druha pulka kvetna ubytovani sv.helena (zakladna)rojet Banat,Orsava, mrknout kolem Dunaje,trochu Srbsko,zpet Fagaras asi tak 10dni pojedeme 2 motorky nejedete se tam v tomto terminu nekdo podivat ?
A pokud by se někdo chtělů podívat na pořad cestománie, který byl věnován českým vesnicím v Rumunsku, tak zde je odkaz na internetové vysílání: http://www.ceskat...banat.html
Tak jsem vám včera dal nějaké souřadnice z Banátu na http://www.bmwgs....5#post_395. Je tam moc krásně a jsem zvědav na letošní velikonoce ve Svaté Heleně. Už se nemůžu dočkat.
Upravil Cycli dne 15.03.2007 08:19
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Chlapi, proboha, nejezděte tam!!! Co tam?!?! Co na tom, že jsou tam hrozně hodný lidi co by se rozdali, ale oni stejně nic nemaj! Co na tom, že je tam nádherná krajina, ta je i jinde. Co na tom, že můžeš jezdit po horách a nikdo si Tě nevšimne - akorát máš zabahněnou motorku! Banát? Čeština? To nemusím vytáhnout paty z baráku abych ji slyšel! Ceny? Benzín a jídlo jako u nás, ubytování levný, ale on to taky není Alcron. Takže všechno hovoří proti!!! Věřte mi, byl jsem tam 6x!!! Ivan
PS: A ještě aspoň 10x tam pojedu, protože tu zemi a její lidi mám rád...
No proto. Já si myslel, že ti to budu muset vysvětlit v Revúci, co tam dělat
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
v rumunsku jsem byl loni poprve+ukrajina(ta me tak nevzala)jsem nadsenej a proto tam chci jezdit dal, se zmenou stroje se chci podivat i jinam kam nevedou silnice na otazku jestli bude enduro asi jo uz jenom sv. helena tam to ani jinak nejde byl jsem tam v rijnu se znamym (ktery odsat pochazi )na svatbe no zazitek na celej zivotted v dubnu se tam chceme otocit autem, no uvidime jak s casem ale ten kveten je 100% jinak rad si prectu rady od ostatnich at su chytrejsi ,ten termin nemam pevny ale nechci se tam parit jak loni proto o mesic driv
Upravil zmijon dne 15.03.2007 18:52
Do Svaté Heleny vede z hlavní silnice pár km šotolina, pěkné, ale jen kousíček. Je odtamtud krásně vidět Dunaj a hrad Golubac na druhé straně, ale jinak je v RO spousta jiných krásných offroadů podobné obtížnosti, ale delších a hezčích. Pokud máš GPS od Garmina, můžu Ti poslat nějaké zajímavé prošlé trasy včetně bodů na spaní atd. Ivan
Ivan napsal:
Do Svaté Heleny vede z hlavní silnice pár km šotolina, pěkné, ale jen kousíček. Je odtamtud krásně vidět Dunaj a hrad Golubac na druhé straně, ale jinak je v RO spousta jiných krásných offroadů podobné obtížnosti, ale delších a hezčích. Pokud máš GPS od Garmina, můžu Ti poslat nějaké zajímavé prošlé trasy včetně bodů na spaní atd. Ivan
Jestli ti Ivane vyjde někdy chvilka, pošli mě ty trasy a body na info@bmwgs.cz. Díky.
taky si myslim ze tam letos bude ponekud vice turistu ale my to mame v pohode jedni hodni lidi budou radi ze k nim prijedeme ale kdyz jsme tam byly na ty svatbe tak jsme se trocha kroupli z cujky a uz se o nas pomalu zacali hadat u koho budeme spat priste
Kluci, nevim nic o Sv. Helene, ale podival jsem se na ten dokumentarni z TV.
Nepochopil jsem presne kde to je. Na Dunaji okolo Orsove? V lete chci jet nahoru do Cech a do Tater, jedna noc na ceste bude urcite nekde v Sofii a dalsi jsem planoval na bulharske strane [Vidin], abych se vyhnul rumunskemu nocnimu nebezpeci a pres den se dostat az na Szeged, ale mozna by bylo lepsi mrknout se po folkloru [i s ceskou domluvou] V Banatu. Tedy pokud je to nekde pri ceste a stoji to za to.... A pokud se to da zvladnout Sofie-Sv. Helena behem jednoho dne [i tim trajektem Vidin-Calafat]. Je tam nejaky hotel, pension?
Diky za radu.
Upravil Doc dne 17.03.2007 10:09
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Hotel nebo pension je ve Svaté Heleně každý barák, který uvidíš. Stačí zaklepat na dveře a zeptat se. Nebo jdi do hospody a tam se zeptej. Já to udělal taky tak a netrvalo mě anoi 30 vteřin a bydlení bylo sehnáno. Lidi tam na to jsou zvyklí a navíc je to pro ně přivýdělek. Jen tam nečekej koupelnu a záchod. To je jen v pár barákách z celý Heleny. Mám někde brožurku, kde to je napsaný kdo má a kdo nemá. Můžu to sem napsat.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Hm, tak to asi tedy nepůjde, protože budeme parta na motorkách, nejméně 2 motorky, možná i 4, ale se spolujezdkyněmi. No a kdybychom jim po celodenní jízdě nenabídli čisté a rozumně moderní bydlení, tak s námi příště nepojedou, cha cha.Takže projedu asi celé Rumunsko najednou a až při cestě nazpět mám plánováno stejně jet přes Brašov ke Draculovi na hrad, takže spát se nakonec v Rumunsku nakonec bude, ale doufám, že tam najdu nějaký slušný hotel, bude to tam asi frekventovanější.
Kolem Brasova jsem taky jednou spal v takovejch chatičkách. Sprchy tam byly, ale žádnej luxus to nebyl. Pokud budeš chtít, tak ti můžu napsat souřadnice, ale v tý době jsem ještě neměl gps a tak jsem si body pak bral od kámoše bez popisu, že si vzpomenu a popíšu si je sám, ale zrovna na tyhle chatičky tam mám asi čtvery souřadnice. Ale jedny z nich to jsou určitě. A taky nezapoměň jet přes Fagaraš. Tem tam odsud taky není daleko a ten pohled je úchvatnej. Podle mě to je snad hezčí jak Alpy.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Cycli napsal:
Kolem Brasova jsem taky jednou spal v takovejch chatičkách. Sprchy tam byly, ale žádnej luxus to nebyl. Pokud budeš chtít, tak ti můžu napsat souřadnice, ale v tý době jsem ještě neměl gps a tak jsem si body pak bral od kámoše bez popisu, že si vzpomenu a popíšu si je sám, ale zrovna na tyhle chatičky tam mám asi čtvery souřadnice. Ale jedny z nich to jsou určitě. A taky nezapoměň jet přes Fagaraš. Tem tam odsud taky není daleko a ten pohled je úchvatnej. Podle mě to je snad hezčí jak Alpy.
Ok, jak se bude blížit k létu, tak si o tom promluvíme podrobněji. Já mám dětské vzpomínky na mnoho cest s našima autem z česka k bulharskému moři, rád bych některá místa znovu viděl. Ale přes Brašov a Bukurešť jsme jeli jenom jednou a mám matné flash na zatáčkovitou cestu podél řeky mezi horami. Tehdy jsme přespali ve špinavých chatičkách v nějakém kempu v Tirgu Mures. Většinou jsme jezdili na Sofii (a tedy vlastně kolem toho Banátu) a potom na východ k moři. Tuto cestu jsme taky jeli na Jawě 350 v r. 84 jako študáci z Hradce. Pro Vaši informovanost, je strašně krásná cesta severně od Sofie, Vidin-Sofie. Pokud někdo plánujete Banát a přemýšlíte o nějakém dvoudenním výletu, nenechte si to ujít, stojí to za to. Trajekt Calafat-Vidin jezdí již leta asi tak jednou za hodinu, přejíždí se nádherní hory Petrochán jižně od Vidinu.