Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

motorkáři, autaři a cestovatelé
morabo
Přidané 05.08.2009 23:19

Registrace: 10.09.08
Tuhle mi někdo řekl, že jsem motorkář. Nikdy jsem o tom tak nepřemýšlel, možná i proto, že díky soustavné mediální masáži, jazyka a obrázků z večerních zpráv, motorkář=mrtvola ležící vedle 10let staré CBR.... (mimochodem stejně jako podnikatel je synonymem lupiče a gaunera, což sem ale nepatří). I když si odmyslím tuhle nálepku, stejně se ale jako motorkář vlasně ani moc necítím. S naprostou úctou bych si vypůjčil slova Igora Brezovara, že jsem spíš cestovatel co používá motorku (ačkoli jsem v kontextu s ním nevyjel ani pořádně na dvorek). Myslím, že tušíte kam mířím. Asi jsem teda spíš autař, protože projet se pořádně v nějaký zadoklolce za úsvitu po prázdný okresce mně nikdy nepřestane lákat, ale klíče od R1, Ninji, nebo třeba jakýhokliv choppera a kde čeho dalšího přede mnou můžete nechat válet naprosto bez obav. Miluju ale cestování a poznávání nových míst a zemí a v tomhle ohledu je motorka nenahraditelná. Mnohem svobodnější, bezprostřednější, člověk cítí víc vůní a tak nějak má ke všemu blíž a víc si dosažení cíle prožije a zaslouží. A samozřejmě, že si i tu jízdu samotnou užívám, ale nikdy by mně nenapadlo jet se projet pouze pro projetí jako takový, stylem-tuhle zatáčku jsem mohl dát ještě od dvacet víc. Tak co, mám to tak sám a kam se zařadíte vy ostatní? Wink
Maiali nel Fango!

+moje cesta do prace: http://vimeo.com/...
+zazitky z Erzbergu 2013:http://www.bmwgs....ost_328808
+rozhovor o Erzbergu IXX a XX: http://www.kolama...e-kodo038/:

https://www.facebook.com/remora.prg/
Thomasson
Přidané 05.08.2009 23:58

Registrace: 10.03.08
No, já osobně se klidně jedu projet 80, 100 km "jen tak" bez cíle, ale do míst, kde to pořádně neznám
a už jen pro ten pocit z jízdy... ale ne pocit z rychlosti a jak píšeš "tuhle zatáčku jksem mohl dát rychleji", ale pro to,
abych se koukl, co kde je, popř. co kde je nového Smile
Takže jsem určitě částečně cestovatel a částečně kochač ... Smile
A k maníkům, co letí hlava nehlava na CBR se taky neřadím..doufám blushing
----- Ať se práší za kočárem !!! :-) ----- www.bmwgs.cz/images/smiley/lol.gif

prezi
Přidané 05.08.2009 23:58

Registrace: 01.01.08
...tak já jsem "kochající se mototurista"

...jezdím celoročně (pokud není náledí, nebo posoleno) ...nejraději mám cesty nižších tříd a čím víc se to kroutí, stoupá, klesá tím lépe ...moc rád se sem-tam pustím do lehčího offíku

...v týdnu, nebo když je málo času se rád projedu na hoďku či dvě okolo komíma aniž bych měl nějaký cíl ...o víkendu mám nejraději celodenní akce s nějakým cílem, nebo zajímavou trasou ...a na delší vícedenní výlety a dovolené jezdím na základě tipů kamarádů, fotek a přečtených cestopisů na internetu či na místa, která jsem toužil vidět už coby dítě školou povinné Smile

http://www.cenduro.cz
bystricke
Přidané 06.08.2009 00:27

Registrace: 04.11.07
když jedu na motce,jsem motorkář
když jedu autem sem autař
když vařím plechy xobě jsem kuchař

jezdím rád,ikdyž nemám vítr ve vlasech,bo mám helmuGrinněkdy blíž,někdy dál,ale po těch létech za řidítky mě kolemkomínofky moc neberou,takže radši někde dál,zatím to ještě není tak daleko abych si mohl říkat cestovatel,tak asi jen motouživatelhelpless
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz

www.begr.cz
brtnik
Přidané 06.08.2009 00:28

Registrace: 06.05.08
Nevim, ja se citim celkem motorkar. Klicky od R1 nebo ninji mne rozhodne chladnym nenechajiSmile od choppera ale asi anoGrin motorku mam vlastne stale od 12 let, uz davno nejezdim kazdej den ani kazdej tyden, GS mam na cestovani, R1 na blbnuti. Mel jsem i KTM LC8 a je to super motorka taky,ale GS mam radsi,hard teren nevyhledavam a bahno radsi objedeu a nestydim se za to,sotolinu ale mam rad. Cestovatel asi nejsem i kdyz par tripu taky probehlo,treba casem se to jeste zmeniSmile
Jinak jizda autem mne uz nejakej cas nebavi a je to jen nutnost, blazenej usmev jako mam na moto v aute nepamatuju.

MotoPaja
Přidané 06.08.2009 02:04

Registrace: 29.07.08
tak já o sobě už poměrně dlouho tvrdím že nejsem motorkář, protože nemám motorku na blbnutí nebo machrování, ale proto že mě baví jezdit na motorce, ne pro adrenalin ale radost z jízdy a nejde ani tak o to, jestli jedu někam kde to neznám nebo někde kde jezdím obden
já jen rád jezdím na motorce

a ještě radši se v motorkách hrabu Wink

PS: a to že poslední dobou začínám jezdit poměrně rychle a zatáčky řežu místo kochání se krajinou je vina BMW, protože ten hrošík jeden je takovej nenápadnej svůdce pray
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?

Pizzy Bender
Přidané 06.08.2009 07:18

Registrace: 29.01.09
Já jsem neutrálně MOTORISTA.annoy Dle nálady a potřeb měním dopravní prostředek.thumbs up
BMW R 1100 GS k dvacetiletému výročí prodáno
Jawa 250/590 SPORT - na uklidnění Wink
Jawa 350 Californian r.v.2014 na zakázku

Alda
Přidané 06.08.2009 07:58

Registrace: 20.10.07
Jsem na tom asi jako Thomasson. A presne tohle tema mi mluvi z duse, uz jsem 100x nekomu vysvetloval ze motorkar rozhodne nejsem a doufam, ze nikdy nebudu.
Je to jen o tom, jak si kdo predstavi typickyho motorkare. Pro me je to dlouhy vlas, dlouhy vous, keeerka kam to jen jde, chopper a srazy plny chlastu a ku.ev. Grin

hicks
Přidané 06.08.2009 08:02

Registrace: 09.07.08
morabo napsal:
A samozřejmě, že si i tu jízdu samotnou užívám, ale nikdy by mně nenapadlo jet se projet pouze pro projetí jako takový, stylem-tuhle zatáčku jsem mohl dát ještě od dvacet víc. Tak co, mám to tak sám a kam se zařadíte vy ostatní? Wink

ja to mam zase tak, ze mi samotne bezcilne jezdeni prijde trochu jako neefektivni plytvani casem.

Jo treba zavod na okruhu, to bych asi bral.. nebo se ZAROVEN nekam podivat.

To si to tezce uziju.. to same treba jezdeni rano/vecer za slunicka po Praze.

Tj. jezdeni na motorce mi rika hodne, ale asi mi trochu hrablo z prace Wink
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

Vjetrnik
Přidané 06.08.2009 08:41

Registrace: 09.10.07
to Hicks: hele nech filozovofání a pojď raději na převaz...Grin

hicks
Přidané 06.08.2009 09:02

Registrace: 09.07.08
Vjetrnik napsal:
to Hicks: hele nech filozovofání a pojď raději na převaz...:D

myslis jako dobrovolne?

ze bych si nechal strhnout obvaz, pak ho polit peroxidem.. pak kartacek (vis, ze ctvrty den od nehody se to musi kartacovat? :), betadina, zavazat a pustit?

Ne, dekuji :D

Doufam, ze zitra dodrzi pravidlo pateho dne -- tedy mirny, klidovy rezim.. zadny kartac ani peroxid b)
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

falcons
Přidané 06.08.2009 09:23

Registrace: 03.07.08
Tak já ty vaše myšlenky asi uplně otočim: Proč bych se neměl považovat za motorkáře jenom proto, že přiblblí novináři s tim spojujou ještě přiblblejší "psychopaty" na super rychlých strojích, co lítaj na silnicích bez jakéhokoli pudu sebezáchovy?
Podle mě je to uplně obráceně, motorkář je člověk, který má rád motorky, ať už k cestování, nebo se jenom projet kolem komína, nebo nakoupit, někdo kdo radši zvolí k cestě do práce motorku než mašinu atd. Prostě kdokoli kdo motorky miluje a zasvětí jim část svého cenného volného času.

takže shrnutí: Jsem motorkář, protože pokaždé když sednu na motroku, tak si to užívám a je jedno jestli jedu ryche nebo pomalu, daleko nebo kolem komína, na silnici, nebo do terénu

------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.

jencekgs
Přidané 06.08.2009 10:21

Registrace: 27.12.08
Přesně souhlasím s Falconsem, podle mě není motorkář magor kdo páchá sebevraždu, ale člověk kdo žije motorkama, rád se na ně kouká když jedou okolo bez rozdílu značek a kategorií a prostě se zajímá o dění kolem motorek. A k tomů má štěstí a má doma vysněnou motorku, což se nemusí podařit každému. Myslím si že jsem byl motorkář i když jsem si z finančních důvodů nemohl motorku dovolit a i přesto jsem o ní snil a zajímal se o dění o motorky.
Za mě teda jen to že já se jako motorkář cítím a je mi jedno jak to berou jiní. Nemám ani dlouhý vlasy ani vousy a dokonce jsem abstinent který jezdí pomalu a přesto se cítím motorkářem.
Splněný sen moje 1100GS

vyky
Přidané 06.08.2009 12:29

Registrace: 10.04.08
zdarec,
ja stejne jako falcons a jencekgs clap,
pripada mi to, ze se nekteri stydi za to, ze jsou motorkari, tak radsi napisi, ze jsou cestovatele Grin
vyky

trautumberk
Přidané 06.08.2009 13:31

Registrace: 30.06.09
Já nevím co jsem, mám rád všechno co smrdí benzínem nebo naftou annoyGrin ,ale motorky na místě číslo 1.lol

stepan
Přidané 06.08.2009 14:03

Registrace: 05.06.07
vyky napsal:
zdarec,
ja stejne jako falcons a jencekgs clap,
pripada mi to, ze se nekteri stydi za to, ze jsou motorkari, tak radsi napisi, ze jsou cestovatele Grin

Já jelikož jezdím na motorce už nějakej čas, tak to beru stejně, jako falcons, jencekgs a vyky.
Když jsem začínal, tak byly motorkáři ti, které to opravdu bavilo, protože motorek bylo málo, a byly drahý. Nikdo se nemusel stydět, že je motorkář.
Dnes je motorek všude plno a nestojej moc, takže si to lidi kupujou často i pro image.
Jestli si my, co jezdíme na moto mezi sebou říkáme motorkáři nebo mototuristi je podle mne jedno, protože tak nějak poznáme, podle mašiny, výbavy, oblečení a tak, jakej druh ten kterej je.

A když se mne někdo zeptá, jestli jsem motorkář, tak je pro mne stejně namáhavé vysvětlování, že nejezdím na motorce dvěstěvměstě a třistazmísta, ať použiju slovo motorkář nebo v mém případě třeba motocestovatel. Protože spousta lidí stejně neví, co to je, a že se na motorce dá taky jezdit normálně a pohodlně, ne jen pro adrenalin a blbnutí.

Takže já jsem klidně motorkář a nestydím se za to.
Upravil stepan dne 06.08.2009 14:05
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black

http://kouzelnyzi...
https://www.faceb...zelnyzivot

http://kouzelnyzivot.cz
Marek
Přidané 08.08.2009 08:23

Registrace: 18.02.08
stručně: já motorkář jsem Smile
Jedu? Jedu!
R1150GS

Peacemaker
Přidané 08.08.2009 12:23

Registrace: 25.05.07
Marek> thumbs up

Vjetrnik
Přidané 09.08.2009 10:14

Registrace: 09.10.07
...všichni piloti GS, jakožto velké motorky, jsou motorkáři....ať si o sobě říkají jakkoliv...

Marek
Přidané 09.08.2009 10:46

Registrace: 18.02.08
...podle mě jste moc vztahovační. Přeci pokud novinář napíše, že motorkář jel někde 200km/h a rozbil se na kaši, ještě neznamená, že jsou všichni takoví.
Předně by chtělo definovat slovo "motorkář". Kdo to vlastně je? Ten, který jezdí na motorce? (pro mě ano) Nebo musí být oblečen do kůže a na zádech mít "barvy"? Nebo ten, který jezdí denně do práce či snad jezdí jen víkendy? atd. Motocestovatelé, opravdu používáte motorku párkrát za rok jen na "onu"cestu?? Nebo na ní jezdíte jen tak bez důvodu? Nebo, že by cestování bylo každé vyjetí z garáže??
Motorkář není sprosté slovo a nemusíte se za to stydět!Angry

Kdo jede v obci na motorce 200km/h není motorkář, ale hovado.

Zdravim všechny motorkářethumbs upthumbs upthumbs up
Jedu? Jedu!
R1150GS

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 86
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.49 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI