Titulek je asi zavadejici, ale je to tak. Dnes po ranu jsem se vydal fotit nadhernou rani mlhu k nam na kopce a v jedny vesnici se mi do cesty priplet malej cerno-bilej pes. Chvili stal a cumel na me uprostred cesty, ja se k nemu blizim a kdyz jsem se mu vyhejbal ke krajnici, tak se rozhodnul, ze tam pujde taky a nezbylo nic jinyho nez to strhnout a skrtnul jsem si o strom. Nasledoval let pres riditka s bezva odplacnutim. V pohode jsem se bez jakychkoli problemu zvednul, cokl na me cumel z pozaprikopu a pak zdrhnul. Samozrejme to odneslo predni kolo a je na odpis. Doufam ze vidle budou vcajku, ale to zjistim az pujdou dolu. Zatim se zdaji byt v poradku.
Takze ted resim predni kolo na Dakara. Prvni co se zde zeptam, jestli se nekomu doma nevali predni kolo na Dakara (bez kotouce)?
Pokud ne, zeptam se na nejjednossi reseni opravy predniho kola a kde pripadne nakoupit. Ma smysl shanet nove vypletene kolo, nebo jen rafek a nechat preplest? Uvitam jakoukoli konstruktivni radu na nejshudnejsi reseni. Jeste jednu vec kterou budu shanet, je ten bazmek, co spojuje mezisou nad kolem predni vidle, ten je prasklej taky.
J
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
Takze jsem sehnal kamose co mi je schopen kolo preplest. Jen si mam sehnat rafek a draty. Potom poprosim o radu, kde na netu shanet rafek a draty a hlavne jaky rafek, jake a kolik dratu objednat. Typ na nejaky dobry a rychly e-shop?
Jetse se zeptam. Jak se jmenuje ten hlinikovy "bazmek" co spojuje nad kolem predni vidle? Aby jsem vubec vedel, co shanet.
... nemam nic proti psum, ale v tehle situaci bych se maximalne zaprel do riditek, koleny sevrel nadrz a pridanim plynu odlehcil predni kolo. Zadny maly cerno-bily pes mi nestoji za riskovani sveho zdravi a motorky. Rekli by Ti to i v Hechlingenu...
Navic je odpovednost jeho mjitele aby se nemotal na silnici. De Jure by Ti majitel psa mel zaplatit opravu motorky... ...ale ja byl vzdycky idealista.
Bubak napsal:
... nemam nic proti psum, ale v tehle situaci bych se maximalne zaprel do riditek, koleny sevrel nadrz a pridanim plynu odlehcil predni kolo. Zadny maly cerno-bily pes mi nestoji za riskovani sveho zdravi a motorky. Rekli by Ti to i v Hechlingenu...
Navic je odpovednost jeho mjitele aby se nemotal na silnici. De Jure by Ti majitel psa mel zaplatit opravu motorky... ...ale ja byl vzdycky idealista.
No jo, no. Ted uz jsem poucen. Samo ze jsem si udelal mistni patrani po majiteli a bohuzel se udajne jedna o nejakeho toulaveho, ktery se tam obcas objevuje. Zrejme nekde z okoli. Takze smolicek.
Takze, aby toho nebylo malo, tak vidle jsou taky kaput a k tomu kotouc. Takze objednavam kotouc, v tom mam uz jasno a uz je objednan u motozloch.cz. Jen nevim jak s tema vidlema. Co vsechno se tam meni? Jenom ta nerez trubka. Puvodni majitel udajne pred sezenou menil olej, tudiz by tesneni mela byt OK. Zaroven pripadne uvitam typ na e-shop, kde by jsem ND na vidle sehnal.
Upravil spea - ToM dne 16.09.2009 19:34
Tak masakr. Ten stabilizator - mustek mezi prednima vidlema mi sezenou za 3790,- Kc. .... jsem myslel ze me vomejou. Prodavac na druhy strane telefon pri tom oplyval humorem.
TOLI napsal:
to na to ser a nech si ho někde vyfrézovat.Zas tak velký síly na něj nepůsobí aby to musel bejt supermegadobrej matroš.
Asi me nic jinyho nezbyde, bo takovy prachy za to nedam. Uz me na to koukal kamos zamecnik a snad na to neco vymysli.
no tak 5 let zpet jeden znemej na 1150 rozpulil psa, jel osmdesat a jek toho psa rozpulil, riditka se rozkmitla a rozsekal se mnohem vic nez kdyby na to hamstnul..kdyz je na silnici zvire tak brzdim, nedavno jsem takhle prejel kocku a kdyz mi predni kolo dakaru vyplivlo na nohu zivou kocku co mi zatala drapy do nohy a utekla mel jsem celkem sok WILL RACE FOR FOOD
Asi už sem to psal ale v rumunsku na mě vyběh pes a šel mi po noze.No bohužel si neuvědomil že jedu rychle a tam kde je ted noha bude za chvíly hrana kufru.Se mnou to trochu škublo ale pro psa to byla konečná.
Já tuhle v noci dobržďoval před kolouchem... Ještě díky bohu, že jsem myslivec a vím, že se zvěř z příkopu ráda vrací pod kola... V dáli jsem viděl přebíhat laň, tak jsem pustil plyn, pak kolouch, to jsem jel volnoběhem, jenže on se ten pablb vrátil a já šel na obě brdzy... Bylo to v noci za tmy a od srážky mě dělily necelé dva metry...
Myslite, ze je nejakdy duvod proc musi byt ten stabilizator sikmy? Kamos mi ho zbouchne z ocelovy plotny, ale samozrejme ze to bude rovne a ne sikme jako original.
Upravil spea - ToM dne 17.09.2009 20:15
Brnak Jim napsal:
Na stovce dakaru je už z výroby z ocelovýho pružinovýho plechu,tlumič je jen v jedné vidli a v pohodě.Uvědom si ,že je to na tvrdo spojený v ose kola.
xhackerm napsal:
Já tuhle v noci dobržďoval před kolouchem... Ještě díky bohu, že jsem myslivec a vím, že se zvěř z příkopu ráda vrací pod kola... V dáli jsem viděl přebíhat laň, tak jsem pustil plyn, pak kolouch, to jsem jel volnoběhem, jenže on se ten pablb vrátil a já šel na obě brdzy... Bylo to v noci za tmy a od srážky mě dělily necelé dva metry...
Tady je odkaz jak boural můj syn.Nech přejít reklamu a počkej na první reportáž.PORAZIL KONĚ blbec.Ale je v pohodě,v nemopcnici byl jenom na pozorování. http://archiv.nov...-6-00.html
Upravil Luboss007 dne 17.09.2009 22:05
Brnak Jim napsal:
Na stovce dakaru je už z výroby z ocelovýho pružinovýho plechu,tlumič je jen v jedné vidli a v pohodě.Uvědom si ,že je to na tvrdo spojený v ose kola.
... a to znamena???
To znamená že ten stabilizátor je tam kvůli tomu aby se to nekroutilo.Když tam neni tak se to kroutí přímo na ose kola,u našich motorek je ta osa trohu slabší a proto je tam ten stabilizátor ,jiný předevšim offroad stroje mám osu skoro dvojnásobnýho průměru a pak stabilizátor nepotřebujou.