Tak jsem včera potkal magora na Ninje v tričku s krátkým rukávem (ne tom by nebylo nic divnýho), kraťasech (to už trochu zavání průšvihem) a v ŽABKÁCH ! Samozřejmě to nebylo na koupališti a krokem... Na 5.května, já jel tak kilo, on určitě o půlku rychlejc. Nemohl jsem na to přestat myslet a protože jsem ten typ, co od malička musí u všeho zjistit jak to funguje, zariskoval jsem a večer pro pečivo na snídani (asi 1km) vyrazil taktéž alá "Vietnamec". A víte co, ono to bohužel opavdu jde... Často jezdím pracovně po městě, přiznávám, že většinou v džínách košili, a polobotkách, ale na skůtru bych se taky neoblíkal a výrazně jinak vlastně nejezdím. Jakmile ale jedu kousek dál, beru si alespoň moto-bundu a většinou i moje slušivé crossové SiDi . Jo a bez rukavic a motorradového ledviňáku (toho s chráničem nedám ani metr). Co vy, "hřešíte" taky v horku?!
Maiali nel Fango!
kousky jezdím autem,ale jel sem tůdle na mašině a nechtělo se mi do celého completu*pissed*páč to jedu jenom kousek,bundu sem měl,montérky a silniční boty,neletěl sem a dával si bacha.
vidím to itady,hrozná móda,silná motorka,borec hodně nalehko a kolikrát baťůžek jagbysmet,je kolikrát na zdechnutí*pissed*ale tělo je potřeba si chránit,bo silniční odřeninyau au bolí jag svinja
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
tak já se přiznám ..jezdím do práce a z práce v tomhle počasí taky jen v kratesech a tričku a to stejný na zahradu..je to ale do 10 km a vždy mám rukavice a enduro boty..rychlost do 60km/h..jezdím tak, abych dojel do cíle v pořádku a o to víc musím předvídat a být připravený reagovat, pokud mě to tam někdo střelí z jiného pruhu atp.jezdím ale sám..mladá se mnou jezdí akorát na zahradu(má strach z provozu) na sobě vždy džíny,koženou bundu,enduro boty,rukavice..
neříkám nic a na moje slova dojde
Fb: Jara Přikryl
U nás ve vsi jezdí jeden na Thundercatu taky v kraťasech , tričku a samo bez helmy.Nejdříve jsem si říkal -jsi magor ale potom jsem ho vlastně litoval,protože to asi v hlavě nemá v pořádku.Možná si o sobě myslí jakej je borec ,dokonce se tak i tváří,ale jak jsem napsal -je to MAGOR.Já osobně bez kvalitního oblečení na motorku nelezu.
Das ist BMW
No ja se radim taky spis k zodpovednejsim. Jezdim skoro porad v komplet obleceni, nekdy - tak do 20 km - jedu jen v moto bunde, prilbe a lehkych rukavicich, jinak rifle a pevne, ale civilni boty. No a uplne vzacne - rekneme do 5 km - jsem schopny jet v kratasech a tricku, ale helmu, rukavice a pevne boty vzdycky.
Jsem jednou videl v americe cernocha jen v lesklym zelenym basketbalovym dresu a s ksiltovkou ksiltem dozadu, jak nas na silnicni motorce stejne barvy po dalnici (!) predjel tak 1,5 nasi rychlosti. :-) Magor. Ale tam to maj jinak vsichni.
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
jakoze v tricku, kratasech a zabkách jenom po ATC Merkur po cestickách ve dvou na jednicku, dvojku a trochou sitice a bez plynu je nahodou parada a bez helem! behem chvilky mate shodnoceny celý kemp, to musite zkusit ..jinak ale musí byt pevná pata boty a helma. prizpusobyt styl jizdy je jasny. asi bych se z teho zvencnul, pokazde si oblikat koplet s rukavicema a motobotama kdyz jedu do vedlejsi vesnice, nebo mesta. já osobne BMW verim, ze je to jedna z nejbezpecnejsich motorek, jesli se to teda da tak nazvat
tak je to jasný že to vždy vypline ze situace,já třeba do prácena skutru jezdim komplet v oblečení,mam to přez celou prahu a je to fakt o hubu vtěch kolonách,ale potom zase na druhou stranu v práci dodělám motorku a jdu ji project a to sem právě v kraťasech a tričku v lepším případě si vemu mikinuhelmu samozřejmě vozím,ale je to blbý vtom tričku a kraťasech,jako sice jedu jen 5-6km po městě a to zastrčenejma uličkama,ale přeci jen člověk je tvor hloupí a sem tam stim tak trochu vrkne a ono třeba na nový R1 neni potřeba ani řadit a dá se na tom letět 160
Já mám naštěstí z mé BMW stále respekt a o ridičích si myslím, že mě chtějí zabít! Někdy to tak i vypadá.
Minimum toho,co mám na sobě, když nemám komplet RP2, je RP2 bunda ( neznám nic lepšího ), kevlar jeansy, cross rukavice a goratex pohorky - když musím někam jít, jinak moto cestovní boty. Helma je samozřejmostí. Kamarád se vyboural, když vyjížděl z podzemní garáže - ty odřeniny bych nikomu nepřál! Ujel asi 200m!!! Nezáleží jak daleko jedeš, stačí pár metrů!!!
Letos jsem po Itálii najezdil cca 5.000 Km Od Rimini dolů na úplný jih v dresovém triku, kraťasech a keckách. Teploměr na motorce ukazoval minimálně 38°C a někdy dokonce i 42°C. Nedokázal jsem si představit, že bych se měl pařit v moto hadrech. Potkával jsem ale i kompletně nastrojené motorkáře. Přemýšlel jsem o tom a vážil rizika. Ale lehkomyslnost zvítězila. Člověk musí jet určitě o moc opatrněji a myslet na to, že je úplný holátko, ale ten pocit volna a "luftování" u mě zvítězil. Zaplať Pán Bůh, bez následků...
No, já po okolí jezdím v džínách a motobundě, nebo min. obyč. kožený bundě.
Ale teď na Slovensku jsme asi dvakrát jeli s přítulkou z Vrátný no Těrchový (cca 5 km)
jen v tříčtvrťákách - člověk dojde z výšlapu na parkoviště a soukat si na kraťasy ještě motogatě,
to je na prd..
Ale jeli jsme v klídečku a dál bych si to nelajzl ... Přecejen, motohadry mají smysl...
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) -----
no ... ja teda nevyjedu jinak nez plny vyzbroji ..
... v lete j eto puda, horko jak svina a nezs clovek dojde do garaze tak je vystavenej ze min jak dve pifka by to nespravily ..
ale mam najeto neco kolem milionu km v aute a vim, ze i kdyz clovek vi co dela a ma to pod kontrolou, tak kolem nej muze bejt jeden nebo vice bretenu, ktery to pod kontrolou nemaj ...'
tak se radsi budu chvili potit nez si pak pul roku drbat strupy ...
i kdyz jedu jenom do vedlejsi vesnice na nakup, tak si beru vzdy kompletni vystroj... mam se moc rad, a radsi se budu chvili potit, nez abych pak pripominal stazenyho kralika...
morabo napsal:
Jo a bez rukavic a motorradového ledviňáku (toho s chráničem nedám ani metr). Co vy, "hřešíte" taky v horku?!
tady je otazka, jak ti zvysuje rizika nervozita a fstek kdyz jedes naprosto nabalenej ve 30 stupnovem vedru.
Ja se priznam, ze posledni dobou jezdim po Praze VELMI nalehko... nicmene snazim se neradit vic nez 2, pripadne 3 malo otacek.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
to Hicks: je nesmysl, jestli řadíš 1 nebo 5, riziko je stejné.....
v dnešní době, kdy se dělá oblečení, které umí větrat a přitom chránit, některé umí i chladit, jezdit v kraťasech a triku může fakt leda magor...
měl jsem kamarády, co jeli jen pár km k vodě...strupy měli dva měsíce, jeho žena byla měsíc v nemocnici a dvě operace kotníku jen proto, že si vzala kecky místo moto bot...vždyť jedou jen pár km, že?
Vjetrnik napsal:
to Hicks: je nesmysl, jestli řadíš 1 nebo 5, riziko je stejné.....
nesouhlasim.
Cim vyssi rychlost, tim vyssi riziko. cim vys radis, tim rychleji muzes jet.
v dnešní době, kdy se dělá oblečení, které umí větrat a přitom chránit, některé umí i chladit, jezdit v kraťasech a triku může fakt leda magor...
měl jsem kamarády, co jeli jen pár km k vodě...strupy měli dva měsíce, jeho žena byla měsíc v nemocnici a dvě operace kotníku jen proto, že si vzala kecky místo moto bot...vždyť jedou jen pár km, že?
ja nerikam, ze to neni nebezpecne.
Zkus ale jezdit v motohadrech po praze, poruznu. Na jednani atd... nemozne.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
to Hicks: náhodou....má to své výhody....když dorazíš na úřad ve špinavých a smradlavých motohadrech, tak Ti ten souhlas ta úřednice dá jenom proto, aby jsi už vypadl z její kanceláře....