Ahoj, zatím jsem jen BMW GS zvažovatel, nicméně jsem tu nenašel na fóru odpověď na to, nad čím přesně momentálně uvažuju.
V jednom příspěvku jsem četl, že u Adv je potřeba výška aspoň 179-180cm. A´t to srovnám jak to srovnávám, pořád se mi víc líbí GSA verze a můj dotaz je, jestli se s ní dá slušně jezdit i při výšce 177-8 cm. Opravdu bych se s tím tak mordoval ? Je někdo z Vás nižší postavy a jak se s tím u GS/GSA vyrovnáváte?
Druhý dotaz - zatím pouze v teoretické rovině - víte někdo z praxe, jak se u nás staví BMW servis k motocyklům dovezeným z USA? Mám na mysli záruky, svolávačky aj. ? Byl by dovoz nové moto z USA v tomhle směru velký problém?
Zatím jsem se tu dočetl, že není problém v AuTecu vyměnit majle za km, ale jak je to s těmi ostatními věcmi?
Čau šelmo,
letos jsem poprvé kočíroval plně naloženou motorku. Ta váží cca 240 Kg. Bagáž cca 80 Kg a moje paní 54 kg. Když nepočítám mých 96 kg, držel jsem (na GS, to váží asi o 15 kg méně než GSA) cca 380 kg. Spousta sil Tě stojí případná nezkušenost, ale přesto bych - já osobně, píšu sám za sebe - být menší (mám 185 cm) a lehčí, nechal GéeSo vzrostlejším jedincům...
Ale to jen já sám za sebe, mnozí jiní mají třeba méně centimetrů a větší sílu a budou se mi smát. Počítej ale s tím, že po šesti, sedmi stech kilometrech, byť po silnici, už nemáš tu pravou fyzičku a potom je potupné padnutí na místě otázkou chvilky... Mě zachránily před většími škodami jen Bystrického bytelné kufry. Na ty motorka lehla jak na padací rámy a krom uprášení se ničemu nic nestalo. Za jízdy si s dvanáctkou jen pohráváš, to je bez debaty, ale na místě je zlomyslná a když se naložená rozhodne, že udělá hají, těžko jí to rozmlouvat. Počítej s tím...
Ale Ty jsi se vlastně ptal na jízdu. Tady řeknu - proč ne, klidně i člověk menšího vzrůstu...
Upravil radosek dne 06.08.2009 14:49
Hmm, tak to je to, čeho se trochu obávám. Samo jsem myslel i manipulaci . Moje stávající moto (Y FZ1-N) má taky přes 200 kg a i s naloženou nemám moc problém manipulovat, ale to sedlo není tak vysoko a do terénu se s ní moc nepouštím ... Délku krajních noh jsem zatím moc neřešil , ale je pravda, že přítelkyně má delší nohy, já zase ruce, tak to jsem spíš asi kvůli GSu měl být ženská . Díky chlapi, ještě počkám, jestli mě někdo menší nepotěší víc .
Levhart napsal:
Hmm, tak to je to, čeho se trochu obávám. Samo jsem myslel i manipulaci . Moje stávající moto (Y FZ1-N) má taky přes 200 kg a i s naloženou nemám moc problém manipulovat, ale to sedlo není tak vysoko a do terénu se s ní moc nepouštím ... Délku krajních noh jsem zatím moc neřešil , ale je pravda, že přítelkyně má delší nohy, já zase ruce, tak to jsem spíš asi kvůli GSu měl být ženská . Díky chlapi, ještě počkám, jestli mě někdo menší nepotěší víc .
kup si nizsi sedlo.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
O tom nižším sedle asi budu muset zauvažovat, tím spíš, že bych rád šel do vyššího GSA ... Asi není nad to si to vyzkoušet. Ale přeci jen sednutí si na moto na výstavě a projetí se v terénu, to je trochu rozdíl .
Mám 170 cm a je to v pohode ( na 1150 GS normálne sedlo v najnižšej polohe ) . Skúsil som aj 1200 a mám pocit, že je to podobné. Ako spomenul Hicks dáš tam to najnižšie čo predávajú a bude to .
Mám známeho ktorý je rovnako vysoký ako ja a má 1150 GSA pričom oboma nohami na zem nedotiahne. Nemám ale pocit aby nejako hrocha nezvládal, ani off mu nerobí nejaký problém. Najlepšie by bolo aby si si na nejaku mašinku vyliezol a sám zhodnotíš či je pre teba vysoká alebo nie.
Glock-plastik fantastik :-)
glock7 napsal:
Mám 170 cm a je to v pohode ( na 1150 GS normálne sedlo v najnižšej polohe ) . Skúsil som aj 1200 a mám pocit, že je to podobné. Ako spomenul Hicks dáš tam to najnižšie čo predávajú a bude to .
Mám známeho ktorý je rovnako vysoký ako ja a má 1150 GSA pričom oboma nohami na zem nedotiahne. Nemám ale pocit aby nejako hrocha nezvládal, ani off mu nerobí nejaký problém. Najlepšie by bolo aby si si na nejaku mašinku vyliezol a sám zhodnotíš či je pre teba vysoká alebo nie.
jj... a mel by asi cvicit.
Jestli ma 178cm a nozky jak zachodovy pavůk tak to stejne imho udrzi problematicky, o vyprosteni ani nemluve.
17 cm
Jestli ma 178cm a nozky jak zachodovy pavůk tak to stejne imho udrzi problematicky, o vyprosteni ani nemluve.
No nevím, jestli mám nožky zrovna jako pavůk, ale že asi na fyzičce budu muset trochu zapracovat, to tak nějak očekávám. Uvažuju o GSu až na příští sezonu, tak přes zimu se můžu snažit
Moje výška 174, nohy normální (až na zem), fyzička kancelářská, ale sedlo nízké... Zatím jsem potupně při manipulaci neležela, ani s naloženým velbloudem. Je fakt, že když mám obavy, poprosím jističe pohybu - mého muže. Myslím, že nízké sedlo hodně pořeší, každý centimetr a zúžení v nejnižším bodě sedla bodne.
Marcela přiložený následující obrázek:
Marcela napsal:
Moje výška 174, nohy normální (až na zem), fyzička kancelářská, ale sedlo nízké... Zatím jsem potupně při manipulaci neležela, ani s naloženým velbloudem. Je fakt, že když mám obavy, poprosím jističe pohybu - mého muže. Myslím, že nízké sedlo hodně pořeší, každý centimetr a zúžení v nejnižším bodě sedla bodne.
jenomze ty:
- nemas Adventuru (ta je vyssi)
- spravne predpokladas, ze te pri pripadnem padu Pan tvorstva okamzite zachrani, jako ostatne z 90% vasich ostatnich plemennych slamastik a prusvihu
pan zajemce je z druhe strany smluvniho vztahu, takze se predpoklada schopnost efektivniho analytickeho uvazovani a schopnosti resit potize vseho druhu
Upravil hicks dne 06.08.2009 17:09
17 cm
trautumberk napsal:
Hicksi Hicksi Musím se zastat jen ta odvaha že na na toho mastodonda vyleze na něžný pohlaví si myslím ,že dobrej výkon
Že děkuju, pane Trautumberku .
Dlouho jsem zvažovala... po XT a CBF. Ale nízké sedlo rozhodlo, prostě tlapky na zemi dávají jistotu. Taky mám o pár cm míň než váhající šelma.
S mužem jezdíme většinou společně, ale putuju docela dost i sama, a to i po hlavní obci, takže pomocná taťkova ruka není vždy po ruce. Rovněž když sedí na svém "drobkovi". Zatím nezachraňoval, ale jen jistil
- nemas Adventuru (ta je vyssi)
- spravne predpokladas, ze te pri pripadnem padu Pan tvorstva okamzite zachrani, jako ostatne z 90% vasich ostatnich plemennych slamastik a prusvihu
pan zajemce je z druhe strany smluvniho vztahu, takze se predpoklada schopnost efektivniho analytickeho uvazovani a schopnosti resit potize vseho druhu [/quote]
1. ano nemám, to jsem si všimla
2. kdybyste nebyli takoví dokonalí, tak bychom se s Vámi, Páni, přece vůbec nekaramádili, přece...
3. dole uvádíš moc neznámých cizích slov... už mi tam chybí jenom logika to jsem už taky někde slyšela v souvislosti s námi ubohými
Upravil Marcela dne 06.08.2009 18:21
Marcela napsal:
2. kdybyste nebyli takoví dokonalí, tak bychom se s Vámi, Páni, přece vůbec nekaramádili, přece...
to je fakt, ze bys byla alespon trochu objektivni a rozumna?
3. dole uvádíš moc neznámých cizích slov... už mi tam chybí jenom logika to jsem už taky někde slyšela v souvislosti s námi ubohými
jsou tam slovy... 2... nevim, jak to napsat jinak
Upravil hicks dne 06.08.2009 19:11
17 cm
merim 188 a mam adventuru asi 3 nedele,a je to husty. nezvyk ,o proti japoncum(800 big,transalp,africa,varadero), ale ta masina se mi zda hodne tezka pri manipulaci.kdyz to pak jede je vse v poho.kdyz zacnes s opatnosti myslim ze ji zvadnes.kup adventuru,je to super,ta mohutnost motocyklu je super. jo a jinak sedla snizuji nekde u brna.
Marcela napsal:
[quote]
jsou tam slovy... 2... nevim, jak to napsat jinak
Špatně počítáš, Hicksi. Cizí slova, kterým Marcela nerozumí, jsou tam tři: "efektivní", "analytické" a ještě jedno cizí slovo "uvažování"...
PS.: Marcelko, promiň prosím, ale nedalo mi to, to byl příliš vysoko nahozenej míč.... Máš u mě za to panáka...
Upravil radosek dne 07.08.2009 06:43