl vice cestovni - a ano, ten slider je mi tam fakt na prd), ale sedly mi rozhodne vic nez Styl Martin High-Quad 2 (Robocop), Diadora GT2 nebo Oxtar Infinity (na oboje mam bohuzel moc uzkou nohu s nizkym nartem). Stejne me cekaji jenom silnice a to dlouhe cesty, do terenu se nechystam... tak snad bude spokojenost...
Preferuju boty co má Swat, akorát já mám Diadory - napůl cestovní, napůl enduro. Určitě jsou boty pevnější a víc chránící, ale nedá se v nich chodit. Aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout, někdy mi v případě plastových značkových přezkáčů přijde, že jde spíš o image dobrodruha (zejména má-li kalhoty strčené v botách, aby vynikly). Určitě jsou extrémisté, kteří je využijí, ale 90% z nás jezdí 90% tras po asfaltu. Mimochodem, teď v GaPa na BMW srazu to bylo vidět - ten, kdo cestuje kolem světa a napříč kontinenty, jezdí v endurocestovních, nebo dokonce jen v cestovních botách.
Ivan napsal:
Preferuju boty co má Swat, akorát já mám Diadory - napůl cestovní, napůl enduro. Určitě jsou boty pevnější a víc chránící, ale nedá se v nich chodit. Aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout, někdy mi v případě plastových značkových přezkáčů přijde, že jde spíš o image dobrodruha (zejména má-li kalhoty strčené v botách, aby vynikly). Určitě jsou extrémisté, kteří je využijí, ale 90% z nás jezdí 90% tras po asfaltu. Mimochodem, teď v GaPa na BMW srazu to bylo vidět - ten, kdo cestuje kolem světa a napříč kontinenty, jezdí v endurocestovních, nebo dokonce jen v cestovních botách.
chichichi, to bude asi platit pro me Ivane?
No, zkusim se trochu obranit.
1/ GS2 pouzivam jenom do terenu, na tech 10% jak rikas. Pokud jedeme s partou v So nebo Ne rano do hor na enduro, tak si je beru [prisaham ze v nich nechodim na kafe, na pivo a ani k mori]. Proc jsou to znackove? Z jednoducheho duvodu.....vrhl jsem se do endura posledni dobou, narychlo, nemam zkusenosti z endura z mladsich let a schopnost vybirat podle nich. Potreboval jsem narychlo enduroboty do BMW enduroskoly a protoze mam dobrou slevu u zastupce BMW motorek zde [loni jsem odkoupil dum od prave tohoto dealera, od ktereho jsem koupil jiz treti novou motorku, dnes je prvnim dealerem v Recku] a diky teto sleve [GS2 250E, tam nekde] se mi zdal rozdil od jinych znacek [Oxtar, Alpinestar] zanedbatelny [myslim ze Alpine...byly kolem 220-230] a tak slo o rychle reseni bez velkeho pruzkumu trhu.
Jo a taky casto je mam zahrnuty dovnitr. Mozna i z nevedomosti, tak to tady nosil ucitel, tak jsme to vazali i my zaci...
2/ taky si to myslim, ze tvrde plastove sportovni enduroboty [prestoze maji kloub] jsou do cisteho terenu a cestovat po svete [kez bych se mohl stat takovym cestovatelem!!!!] je jiste lepsi v nejakem endurocestovnim kompromisu. Ja osobne jsem moc spokojeny s jednim normalnim cestovnim [asi by se reklo polovysoke] parem s Goretexem od Dainese [170E]. Ted na leto jezdim v takovej tech tenkejch snerovatelnej botach [pripominaj trochu boty boxeru] se zakladnim vyztuzenim spicky, paty a obou kotniku
4/ Doporucuji se mrknout na firmu Gaerne, myslim jde o francouze, videl jsem a zkusil ve skole od jineho kolegy a byly strasne pohodlne, prestoze nemaji kloub. Pozdeji jsem se seznamil i s jednim drivejsim majitelem prodejny ruzneho motoobleceni a ten mi tvrdil, ze Gaerne je firma ktera ma pry jinou folosofii....ze jim jde vzdy o vysoke pohodli a to i u bot sportovnejsiho razeni. Zkontrolujte to, jak jsem koupil, prodavam...
Ivane Ivane, lepsi kalhoty dovnitr, nez zvednuta helma...
cha cha, me se humor libi, i autosarkasmus, neboj.
Jo tri dny, je to jako kouzelnej koberec. Vetsi zdvih perovani [nebo jak se to rekne] je velky rozdil pri prejizdeni kanalu atd. Sedlo jsem schvalne dal do vysoke polohy abych se vyzkousel a potrapil... a i tak to jde, a to nezatizenej a vysoky sedlo.
Problem mam s tankbagem, protoze se mi libil VP45 [TT] a mam ho doma ale nepasuje spravne na ADV