Konečně do písku, na sklonku tohoto roku se konečně poštěstilo a vyrážíme do Tunisu. Máte nějaké rady - zkušenosti jak připravit motorku na písek, co si vzít s sebou, na co si dát pozor atd.? Začal jsem molitan. UNI vzduch filtrem, TKC 80, kompresůrek, ultraseal, opravné knoty, drobné nářadí, stahovací pásky a jiné.
R1150 GS Adventure
no to's mi dal dal ranu do mekkyho podbrisku..... kdy a kdo jedete a jak jedete?
termin, program?
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Ještě jedny gumy popř. duše do gum by se asi hodily.Nevím jestli ultraseal je dobrá volba,v poušti moc hřebíků nenajdeš,ale roztrhnout gumu o šutr neni problém a až budeš měnit gumu budeš zasranej od ultrasealu Takže si vem nářadí na výměnu gumy.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Tak to blahopřeju, jak tam pojedete? Jinak Ultraseal v kombinaci s knoty je asi špatná volba, jelikož knoty prý na US nechytají - řešil jsem to na diskusi BMW klubu, takže spíš asi montpáky, knoty a duše. Asi bych taky do písku řešil šprcky na vidlice viz web Touratechu. No a nezapomeň na lopatičku a bábovičky
Tom GS
Doc napsal:
no to's mi dal dal ranu do mekkyho podbrisku..... kdy a kdo jedete a jak jedete?
termin, program?
26.12.07 v 18.00hod nám odjíždí trajekt z Janova nazpět jede 4.1.08. Cesta je zhruba 1800 -2000km z Tunisu k hranicím Líbie po pozůstatkách Hvězných válek bude to dost podobná cesta jako jeli slováci zde http://www.motoride.sk/?ID=956 .
Jedeme pouze dva Já a kolega V-stromu pokud se někdo ještě nepřipojí.
R1150 GS Adventure
Tom GS napsal:
Tak to blahopřeju, jak tam pojedete? Jinak Ultraseal v kombinaci s knoty je asi špatná volba, jelikož knoty prý na US nechytají - řešil jsem to na diskusi BMW klubu, takže spíš asi montpáky, knoty a duše. Asi bych taky do písku řešil šprcky na vidlice viz web Touratechu. No a nezapomeň na lopatičku a bábovičky
Do Janova na vozíku - trajekt - vlastní osa. Neopreny na vidlicích mám. A tím ultrasealem to jste mě moc nepotěšily přeci ho teď z gum nepůjdu vymetat. Vemu duše a montýrky popř. budu nadávat jak špaček že jsem ho tam dával
R1150 GS Adventure
Máte taky někdo zkušenost s navigací po Tunisu, na podnět Tomase TT jsem pátral na internetu našel jsem dvě mapy, které vypadají že by mohli být funkční ale to se uvidí až na místě V mapsource běhaj celkem v poho. máme zumo a 60CSx
R1150 GS Adventure
TomasTT se ted vrátí z tunisu a určitě bude mít nějaký nový WP tak se s ním skontaktuj a uvidíš.
My jsme jeli jen do Douz a vyráželi na výlety odtud. Nebylo to klasický motořkářský cestování - jeli jsme tam kvůli něčemu jinému a potřebovali jsme pevnou základnu. Cest tam je fůra, doporučuju prostudovat bebaweb.cz, odkud jsme měli všechny trasy a body. Na stažení jsou tři mapy - turistická, nějaká dělaná v mapperu a navigační. Naprosto bezvadně fungují a dá se podle toho jezdit. Jinak z cest jsme zkusili 70km z trasy Douz - Ksar Ghilane přímo přes duny, dojeli jsme ze Safrane na alžírskou hranici trasou na jižním okraji velkého chotu a hodně jsme jezdili v dunových polích v okolí Es Sabria. Jeden výlet na místo natáčení filmu Tobruk (asi 40km od matmaty) a pak po "okresce" do Douz se závěrem v dunách. Všude tam jsou asfaltky ale jakmile se vyjede do terénu, může to být pista a za pár kilometrů pískové koleje a pak regulérní duny. Člověk nikdy neví. Přiznám se bez mučení, že jsem většinu těch cest jezdil na WR450 2trac a přechod na BMW byl krušný zážitek Na pistách a chotech pohoda, v tvrdším písku v pohodě, kombinace tvrdý písek a duny taky OK ale jakmile se jelo jen po měkkém, tak to bylo utrpení.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Vítej zpět !!!!A ted nás zahrň kupou fotek z Tunisu !!!
O víkendu. Nestíhám. Přijeli jsme o dva dny později (chyba agentury co nám rezervovala lodní lístky + špatné počasí), takže lehce nestíhám. Ale mám spoustu fotek i video v HDV.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Doc napsal:
termin, program?
26.12.07 v 18.00hod nám odjíždí trajekt z Janova nazpět jede 4.1.08. Cesta je zhruba 1800 -2000km z Tunisu k hranicím Líbie po pozůstatkách Hvězných válek bude to dost podobná cesta jako jeli slováci zde http://www.motoride.sk/?ID=956 .
hm rozumim, ja premyslim o neco driv, 21/12 Patras-Brindisi nebo Bari, behem dne 22/12 presun po vlastni ose 670km do Palerma a vecer je Grimaldi ferry Palermo-Tunis a 23/12 rano jsem tam. Zpet 27/12 vecer Tunis-Palermo a pomalu smerem nazpet, mozna pobudu na Sicilii dva tri dny. Pokud nesezenu dobrou partu, nejradeji dalsi par.....pak
nahradnim resenim je Rakousko, Easyjet Athens-Milan, rent a jeep a jedem pul na pul neco Viden/Salzburg a neco sale-ski. We will see.
Doc napsal:
termin, program?
hm rozumim, ja premyslim o neco driv, 21/12 Patras-Brindisi nebo Bari, behem dne 22/12 presun po vlastni ose 670km do Palerma a vecer je Grimaldi ferry Palermo-Tunis a 23/12 rano jsem tam. Zpet 27/12 vecer Tunis-Palermo a pomalu smerem nazpet, mozna pobudu na Sicilii dva tri dny. Pokud nesezenu dobrou partu, nejradeji dalsi par.....pak
nahradnim resenim je Rakousko, Easyjet Athens-Milan, rent a jeep a jedem pul na pul neco Viden/Salzburg a neco sale-ski. We will see.
Takže vánoce v africe???A co na to žena a děti??To by mi asi neprošlo....
dite je ve druhaku na vejsce a asi by ho to ani moc nekankovalo a zena..
premyslim o sonate pro 2 basy a 4 housle, cili jinak CAJ NA SAHARE PRO 4
Upravil Doc dne 28.10.2007 15:32
Máte někdo nějakou radu co jsi vzít s sebou na trajekt k ukotvení motorky samo že kurty budu mít, ale třeba jestli tam nějaké jsou na co si dát pozor atd.
pojedu poprvé
A ještě jedna za co kurtujete motorku padáky?
Upravil Piky dne 01.11.2007 09:34
R1150 GS Adventure
Ja teda osobne nikdy zadny kurty nepotreboval, protoze je meli pripraveny na lodi. Nicmene mozna afrika je neco jineho nez Korsika, Skotkso nebo Svedsko Jinak nekkdo vaze pres sedlo, v tom pripade doporucuji dat pod to alespon mikinu, at se to neprodre, nekdo pak pres padaky. v kazdym pripade: jednicka, policajt a zajistit klinem nebo prirazit prednim kolem ke zdi, pokud to jde.
BMW R1150GS MY02